diecie o niskim indeksie glikemicznym. Składniki: Ciasto: 0,5 kilogram mąki orkiszowej razowej 1 szklanka ciepłej wody 1 jajko 4 łyżki oleju rzepakowego Szczypta soli Farsz: 1 kilogram kiszonej kapusty 200 gram grochu żółtego 200 gram boczku 1 cebula Olej do smażenia 2 listki laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 4 ziarna pieprzu Sól, pieprz Majeranek Dodatkowo: Mąką do podsypania Sposób
Bajeczna KuchniaPrzepyszny farsz w naszych, regionalnych pierogach. Składniki Ciasto: 500 g mąki 300 g gorącej wody 50 g masła Farsz: 400 g ziemniaków 200 g kapusty kiszonej 250 g białego sera 250 g surowego boczku 1 duża cebula 3 łyżki oleju 3 ząbki czosnku sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości
R'n'G Kitchenkolejna kapusta, która jest u nas na świątecznym stole . My ją wszyscy bardzo lubimy i tak jak kapustę z pieczarkami podaję ją na ciepło. Składniki: 0,5 kg kapusty kiszonej 1 listek laurowy 2 kulki ziela angielskiego 300 g grochu połówki Zasmażka 2 łyżki masła 1 łyżka mąki Do smaku sól, pieprz, cukier Przygotowanie: Groch ugotować al dente uważając
Ala piecze i gotujeplasterki sera topionego. Ziemniaki przesmarować oliwą i zapiec w piekarniku około 20 minut w temp. 180 oC. Ja zapiekałem na wigilijnej kapuście zasmażanej. Wigilijna Kapusta zasmażana. 1 kg. kapusta kiszona 10 dag. grzyby suszone borowiki ( może być podgrzybek) 2 duże cebule 2 jabłka 10 suszonych śliwek bez pestek Kminek, garść majeranku, 1 łyżeczka Vegety, świeżo zmielony pieprz. Grzyby suszone
Kulinarny karnet Christopheraroku borowików było co prawda niewiele ale mam jeszcze z ubiegłego roku. Zamknięte szczelnie w słoiku, mogą być przechowywane kilka lat. Polecam, to nasze ulubione danie. :-) Składniki: - kapusta kiszona ( niezbyt kwaśna) - ilość wedle uznania - u mnie 2 kg - grzyby suszone ( najlepiej borowiki , ale mogą być również mieszane), czym więcej tym lepiej - u mnie 200g - olej kokosowy bezwonny - ok.1-2
Smaczne ZdroweCiasto: mąka pszenna - 3 szkl sól- szczypta żółtko - 1 szt masło stopione - 2 łyżki ciepła woda- ok 3/4 szkl Farsz: kapusta kiszona - 400 g grzyby suszone - 1 szkl cebula - 2 szt sól pieprz olej Farsz: Grzyby suszone opłukać zalać letnią wodą i odstawić na ok 40 minut. Cebulę obrać, opłukać i posiekać, na rozgrzanym oleju przesmażyć ją, pod koniec dodać
Camilla w kuchniŁazanki to danie, którego głównym składnikiem jest makaron w kształcie kwadracików. Przepisów i sposobów przygotowania tego dania jest wiele. Mogą to być tradycyjne łazanki z kiszonej kapusty, łazanki z serem, ja tym razem przygotowałam łazanki z młodej kapusty. Z racji tego, że sezon na młodą kapustę w pełni, pozwoliłam sobie na przygotowanie łazanek w takiej wersji. Obowiązkowo dodałam podsmażoną cebulkę
Przepiski.plnowego (dla mnie to było nowe zdecydowanie), zróbcie sobie kapustę z fasolą i grzybami. Bywałam na świętach w paru domach i nigdy nikt mi nie zaserwował tej wersji kapusty, spodziewam się więc, że dla większości z Was będzie to jednak coś nowego. A, i jak macie ochotę, możecie zrobić kapustę z zasmażką. Ja z niej zrezygnowałam, My ma szlaban nadal(...)/pieczonej ryby. Chociaż ja zjadłam ją ze smakiem i bez niczego. Dziubałam ją sobie od czasu do czasu prosto z patelni. Czego i Wam życzę. Składniki: 0,5 kg kiszonej kapusty 1 szklanka suchej małej fasoli garść suszonych grzybów 1 duża cebula 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 1 łyżka oleju rzepakowego lub masła sól pieprz Fasolę płuczemy
Kardamonovyzawierające żywe drobnoustroje, które mają korzystny wpływ na nasze zdrowie jeśli spożywane są w odpowiednich ilościach. Najpopularniejszymi źródłami probiotyków, które wszyscy doskonale znamy są: - kiszonki - między innymi kiszona kapusta, ogórki, buraki czy inne warzywa. Kiszonki można przygotować samodzielnie w domu. Kupując gotowe produkty należy zwrócić uwagę, żeby wybrać produkt dobrej jakości. Producenci nierzadko próbują nabrać nas na produkty, które
HealthyCreationsciasto: 300-350 g mąki 220 ml wrzątku 1 jajko 30 ml oleju szczypta soli na farsz: 50 g kaszy gryczanej 1 cebula 200 g mięsa mielonego 100 g kapusty kiszonej ząbek czosnku 2 łyżki oleju sól pieprz ostra papryka łyżeczka ziół prowansalskich dodatkowo: 1 jajko łyżka czarnuszki Najpierw przygotować farsz. Kaszę ugotować w osolonej wodzie. Cebulę posiekać i podsmażyć
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniapodsmażone :) Składniki na ciasto: 4 szklanki mąki 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki oleju około 1,5 szklanki ciepłej wody Farsz: ok 20dag suszonych grzybów 0,5 kg kiszonej kapusty 2 cebule sól i pieprz Przygotowanie: Grzyby namoczyć i ugotować. Kapustę wycisnąć i ugotować, dodając sól i pieprz. Odcedzić kapustę, dodać pokrojone drobno grzyby i podsmażoną cebulkę. Ciasto ugnieść
ChilliJemytemperatura nie za wysoka. Ale przed zapowiadanymi upałami chwila oddechu jest potrzebna a i w taką pogodę można zjeść coś bardziej kalorycznego. 11 białych kiełbas 1,3 kg kapusty kiszonej 2 cebule 3 ząbki czosnku 350 g wędzonego ( parzonego ) boczku 2 solidne garście suszonych grzybów ( mogą być różne ) sól do smaku pieprz kolorowy do smaku czubryca ostra czerwona do smaku
Ewa w kuchnitaki pyszny, że muszę się z Wami nim koniecznie podzielić. Podane proporcje są na około 4 porcje jednak możecie je dobrowolnie zwiększyć w zależności od potrzeb. Składniki - 200 g kapusty kiszonej - 350 g makaronu - 200 g pieczarek - 0,5 czerwonej cebuli - 2 łyżki przecieru pomidorowego - 100 g czerwonej świeżej papryki - 150 g ogórka konserwowego - 150 g wędzonej kiełbasy
Health-Fit-Lifeprzepisie pojawiło się mięso. Postanowiłam zrobić wege wersje tego dania. Moim zdaniem była wyśmienita, Małżonowi brakowało mięsa :P Wegański bigos z kasza i wędzoną śliwką 1 kg kiszonej kapusty (może być taka z marchewką) 100 g wędzonej śliwki bez pestki 40 g suszonych podgrzybków 2 liście laurowe pół łyżeczki kminku sól i pieprz do smaku Kapustę dwukrotnie płuczemy
Dzieje kuchennej WiewiórySKŁADNIKI: Farsz 1 kg kapusty kiszonej w słoiku 20 dag pieczarek 2 szalotki Sól i pieprz do smaku Papryka czerwona słodka ok 2 łyżki Dodatkowo 16 Naleśników na krokiety 3 jajka 100 ml mleka 200 g bułki tartej Sól i pieprz do smaku Olej rzepakowy do smażenia PRZYGOTOWANIE: Kapustę ze słoika przekładam do garna i zalewam gorącą wodą. Gotuję
Gotowanie PatkiŁemkowskie smaki <3 kochamy, bardzo <3 Zupa idealna dla koneserów kwaśnicy :P Składniki 1 l kwasu z kapusty kiszonej 4 łyżki mąki 1 liść laurowy 1/2 łyżeczki mielonego kminku ząbek czosnku 50 g słoniny 800 g młodych ziemniaków Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Słoninę kroimy w drobną kostkę, smażymy
R'n'G Kitchensprawdzą się aromatyczne grzyby. Wybór rodzaju kapusty to kwestia indywidualna, mi bardziej odpowiada lekko słodkawy smak, jaki można uzyskać dusząc świeżą kapustę. Ale równie dobrze możesz zdecydować się na kapustę kiszoną. I oczywiście makaron, którego kształt determinuje i wygląd, i smak potrawy. Można by pokusić się o samodzielne zrobienie pysznego, domowego makaronu, co niewątpliwie ma swój urok. Jak na chwilę
Roślinna - blog wegańskibezmięsne danie doskonałe dla tych , którzy unikają mięsa lub maja go dosyć po świętach SKŁADNIKI 2 kg kapusty kiszonej szklanka suszonych grzybów 1/2 kg pieczarek 2 marchewki liść laurowy jedna cebula sól, pieprz do smak pół szklanki oleju lnianego toczonego na zimno WYKONANIE Suszone grzyby zalewamy ciepłą wodą i gotujemy ok. 1 godzinę. Osączamy i kroimy w paski .Wywar zostawiamy
W kuchennym oknie Ewykapusta wigilijna z suszonymi grzybami, ma specyficzny kolor i smak. Jak wszystkie dania podawane na wieczerzy smakują wyjątkowo w ten jeden jedyny wieczór w roku.... Składniki : 1,5 kg kapusty kiszonej - najlepiej z beczki, robioną domowym sposobem Szklanka suszonych grzybów oliwa z oliwek sól pieprz 2 cebule 3-4 łyżki mąki listek laurowy ziele angielskie Grzyby
Apetyczna babeczka