kapusta kiszona - 6206 przepisów (strona:217/414)

Paszteciki w makaronie cannelloni 488

udany eksperyment kulinarny. Przepis zgłaszam do akcji „1000 osobowości, 1000 pomysłów, jedna Lubella!” 10 rurek makaronu cannelloni (użyłam Lubella nr 53) 500 g pieczarek 1 duża cebula 200 g kiszonej kapusty sól i pieprz do smaku szczypta kminku 2 jajka bułka tarta olej do smażenia Makaron ugotować al dente, odlać, opłukać zimną wodą i zostawić do przestudzenia. Kapustę przelać kilka

Bullio
Paszteciki w makaronie cannelloni 163

udany eksperyment kulinarny. Przepis zgłaszam do akcji „1000 osobowości, 1000 pomysłów, jedna Lubella!” 10 rurek makaronu cannelloni (użyłam Lubella nr 53) 500 g pieczarek 1 duża cebula 200 g kiszonej kapusty sól i pieprz do smaku szczypta kminku 2 jajka bułka tarta olej do smażenia Makaron ugotować al dente, odlać, opłukać zimną wodą i zostawić do przestudzenia. Kapustę przelać kilka

Bullio
Małe drożdżowe co nie co… 199

pierożki. POLECAM i za przepis dziękuję Ani i Alexowi! Farsz: Mięsny: ok 150 g mięsa mielonego pół cebuli szczypta mielonej kolendry sól, pieprz 1 łyżeczka bułki tartej Kapuściany: garść kapusty kiszonej łyżka kaszy gryczanej pół cebuli sól, pieprz kminek (ile kto lubi) olej Do dzieła! Mięsny: mięso wrzucamy na patelnię i smażymy bez tłuszczu z posiekaną cebulką, solą i pieprzem

sierotka maRysia w kuchni
Żeberka duszone w kapuście po staropolsku 176

żeberek (pasy) 1 kg kapusty kiszonej 1 marchewka 2 cebule kilka ziaren jałowca kilka ziaren ziela angielskiego listek laurowy sól pieprz 1 łyżeczka pieprzu ziołowego staropolskiego 1 łyżeczka kminku Żeberka umyć, podzielić na porcje i obsmażyć ze wszystkich stron na patelni. Do smażenia użyć smalcu. Kapustę wypłukać w ciepłej wodzie, odcisnąć porządnie i włożyć do garnka. Marchewkę zetrzeć na tarce

Gotowanie jest łatwe
Wigilijny groch z kapustą 157

krokietach i pierogach moje ulubione danie. Może też robicie? Jeśli nie to zapraszam na przepis. Jest banalnie prosty, ale bardzo smaczny.     Składniki : * paczka grochu połówek * pół kilograma kiszonej kapusty  * 5 grzybów suszonych * cebula * 5 łyżek oleju rzepakowego  * sól , pieprz , majeranek   Przygotowanie : Groch noc wcześniej namoczyć. Ugotować do miękkości z majerankiem i solą. Kapustę ugotować

Magiczne Życie Marty
Pełnoziarniste pierogi z kapustą, grochem i boczkiem 170

diecie o niskim indeksie glikemicznym. Składniki: Ciasto: 0,5 kilogram mąki orkiszowej razowej 1 szklanka ciepłej wody 1 jajko 4 łyżki oleju rzepakowego Szczypta soli Farsz: 1 kilogram kiszonej kapusty 200 gram grochu żółtego 200 gram boczku 1 cebula Olej do smażenia 2 listki laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 4 ziarna pieprzu Sól, pieprz Majeranek Dodatkowo: Mąką do podsypania Sposób

Bajeczna Kuchnia
Pierogi po łemkowsku 121

Przepyszny farsz w naszych, regionalnych pierogach. Składniki Ciasto: 500 g mąki 300 g gorącej wody 50 g masła Farsz: 400 g ziemniaków 200 g kapusty kiszonej 250 g białego sera 250 g surowego boczku 1 duża cebula 3 łyżki oleju 3 ząbki czosnku sól, pieprz   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości

R'n'G Kitchen
Kapusta z grochem 190

kolejna kapusta, która jest u nas na świątecznym stole . My ją wszyscy bardzo lubimy i tak jak kapustę z pieczarkami podaję ją na ciepło. Składniki: 0,5 kg kapusty kiszonej 1 listek laurowy 2 kulki ziela angielskiego 300 g grochu połówki Zasmażka 2 łyżki masła 1 łyżka mąki Do smaku sól, pieprz, cukier Przygotowanie: Groch ugotować al dente uważając

Ala piecze i gotuje
Ziemniaki z kominka. 164

plasterki sera topionego. Ziemniaki przesmarować oliwą i zapiec w piekarniku około 20 minut w temp. 180 oC. Ja zapiekałem na wigilijnej kapuście zasmażanej.   Wigilijna Kapusta zasmażana. 1 kg. kapusta kiszona 10 dag. grzyby suszone borowiki ( może być podgrzybek) 2 duże cebule 2 jabłka 10 suszonych śliwek bez pestek Kminek, garść majeranku, 1 łyżeczka Vegety, świeżo zmielony pieprz. Grzyby suszone

Kulinarny karnet Christophera
KAPUSTA Z SUSZONYMI GRZYBAMI 346

roku borowików było co prawda niewiele ale mam jeszcze z ubiegłego roku. Zamknięte szczelnie w słoiku, mogą być przechowywane kilka lat. Polecam, to nasze ulubione danie. :-) Składniki: - kapusta kiszona ( niezbyt kwaśna) - ilość wedle uznania - u mnie 2 kg - grzyby suszone ( najlepiej borowiki , ale mogą być również mieszane), czym    więcej tym lepiej - u mnie 200g - olej kokosowy bezwonny - ok.1-2

Smaczne Zdrowe
Pierogi z kapustą i grzybami 2 35

Ciasto: mąka pszenna - 3 szkl sól- szczypta żółtko - 1 szt masło stopione - 2 łyżki ciepła woda- ok 3/4 szkl Farsz: kapusta kiszona - 400 g grzyby suszone - 1 szkl cebula - 2 szt sól pieprz olej Farsz: Grzyby suszone opłukać zalać letnią wodą i odstawić na ok 40 minut. Cebulę obrać, opłukać i posiekać, na rozgrzanym oleju przesmażyć ją, pod koniec dodać

Camilla w kuchni
Łazanki z młodej kapusty 62

Łazanki to danie, którego głównym składnikiem jest makaron w kształcie kwadracików. Przepisów i sposobów przygotowania tego dania jest wiele. Mogą to być tradycyjne łazanki z kiszonej kapusty, łazanki z serem, ja tym razem przygotowałam łazanki z młodej kapusty. Z racji tego, że sezon na młodą kapustę w pełni, pozwoliłam sobie na przygotowanie łazanek w takiej wersji. Obowiązkowo dodałam podsmażoną cebulkę

Przepiski.pl
Kapusta z fasolą i grzybami 53

nowego (dla mnie to było nowe zdecydowanie), zróbcie sobie kapustę z fasolą i grzybami. Bywałam na świętach w paru domach i nigdy nikt mi nie zaserwował tej wersji kapusty, spodziewam się więc, że dla większości z Was będzie to jednak coś nowego. A, i jak macie ochotę, możecie zrobić kapustę z zasmażką. Ja z niej zrezygnowałam, My ma szlaban nadal(...)/pieczonej ryby. Chociaż ja zjadłam ją ze smakiem i bez niczego. Dziubałam ją sobie od czasu do czasu prosto z patelni. Czego i Wam życzę. Składniki: 0,5 kg kiszonej kapusty 1 szklanka suchej małej fasoli garść suszonych grzybów 1 duża cebula 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 1 łyżka oleju rzepakowego lub masła sól pieprz Fasolę płuczemy

Kardamonovy
Probiotyki i prebiotyki 87

zawierające żywe drobnoustroje, które mają korzystny wpływ na nasze zdrowie jeśli spożywane są w odpowiednich ilościach.  Najpopularniejszymi źródłami probiotyków, które wszyscy doskonale znamy są: - kiszonki - między innymi kiszona kapusta, ogórki, buraki czy inne warzywa. Kiszonki można przygotować samodzielnie w domu. Kupując gotowe produkty należy zwrócić uwagę, żeby wybrać produkt dobrej jakości. Producenci nierzadko próbują nabrać nas na produkty, które

HealthyCreations