kapusta kiszona - 6206 przepisów (strona:211/414)

Roladki z kurczaka w boczku 443

kapusty owinięte w boczek i tak zapieczone. Sporo pracy, ale warto spróbować filetów w takiej wersji. ROLADKI z KURCZAKA w BOCZKU Składniki: 1 duży filet z kurczaka 300 g kapusty kiszonej 1 garść grzybów suszonych 1 cebula liść laurowy 3 łyżki masła pieprz i sól do smaku 12 plastrów boczku kilka gałązek świeżego rozmarynu (opcjonalnie) Przygotowanie: Grzyby moczymy, a następnie

Bon appetit mon amie
Krokiety tostowe z kapustą i grzybami 123

font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Krokiety na szybko, bez smażenia naleśników. Składniki 1 chleb tostowy 500 g kapusty kiszonej 2 liście laurowe 200 g świeżych grzybów leśnych 1 cebula 1 łyżka masła 3 jajka bułka tarta olej do smażenia sól, pieprz     Przygotowanie   Normal

R'n'G Kitchen
Kiszona marchew 186

zdrowe, dostarczają organizmowi potrzebne żywe kultury bakterii, kwas mlekowy, a także regulują przemianę materii, dlatego polecane są na diecie, czy podczas rekonwalestencji. W menu Polaków często pojawia się kapusta kiszona i ogórki , ale kisić możemy też inne warzywa np. rzodkiewki , buraki . Kiszone warzywa są świetnym dodatkiem do kanapek, do surówek, ja ostatnio wykorzystałam kiszoną marchew do burgerów wołowo-jagnięcych

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Karkówka duszona pod kapustą 408

niedzielny obiad lub przyjęcie. To danie to tzw. samograj wkładamy do piekarnika i samo się robi nie angażując nas do dodatkowej pracy.   Składniki: 1kg karkówki lub łopatki 900g kiszonej kapusty 2 duże cebule olej do smażenia butelka ostrego ketchupu sól, pieprz, majeranek, lubczyk (lub opcjonalnie przyprawa gyros) Sposób przygotowania: Karkówkę myjemy, osuszamy, i kroimy w plastry centymetrowej grubości. Mięso

Pyry na Gaz
Kapusta kiszona zasmażana 199

PYCHA!!!! <3   Składniki 600 g kapusty kiszonej 1 cebula 3 łyżki smalcu 1 łyżka mąki 1 liść laurowy 3 ziarna ziela angielskiego 1 łyżeczka mielonego kminku cukier sól, pieprz   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kapustę odciskamy z soku, grubo siekamy. Zalewamy z powrotem kwasem z kapusty, dolewamy szklankę wody. Dodajemy przyprawy i dusimy

R'n'G Kitchen
PIEROŻKI DROŻDŻOWE A'LA KROKIETY 107

WIELE MNIEJ ROBOTY NIŻ Z TRADYCYJNYMI I NIE SĄ TAKIE TŁUSTE ,A SMAK JEST NAPRAWDĘ WYŚMIENITY.... SKŁADNIKI: NA FARSZ: 0.5 KG ŁOPATKI WIEPRZOWEJ 0,8 KG KAPUSTY KISZONEJ 2 CEBULE PRZYPRAWY 2 ROSOŁKI NA CIASTO: 550 DAG MĄKI 1/2 KOSTKI DROŻDŻY PŁASKA ŁYŻECZKA SOLI KOSTKA MARGARYNY 2 JAJKA 1/2 DUŻEGO KUBKA ŚMIETANY 12 % KURKUMA PRZYGOTOWANIE: W GARNKU NASTAWIAMY KAPUSTĘ

Swojskie jedzonko
Krokiety, Grawitacja 141

polska i kolejne danie z kapustą w roli głównej. Dość czasochłonne, ale bardzo proste. Wychodzi ok. 20 średniej wielości krokietów. Skorzystałam z tego przepisu . Składniki: ok. 800-900g kapusty kiszonej (po odciśnięciu soku) 2 liście laurowe 2-3 kulki ziela angielskiego 2 duże cebule 0,5 kg pieczarek olej 1 łyżka majeranku sól, pieprz Zagotuj w dużym garnku wodę

Qlinarnie i Qlinarnie
Kapuśniak 109

kwaśny kapuśniak, ale podczas gotowania i tak ona staje się mniej kwaśna. Zupa, która jest pyszna.   Składniki: - 30 dag żeberek wieprzowych; - 1 kiełbasa: - 1 duża cebula; - 40 dag kiszonej kapusty; - 3 duże ziemniaki; - ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, cukier, kostka rosołowa, woda, olej Wykonanie: Cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć z pokrojonymi żeberkami i pokrojoną w kostkę kiełbasą

dom-agi.pl
Zrazy wołowe – roladki śląskie 252

wołowy lub ewentualnie woda smalec do smażenia (ewentualnie masło klarowane lub olej) mąka do obtoczenia zrazów sól, pieprz do podania: kasza gryczana lub kluski śląskie do podania: ogórki kiszone, modra kapusta lub buraczki listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='1 kg wołowiny zrazówki* (6 plastrów) 6 czubatych łyżeczek musztardy sarepskiej 6 szerokich lub 12 cienkich plastrów boczku(...)wołowy lub ewentualnie woda smalec do smażenia (ewentualnie masło klarowane lub olej) mąka do obtoczenia zrazów sól, pieprz do podania: kasza gryczana lub kluski śląskie do podania: ogórki kiszone, modra kapusta lub buraczki'; document.write(" "); Mięso kroimy na plastry o grubości 1-1,5 cm. Przez folię spożywczą (streczową) lub przez foliowy woreczek rozbijamy wołowinę na cienkie kotlety. Posypujemy pieprzem

Poezja smaku
Kapusta zasmażana 87

jedna z ulubionych potraw, dodatków do obiadów. Prosty i sprawdzony przepis. Czas przygotowania: 1 godzina Ilość porcji:  >5 sztuk Trudność przygotowania: łatwe Cena: tanie SKŁADNIKI: 1 kg kapusty kiszonej (odsączonej z zalewy) 2 duże cebule 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki oleju 1 ½ łyżeczki soli 20 ziaren pieprzu 10 ziaren ziela angielskiego 2 liście laurowe woda sól

karolgotuje
Zapasy żywności – co warto mieć – lista 98

lodówce: ziemniaki, cebula, marchew i inne korzeniowe, buraki, kapusta i inne warzywa krzyżowe, czosnek. Warto też mieć szczypiorek i zioła w doniczkach, kiełki hodować . Warto też robić kiszonki (kapustę kiszoną, zakwas z buraka). – suszone Inne – nie jedzenie, ale warto mieć też zawsze zaopatrzoną apteczkę, latarkę, baterie i zapałki oraz świece, kuchenkę kempingową. Zobacz też: Zapasy żywności

Dorota Smakuje
Pierogi z kapustą i grzybami II wersja elastyczne ciasto 430

koniec wbić całe jajka, wymieszać z ciastem. Zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Owinąć folią spożywczą i odstawić na około 30-60minut, by ciasto przestygło. Farsz:   1 kg kapusty kiszonej,  garść suszonych grzybów,  2 cebule,  sól, pieprz,  łyżka kaszy manny,  2 liście laurowe,  3 ziarna ziela angielskiego,  3 ziarna czarnego pieprzu,  olej

Z miłości do słodkości
Kulebiak z kapustą i grzybami. 152

grzybami. Składniki: 250 g mąki pszennej 20 g drożdży 100 g mleka 1 płaska łyżeczka cukru 1 jajko 25 g oleju szczypta soli Składniki na farsz: 250 g kapusty kiszonej 25 g grzybów suszonych 1 liść laurowy 3 szt ziela angielskiego pół łyżeczki tymianku, majeranku i kminku sól, pieprz do smaku 1 mała cebula 20 g oleju Thermomix przepisy. Kulebiak

Themo przepisy
MIELONE KOTLETY PIRI - PIRI POD KOŁDERKĄ PARMEZANU 135

piri-piri 1 duży ząbek czosnku Sól i pieprz Starty parmezan Odrobina ulubionej przyprawy  bułka tarta Olej do smażenia ***************************** 1 .Mielone wymieszać  z przyprawami ,sosem piri.Dodac zmieloną kapustę kiszoną i rozgnieciony czosnek , jajko i wyrobić na gładką masę.Dodać bułkę tartą i jeszcze raz wymieszać. 2 . Formować równe kotlety i smażyć na rozgrzanym tłuszczu .Gdy z jednej strony

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
KROKIETY DZIADOWSKIE 186

szklanki czerwonego barszczu lub sosem, np.: grzybowym .  Polecam! ------------------------------------- Liczba porcji : 10 Czas przygotowania : 60 minut ------------------------------------- SKŁADNIKI: szklanka ugotowanych ziemniaków  czubata szklanka ugotowanej na sypko kaszy szklanka zasmażonej, kiszonej kapusty 10 kapeluszy pieczarek lub świeżych grzybów 2 cebule 2 jajka 1/2 łyżeczki zmiażdżonego kminku sól pieprz tłuszcz do smażenia - najlepiej olej i smalec (pół na pół) tarta bułka

Moja Książka Kucharska
PIEROGI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI ORAZ OLEJEM LNIANYM 171

Składniki na ciasto:   150 g mąki pszennej  100 ml gorącej wody  pół kostki stopionego masła  szczypta soli  Składniki na farsz:   750 g kapusty kiszonej  20 g suszonych grzybów  1 biała cebula ząbek czosnku  pieprz, sól  olej rzepakowy do smażenia  olej lniany do polania  Sposób przyrządzenia:   Grzyby sparzyć

pieprzny smaczek
KROKIETY Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI- IDEALNE DO BARSZCZU 221

mogłoby być inaczej. Ich przygotowanie nie jest pracochłonne, zobaczcie sami   Składniki: naleśniki: 1 szklanka mąki 2 szklanki mleka 1 jajko odrobina soli olej do smażenia farsz: 40 dag kiszonej kapusty 10 dag suszonych grzybów u mnie prawdziwki olej do smażenia sól,pieprz, liść laurowy, ziele ang, pieprz w ziarnach do panierowania: jajka bułka tarta Wykonanie: *Suszone grzyby moczymy całą

Z Majeczką w kuchni
Kapusta z piekarnika 102

Zapewne przyznacie, że znana jest Wam kapusta kiszona, surowa, gotowana i zasmażana, ale pieczona...?  Ja jadłam ją po raz pierwszy i wiem już, że będę do niej wracała. Ważną zaletą jest to, że przygotowuję się ją szybo i łatwo. Kapusta pieczona jest razem ze smalczykiem roślinnym i to on nadaje jej odpowiedni smak oraz sprawia, ze kapusta staję

Jadło i czytadło