kapusta kiszona - 6206 przepisów (strona:212/414)

Sałatka z buraczków i kiszonej kapusty 348

Moim zdaniem jest to świetne połączenie kapusty i buraczków!, a zresztą sami zróbcie i skosztujcie:) Składnik: 1/2 kg kapusty kiszonej 2-3 średnie buraczki czerwone 2 cebule 1/2 pęczka szczypiorku 1 łyżeczka kminku 2-3 łyżki oliwy z oliwek , ja użyłam oliwy Kurtes 1 łyżeczka kminku sól pieprz można dodać odrobinę cukru Kapustę pokroić. Buraczki ugotować, obrać i zetrzeć

Apetyczna babeczka
Sezon na... #7 Owieczki. Currygodna, ta kapusta! 224

ciach, ciaach. W ósemki. I płyniemy. Bez owieczki. Ale popłynęłam.  W smaki, których do tej pory nie łączyłam.  Odwekowałam zeszłoroczną kapustę. Warto było. Popłynąć. Dopłynąć . pół kilograma kapusty kiszonej mały kalafior pieczarki około 10 sztuk puszka pomidorów w zalewie (400g) ziele angielskie, liść laurowy (3 sztuki) chilli (pieprz kajeński), curry (2 łyżki) sól, pieprz w ziarnkach natka pietruszki

bastalena
Krokiety ze słodką kapustą i grzybami suszonymi 39

Krokiet to potrawa, która składa się z zapiekanego naleśnika z farszem. Farszem może być kapusta kiszona lub słodka z grzybami suszonymi, pieczarkami, warzywny farsz mięsny, mięsno-grzybowy czy mięsno-kapuściany. Moje poprzednie krokiety były z farszem mięsno-kapuściano-pieczarkowym. Teraz zrobiłam jarskie z farszem ze słodkiej kapusty z suszonymi grzybami. I aby to był prawdziwy krokiet należy go opanierować

To co kocham
Pierogi z kapustą. 93

Składniki :  Na ciasto : 60 dkg mąki 1 całe jajko szczypta soli około 280 ml letniej wody Na farsz :  1 kg kapusty kiszonej 2 średnie cebule sól pieprz czarny świeżo zmielony 4 - 5 łyżek oleju 1 łyżka posiekanej natki pietruszki ( opcjonalnie )  Przygotuj dodatkowo : kilka łyżek smalcu ze skwarkami lub oliwy z oliwek Sposób wykonania :   K iszoną kapustę

Przepisy i porady kulinarne
Wigilijny wianuszek z kapustą i grzybami 158

warto :)  Ciasto 500 gram mąki pszennej 25 gram drożdży świeżych 80 gram masła 200 ml. mleka 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli Farsz ok. 0,5 kg kapusty kiszonej 20/30 gram suszonych grzybów pół cebuli sól pieprz 2 łyżki masła Przygotowanie farszu Grzyby zalać wrzątkiem. Po kilku godzinach gotujemy do miękkości w tej samej wodzie co się

Andzia Pichci
Młoda kapusta zasmażana z boczkiem i koperkiem 507

koniec dodać posiekany koperek, wymieszać. Ewentualnie doprawić jeszcze do smaku solą i pieprzem i pogotować na małym ogniu jeszcze przez 2-3 minuty. Smacznego! Zobacz również nasz przepis na: kiszoną kapustę zasmażaną (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Młoda kapusta zasmażana z boczkiem i koperkiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Mięsny bigos z grzybami / Meaty cabbage stew with mushrooms 168

garnku, gdyż odgrzewany smakował jeszcze lepiej. Postanowiłam przygotować go w końcu u siebie i muszę przyznać, że jak dla mnie to jest właśnie to. Nie smakują mi te z kiszonej kapusty, ewentualnie mogę zjeść bigos z małą domieszką, ale bez radości. Bigos ten jest bardzo łatwy w przygotowaniu i zapewniam, przepyszny! Jest też świetnym sposobem na wykorzystanie zalegających resztek mięs

karmelowy
Schab zapieczony w kapuście kiszonej 160

Proste i smaczne danie z piekarnika, które samo się robi. -- Skład: schab 1 kg, kapusta kiszona 0,5 kg, 4 cebule, 4 z. czosnku, 100 g smalcu, przyprawy. Przyprawa gotowa do mięsa  2 czubate łyżki lub sól, pieprz, papryka. Schab kroimy na kotlety, cebulę na grube krążki, czosnek siekamy, kapustę kroimy drobno. Połową smalcu smarujemy naczynie, drugą część dołożymy

chleba naszego
Bigos z młodej kapusty 151

wyśmienita do zup oraz na bigos. Bigos z młodej kapusty przygotowuje się niezwykle szybko. Nie wymaga on długiego pieczenia czy gotowania, jak to mam miejsce przy klasycznym bigosie z kapusty kiszonej. Bigos taki jest obowiązkowych "gościem" na moim wiosenno-letnim stole. Z racji, iż przygotowuje się go naprawdę szybko, ratuje często sytuację, gdy pomysłu i czasu na gotowanie brak. Przygotowując

kolorowotorcikowo
Krokiety w grahamkowych naleśnikach 144

ciasto 2 jajka 2 szkl mleka 2 szkl wody 1 szkl mąki grahamkowej Młynomag 2 szkl mąki luksusowej Młynomag pół łyżeczki soli 2 łyżeczki cukru 1 kg kapusty kiszonej 50 g grzybów suszonych sól olej lub inny tłuszcz cebula pieprz pieprz ziołowy kminek majeranek oregano 1 jajko do panierowania 2-3 jajka bułka tarta Grzyby namaczamy a potem gotujemy

Gotowanie jest łatwe
Krokiety ze słodką kapustą i grzybami suszonymi 183

Krokiet to potrawa, która składa się z zapiekanego naleśnika z farszem. Farszem może być kapusta kiszona lub słodka z grzybami suszonymi, pieczarkami, warzywny farsz mięsny, mięsno-grzybowy czy mięsno-kapuściany. Moje poprzednie krokiety były z farszem mięsno-kapuściano-pieczarkowym. Teraz zrobiłam jarskie z farszem ze słodkiej kapusty z suszonymi grzybami

To co kocham
Naleśniki z kapustą i pieczarkami 155

Składniki: naleśniki kapusta kiszona (50 dag) pieczarki (30 dag) sól pieprz  papryka ostra olej (do smażenia) Czas przygotowania: 40 min Liczba porcji: 8 naleśników Przygotowanie: Przygotowujemy ciasto i smażymy naleśniki.  Myjemy i kroimy pieczarki. Smażymy na oleju. Kapustę odcedzamy i kroimy żeby kawałki były nieco mniejsze. Kiedy pieczarki będą już prawie rumiane dorzucamy do nich kapustę. Przyprawiamy

Weganka gotuje
Jarski Bigos - Vege prosty przepis. Dieta odchudzająca warzywno-owocowa 14-dniowa kuracja oczyszczająca organizm z toksyn. Veget 204

jako kolację.   Jeśli nie chcesz przegapić kolejnych ciekawych wpisów, Kliknij Lubię To na Facebooku. Tutaj.     Składniki na vege jarski bigos 6 porcji:   0,5 kg kapusty kiszonej,   2 cebule,   1 szklanka bulionu z warzyw,   2 kwaśne jabłka,   1/2 szklanki przecieru pomidorowego,   kminek,   2 ząbki czosnku,   liść laurowy,   sól

IzaGotuje
Pierogi z kapustą i grzybami 140

szklanki mąki 1 jajko około 1 szklanki letniej wody szczypta soli Farsz: 2 garście suszonych grzybów 1/2 kg dobrej kapusty kiszonej 2 łyżki masła 2 liście laurowe 1 łyżka oleju ziele angielskie 1 łyżeczka soli 1 cebula  1 ząbek czosnku majeranek pieprz Najpierw przygotować farsz. Grzyby namoczyć w ciepłej wodzie przez około 20 minut. Kapustę przełożyć

Świat Domowej Kuchni
Tortille z kapustą kiszoną i pastą paprykową 94

Pyszny, szybki obiad pod warunkiem że wcześniej podszykujecie sobie pastę paprykową . Jest ona aromatyczna i idealnie pasuje i do placków tortilli i kiszonej kapusty. Ja użyłam tutaj kapusty czerwonej natomiast jeśli nie znajdziecie to użyjcie zwykłej. Jednak z czerwoną to dodatkowo uczta dla oka. Obiad podano: tortille. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie