kapusta kiszona - 6206 przepisów (strona:224/414)

Golonka gotowana w kapuście 126

choć bardzo prosta, wymaga jednak trochę czasu ;)  Jeśli chcecie, możecie podać ją z gotowanymi ziemniaczkami lub z pieczywem. 1 tylna golonka ok 2kg (lub 2 przednie) 2 kg kapusty kiszonej 2 marchewki sól peklowa ok 3 łyżeczki pieprz łyżeczka  op. przyprawy do bigosu 3 liście laurowe kilka ziarenek ziela angielskiego Golonkę umyć, osuszyć i opalić nad płomieniem

Smakołyki Asi
Paszteciki z kapustą i grzybami. Kapuśniaczki grzybowe 173

zagniatamy za pomocą haka robota ciasto. Ciasto schładzamy przez okres studzenia farszu w lodówce. Gotowe ciasto dzielimy na 1/2 i rozwałkowujemy i formujemy 2 prostokąty. Farsz: 300 g kiszonej kapusty 200 g pieczarek lub grzybów suszonych 1 cebula 1 liść laurowy szczypta kminku i kilka ziaren ziela angielskiego (roztarte w moździerzu) sól i pieprz do smaku 1 jajko sezam Drobno

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Poniedziałkowy "fit" - kapuśniaczek 226

filecie z kurczaka i z dodatkiem pieczarek. Zdrowa i pożywna zupka na rozpoczęcie tygodnia. Kapuśniaczek SKŁADNIKI: 1 mały filet z kurczaka 2 marchewki 1 pietruszka kawałek pora 500 g kapusty kiszonej 4 kulki ziela angielskiego 2 liście laurowe sól, pieprz majeranek 200 g pieczarek 500 g ziemniaków Przygotowanie: Marchewki i pietruszki obieramy i kroimy na drobne kawałki. Dodajemy pokrojonego

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
SMACZNY BIGOS Z MIĘSEM, GRZBAMI I ŚLIWKAMI 175

aromatyczny i smaczny. Ma piękny kolor i nadaje się do pasteryzowania w słoikach lub do zamrożenia. Przepis jest sprawdzony przez to polecam go państwu.  SKŁADNIKI :  2 kg kiszonej kapusty  1,3 kg mięsa ( łopatka, karkówka ) 1-2 udka z kurczaka 0,5 kg kiełbasy zwyczajnej 1 cebula 200 g wędzonego boczku 18 suszonych śliwek garść suszonych grzybów

Kulinarne Fantazje Marioli
Krokiety z kapustą i pieczarkami 95

smakują z gorącym barszczem czerwonym. Kategoria Obiad Kuchnia Polska Czas przygotowania 45 minutes Czas gotowania 1 hour 15 minutes Porcje 24 sztuki Autor Magdalena Pinkwart Składniki Farsz 1 kg kapusty kiszonej 500 g pieczarek 1 cebula 2 marchewki 3 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego 5 łyżek oleju roślinnego 3 łyżki sosu sojowego sól, pieprz Ciasto 2 szkl mąki

smakowitehistorie.com
Biała kiełbasa z kapustą i pieczarkami na piwie 92

Biała kiełbasa z kapustą kiszoną i pieczarkami na piwie to pyszne danie, które można przygotować na obiad a mile będzie widziane na wielkanocnym stole. Potrawa nie jest skomplikowana w wykonaniu i to też zachęca by ją zrobić. Wiadomo, smak zależy również od kiełbaski jaką kupimy. Ja już mam sprawdzone miejsce, gdzie mogę dostać bardzo smaczne … Czytaj dalej Biała kiełbasa

Pieprzyć z Fantazją
Wigilijna kapusta z grzybami 9309

suszone śliwki, świeżą kapustę, tarte jabłko, a nawet miód. My przedstawiamy Wam podstawową, jedna z najbardziej tradycyjnych wersji wigilijnej kapusty z grzybami, pod tym względem jesteśmy purystami :) Składniki: 1kg kapusty kiszonej 1 duża cebula co najmniej 2 garści (50g) suszonych grzybów, w tym borowiki (my używamy ok. 70-80g) 5 liści laurowych 6 ziaren ziela angielskiego 2-3 łyżki

Pociąg Do Kuchni
Fit bigos 194

niezbyt fajne wspomnienia związane z bigosem z czasów dzieciństwa, zawsze pełen był tłustego mięsa. Stąd też pomysł by zrobić odchudzony bigos. Składniki: 500 g kapusty kiszonej 200 g wędzonego fileta z kurczaka 200 g świeżego fileta z kurczaka 1 cebula 20 g suszonych grzybów 10 suszonych śliwek 3 łyżki przecieru pomidorowego 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie, sól, pieprz, majeranek

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Krokiety z kapustą pieczarkami i mięsem. 174

święta lub rodzinne imprezy.Do ciasta naleśnikowego użyłam mąki Młynów Stoisław .Wszystkich zainteresowanych zapraszam do sklepu internetowego http://www.mlynystoislaw.pl. Zapraszam :)  Składniki na farsz : 500 g pieczarek  2 kg kapusty kiszonej 500 g mielonego mięsa może być drobiowe sól, pieprz do smaku 1/2 kostki masła  1 łyżka suszonej bazylii liść laurowy Składniki na ciasto : 1 l mleka

Sama słodycz i szczypta chili
Pierogi z kapustą i pieczarkami z rzeżuchą 133

wody do ciasta sami zobaczycie kiedy więcej jej nie dodawać, ciasto ma być elastyczne, nie lejące się, bo nic z nich nie ulepicie farsz: 500 g pieczarek 800 g kiszonej kapusty 2 średnie cebule masło klarowane sól, pieprz, papryka słodka i ostra, lubczyk, majeranek Jak zrobić? Ciasto: W mące zrobić dołek, dodać masło, szczyptę soli i wbić jedno jajko. Wymieszać

Zasmakuj Kuchni
Schab duszony w kapuście kiszonej 270

Składniki: 9 plastrów schabu, 1 cebula,  480g kapusty kiszonej, sól, pieprz, 3 listki laurowe, 1 łyżeczka tymianku, 6 ziarenek ziela angielskiego, mąka pszenna, olej. Przygotowanie: Z plastrów schabu odciąć skórę. Posolić i popieprzyć z obu stron, a następnie obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym oleju do zarumienienia. Ściągnąć z patelni. Z patelni odlać nadmiar tłuszczu i przesmażyć

W kuchni u Moniki
Pierogi z farszem kapuściano - ziemniaczanym 171

dzisiejszy lub piątkowy obiad proponuję pyszne bezmięsne pierogi. Farsz jest takim miksem pierogów z kapustą i grzybami oraz ruskich. Jak się okazało, naprawdę smacznym:) Ja podaję je polane masełkiem i z dodatkiem przesmażonej cebulki.  Inspiracja Ciasto: 600g mąki pszennej,  jajko,  szczypta soli(...)łyżka oleju,  letnia woda- około 3/4 szklanki. Mąkę przesiać. Dodać szczyptę soli, jajko, olej. Zagniatając stopniowo dolewać wodę. Zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Rozwałkować, szklanką wycinać kółka. Farsz: 500g kiszonej kapusty, 400g ugotowanych ziemniaków,  2 cebule,  100g masła, 3 łyżki oleju,  sól,  pieprz czarny oraz ziołowy. Kapustę opłukać, odcisnąć z nadmiaru wody i posiekać. Zalać wodą

Z miłości do słodkości
PIEROGI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ + FILMIK 84

Pierogi z mięsem i kapustą są rewelacyjne, smaczne i na każdą okazję. Kapusty dałam tyle co mięsa, więc farsz wyszedł bardziej mięsny.  Nadmiar możemy zamrozić i ugotować przed podaniem. Polecam przepis.  SKŁADNIK :   1 kg łopatki wieprzowej 2 marchewki, kawałek selera,1 pietruszka, 2 cebule 2 liście laurowe(...)ziela angielskie, kilka kulek pieprzu  jarzynka do smaku  sól, pieprz do smaku  2 ząbki czosnku magii do smaku ( niekoniecznie )  1 kg, lub trochę więcej kapusty kiszonej - ugotowanej (wyciśniętej

Kulinarne Fantazje Marioli
Golonka w kapuście z garnka rzymskiego 103

duża golonka lub dwie mniejsze 1 kg kapusty kiszonej 2 marchewki 1 cebule 1 pietruszka listek laurowy x2 ziele angielskie pół łyżeczki kminku kilka suszonych grzybków tłuszcz do smażenia Golonkę myjemy wkładamy do garnka, dodajemy marchewkę, pietruszkę i przypieczoną na ogniu cebulę. ziele angielskie i listek laurowy.  Zalewamy wodą i gotujemy go miękkości ok 2 godziny. Grzybki należy wcześniej

Gotowanie jest łatwe
Krokiety z kapustą i pieczarkami 187

Krokiety z kapustą i pieczarkami   Składniki: Ciasto naleśnikowe: 2 szkl. mąki 2 szkl. wody 2 jajka 1 łyżka oleju Farsz:  0,5kg kapusty kiszonej 0,5 kg pieczarek 2 małe cebule sól, pieprz, majeranek Dodatkowo: 1 jajko  bułka tarta olej Sposób wykonania: Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe mieszamy i odstawiamy na około 30 min.  W międzyczasie(...)robimy farsz. Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oleju. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, dorzucamy do cebuli i wszystko razem podsmażamy.  Kapustę dokładnie płuczemy i siekamy. Dorzucamy do pieczarek i cebuli - wszystko razem podsmażamy aż kapusta bedzie miekka. Na końcu farsz doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Smażymy naleśniki z obu stron na oleju. Na każdy naleśnik

Smaki Natalii

Proponowane wyszukiwania