Golonka wieprzowa w kapuście z garnka rzymskiego

Golonka wieprzowa w kapuście z garnka rzymskiego

Golonka wieprzowa w kapuście z garnka rzymskiego

Przepis na : obiad

  2 golonki 1 marchewka 1 pietruszka 1 cebula 600 g kapusty kiszonej odciśniętej 3 łyżki konfitury z jarzębiny sól pieprz kminek ziele angielskie listek laurowy papryka słodka papryka ostra pół szkl, wina czerwonego Golonki myjemy i wkładamy do garnka, dolewamy wody tyle by zakryła golonki. Dodajemy marchewkę, pietruszkę, przypieczoną cebulę jak do rosołu, listek laurowy i ziele angielskie.  Gotujemy golonki do miękkości ok 1.5 godziny. Kapustę wkładamy do garnka rzymskiego, dodajemy konfiturę z jarzębi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.