kapusta kiszona gotowana - 2486 przepisów (strona:67/166)

Placki z kiszonej kapusty 310

jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – placki z gotowanych ziemniaków z fetą – przepis na placki ziemniaczane – placki z kalafiora – placki z ziemniaków i marchewki – placki ziemniaczane z łososiem – placuszki pełnoziarniste na słodko – placuszki z dyni – placki serowe z jabłkami PLACKI Z kiszonej kapusty PRZYGOTOWANIE: 25 minut ILOŚĆ PLACKÓW: 10 placków SKŁADNIKI: – 125 ml mleka – pół

nietylkopasta.pl
Pierogi z kapustą i grzybami 510

gorącej wody wymieszanej pół na pół z mlekiemFarsz1 kg kiszonej kapusty100 g suszonych grzybów200 g cebulisólpieprzolej do smażenia Wykonanie: W przeddzień robienia pierogów suszone grzyby zalewamy wodą i moczymy. Następnego dnia gotujemy je do miękkości w  wodzie, której się moczyły. Grzyby odcedzamy, zachowując wodę z gotowania, kroimy je drobno. Kapustę dokładnie odciskamy i kroimy w drobne kawałki.Cebulę

Kulinarne przygody Gatity
Tortilla z pastą serowo-brokułową i warzywami 146

czosnkowy oddech;) 1 brokuł 250 g półtłustego twarogu 2-3 łyżki majonezu czosnek granulowany sól, pieprz kilka liści kapusty pekińskiej, sałaty rzymskiej lub strzępiastej 1 duża czerwona papryka 3-4 ogórki kiszone 1 op. tortilli (5 sztuk) Podzielonego na różyczki brokuła gotujemy w lekko osolonej i osłodzonej wodzie. Odcedzamy. Studzimy. Miksujemy w rozdrabniaczu do warzyw. Twaróg przepuszczamy przez praskę, łączymy

Smaki Na Talerzu
Barszcz grzybowy 226

zupy. Taki barszcz to proste, postne danie. Swój urok zawdzięcza pachnącym, samodzielnie zbieranym jesienią grzybom i sokowi z kiszonej kapusty, którą też sama zakisiłam kilka tygodni temu. Wierzcie mi, że taki barszcz ma wspaniały smak. Żeby usprawnić sobie świąteczne przygotowania do gotowania barszczu użyłam mrożonej włoszczyzny - nie trzeba obierać, nie trzeba kroić więc wygodnie a smak świetny. Barszcz grzybowy można

Smaczna Pyza
Krokiety z pieczarkami i kapustą kiszoną 1025

mleka 0,5 szklanki mąki 500 g kapusty kiszonej 250 g pieczarek 1 mała cebula (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle, dodajemy pokrojone drobniutko pieczarki. Można je zetrzeć na tarce lub tak jak ja posiekać za pomocą robota kuchennego. Solimy i pieprzymy, nie żałujmy pieprzu ;) I gotujemy. Kapustę przekładamy do dużego garnka, zalewamy wodą

Delusional Trine
Uszka do barszczu z farszem z kiszonej kapusty i grzybów. 177

Szczypta soli ok. 200 ml wrzątku 30 gr. roztopionego masła Farsz: ok. 400 gr. dobrej, niekwaśnej kapusty kiszonej Garść suszonych grzybów Sól Pieprz Kilka kulek ziela angielskiego 2 liście laurowe Masło 1/2 średniej cebuli Majeranek Czubryca zielona PRZYGOTOWANIE: Farsz:  Kapustę gotujemy z dodatkiem ziela angielskiego i liści laurowych. Grzyba płuczemy, zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu ok.20-30 minut

Kopystką po garach
Pyzy z farszem z czerwonej soczewicy i suszonych pomidorów 159

rozpłaszczaj na dłoni, nakładaj farsz i formuj kulki. Zagotuj posoloną wodę, wkładaj pyzy, poczekaj aż wypłyną i gotuj 2-3 minuty na małym ogniu. Podawaj z pokrojoną i zeszkloną na oliwie lub maśle cebulką. Doskonale smakują z surówką  z kiszonej kapusty

Moja Mama Gotuje
Razowe kopytka smażone z kapustą 198

mięsa. Łączymy z pozostałymi składnikami. Z ciasta formujemy na omączonej stolnicy wałek, tniemy go na małe kopytka. Gotujemy je w osolonej wodzie z odrobiną oliwy, 2 minuty od wypłynięcia. Wyjmujemy łyżka cedzakową na talerz by obeschły trochę. kapusta: 600 g kiszonej kapusty 2 średnie cebule skórka i sok z połowy cytryny 2 łyżki oleju łyżka miodu wielokwiatowego Kapustę odciskamy

Dzieje kuchennej Wiewióry
BIGOS PO MYŚLIWSKU Z DZICZYZNĄ 132

gotowany na winie i dodatkiem dziczyzny jest wspaniałą kompozycją smakową, składającą się z rozmaitych mięs, kapusty oraz wyśmienitych dodatków.                                                                        SKŁADNIKI : 1,5 kg kapusty(...)kiszonej 1 kg łopatki wieprzowej 0,5 kg wędlin ( kiełbasa z sarny, dzika, kawałek boczku ) 20 dkg wędzonego boczku 1 kiełbasa jałowcowa garść suszonych grzybów 30 dkg pieczarek 6-8 suszonych śliwek 3 łyżki przecieru pomidorowego sól, pieprz do smaku 2 liście laurowe 3 kulki ziela angielskiego 6 kulek pieprzu 1 szklanka czerwonego, wytrawnego wina zioła suszone ; tymianek, majeranek, cząber

Kulinarne Fantazje Marioli
Kotlety z kaszy jęczmiennej 138

proste jarskie danie, które doskonale sprawdzi się jako zamiennik mięsnych kotletów. Podałam z sosem pieczeniowym i surówką z kiszonej kapusty. Składniki: 200 g kaszy jęczmiennej perłowej 2 małe cebule 2 jajka 3 łyżki mąki sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Można ją nawet lekko rozgotować. Cebulę siekamy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni

e-PrzepisyKulinarne
Wieprzowy gulasz z kaszą jęczmienną 203

żeby się nie rozpadało) Na końcu dodać łyżkę sosu pieczeniowego ciemnego, by zagęścić sos (można dodać mąkę), gotować jeszcze około 5 min. Podawać z kaszą jęczmienną (lub jak ktoś woli gryczaną). Czego mi brakowało w tym daniu... surówki z kapusty kiszonej... polecam... wtedy było by danie w pełni klasyczne! :D Smacznego

MarciochaKucharzy
Gwiezdne pierożki 154

stołu :) Gwiezdne pierożki  SKŁADNIKI: 1-2 opakowania ciasta francuskiego 1 szklanka suszonych grzybów leśnych 150 g kapusty kiszonej liść laurowy ziele angielskie sos sojowy ciemny - 1 łyżka sól do smaku pieprz do smaku białko PRZYGOTOWANIE: Kapustę szatkujemy dość drobno i gotujemy do miękkości, grzyby moczymy a następnie gotujemy wraz z zielem oraz liściem laurowym odrobiną soli.  Po ugotowaniu

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kapusta duszona z kminkiem-oprószana 169

się , ze już wszystkie wersje jarzynki z kiszonej kapusty spisałam i pokazałam. A tu niespodzianka. Zapomniałam o kiszonej kapuście duszonej z kminkiem ( taką prezentowałam) oprószanej mąka  tak zasmażanej. Co prawda przypuszczam , ze większość osób ten przepis zna , ale zapominalskim przypominam :) Gotuję zawsze na zapas i zamrażam , a potem wykorzystuję na szybki obiad podając np. z  podsmażaną kiełbasą. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Bigos wigilijny 167

sumie taki bigos gotuje się sam. Trzeba tylko co jakiś czas zaglądnąć do niego i przemieszać. Bigos na święta w tym roku zrobiłam pierwszy raz a to dlatego, że została mi po prostu kapusta. Jest to wersja bez mięsa więc trochę uboga ale i tak kto próbował to twierdził, że jest dobry :) Zakupy: - kapusta kiszona ilość według uznania - pomidory

Tanio smacznie i prosto
Pierogi z kapustą i grzybami 121

kapusty kiszonej 50 g suszonych grzybów 200 ml ciepłej wody 1 cebula 1 liść laurowy kilka kulek ziela angielskiego sól, pieprz Sposób wykonania: Grzyby wkładamy do miseczki i zalewamy ciepłą wodą. Odstawiamy przynajmniej na 2 godziny by wchłonęły wodę. Po tym czasie grzyby odcedzamy (nie wylewamy wody) i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę i kapustę siekamy, następnie podsmażamy cebulę(...)kapustę i grzyby i chwilę podsmażamy. Następnie dolewamy wodę z grzybów oraz przyprawy i dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez około godzinę. W misce łączymy wszystkie składniki na ciasto. Następnie wyrabiamy je lekko, rozwałkowujemy dość cienko i za pomocą kieliszka lub szklanki wycinamy kółka. Na każdym kółku ciasta kładziemy łyżkę farszu i zlepiamy nasze pierogi. Gotowe pierogi gotujemy kilka

Mostek w kuchni