kapusta kiszona gotowana - 2486 przepisów (strona:44/166)

Francuskie paszteciki z kapustą i grzybami 619

czasu,  który w okresie świątecznym jest niemal bezcenny :D Składniki: 300 g ciasta francuskiego 250 g pieczarek 1 cebula 500 g kapusty kiszonej sól pieprz jajko sezam, mak, sól gruboziarnista itp. Przygotowanie:   Kapustę gotować około 2h (jeśli jest kwaśna, należy w połowie gotowania wymienić wodę i gotować dalej). Cebulę pokroić i zeszklić na tłuszczu, następnie pieczarki pokroić

Malinowo w kuchni
Morszczuk z piekarnika (bez mąki i bez panierki) 176

koniec pieczenia rybę można posypać świeżymi ziołami. Wyjmujemy rybę i jeszcze gorącą podajemy. Do ryby można podać ryż, ziemniaki lub podać z gotowanymi warzywami. Można podać do pieczonej ryby tradycyjną surówkę z kapusty kiszonej , ale Morszczuk został podany z surówką Colesław Smacznego. The post Morszczuk z piekarnika (bez mąki i bez panierki) appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wegetariański bigos 133

pieprz Przygotowanie: Grzyby zalewamy zimną wodą i zostawiamy na całą noc. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie, jak się zeszkli dodajemy kiszoną kapustę (pokrojoną wcześniej) i poszatkowaną białą kapustę. Dodajemy również przyprawy i gotujemy na bardzo małych ogniu przez ok. 1 godziną ciągle mieszając i dolewając wodę tak aby zakrywała dno. Na drugiej patelni podsmażamy na oliwie drugą

Łycha smaków
Soljanka z ogniskowego kociołka 109

kostkę, marchewkę i kiełbasę kroimy dowolnie, czosnek drobno, oliwki i kapary na połowę. Zagotowujemy wodę, dodajemy szponder, solimy i powstały szum usuwamy, dodajemy kapustę kiszoną, liść laurowy,  ziele angielskie, garść grzybów i marchew, pomidory. Gotujemy nie mniej niż ½ godziny, po tym czasie wyjmujemy mięso, kroimy je na kawałki, ponownie wrzucamy je do wywaru i dodajemy pozostałe składniki. Jako ostanie

Smaki Ewy
Krokiety z kapustą i grzybami 139

słoika;p) 500g pieczarek 1 cebula sól, pieprz wg. smaku panierka: mieszanka otrębów (ja użyłam żytnich i owsianych) 1 jajko Sposób przygotowania: Kapustę kiszoną przekładamy do garnka, wlewamy wodę  (do wysokości połowy kapusty) i gotujemy, aż będzie miękka pieczarki myjemy, obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach, cebulę kroimy w kostkę pieczarki i cebulę wrzucamy do rondelka, którego

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Tani bigos z parówkami + film 123

cebula 2 łyżki margaryny 1,5 łyżki mąki 8 cienkich parówek 5 łyżek koncentratu pomidorowego szczypta cząbru 3 łyżki majeranku cukier pieprz sól przepis Kapustę kiszoną siekamy , wrzucamy do garnka i zalewamy litrem gorącej wody , gotujemy do miękkości .Cebulę i pieczarki oczyszczamy i kroimy w kostkę a następnie smażymy na tłuszczu , oprószamy mąką i lekko rumienimy . Parówki kroimy na mniejsze

Smakowite Dania
Kapuśniak (z kiszonej kapusty) 169

kiszonej kapusty 4-5 ziemniaków 2 marchewki 1 pietruszka 1 mała cebula kawałek selera 2 listki laurowe 2 ziarenka ziela angielskiego 1/2 łyżeczki kminku (lub więcej do smaku) garstka prażonej cebulki (użyłam z firmy Rafex ) sól i pieprz  Ugotować wywar mięsny z listkami laurowymi i zielem angielskim. Dodać pokrojone warzywa. Odrobinę podgotować i do garnka przełożyć kapustę (wcześniej opłukać(...)jeśli nie chcemy kwaśnej zupy) oraz kminek. Cebulę podsmażyć i dodać do reszty warzyw. Całość gotować pod częściowym przykryciem i na wolnym ogniu. Pod koniec wsypać prażoną cebulkę. Gotową zupę doprawić do smaku. Do zupy można dodać zasmażkę, ale kapuśniak i bez niej jest pyszny. Kolejnym opcjonalnym dodatkiem jest pokrojony w kostkę i podsmażony boczek. Można również dodać 1 łyżkę

Di gotuje
Grochówka z kapustą kiszoną 155

kilka żeberek lub kości schabowych 1 szkl. grochu łuskanego  2 –3 marchewki 1 pietruszka około 0,5 kg kapusty kiszonej sól, pieprz listek, ziele majeranek Żeberka , kości  zalać wodą, dodać groch, marchewkę, pietruszkę ,przyprawy i gotować około 1/2 godziny.Po tym czasie dodać pokrojone ziemniaki.W drugim garnku ugotować kapustę.Z mięsa usunąć kości i pokroić. Następnie przełożyć wszystko

Moje domowe kucharzenie
Żeberka duszone w kapuście kiszonej 176

sama tego wszystkiego nie zjadłam :) tylko z pomocą rodzinki :) Polecam Wam również żeberka po amerykańsku inspiracja czasopismo Moje gotowanie Składniki 1 kg żeberek wieprzowych 3 średnie cebule 3 łyżki smalcu 1 duże jabłko 5 plasterków boczku 500 g kapusty kiszonej sól pieprz 1 łyżka majeranku Na patelni rozgrzać dwie łyżki smalcu i podsmażyć cebulkę drobno pokrojoną. Żeberka pokroić w mniejsze

O kuchni z uczuciem
KROKIETY Z KAPUSTĄ ZASMAŻANĄ I PIECZARKAMI 156

kapusty kiszonej w słoiku 20 dag pieczarek 2 szalotki Sól i pieprz do smaku Papryka czerwona słodka ok 2 łyżki Dodatkowo 16 Naleśników na krokiety 3 jajka 100 ml mleka 200 g bułki tartej Sól i pieprz do smaku Olej rzepakowy do smażenia PRZYGOTOWANIE:  Kapustę ze słoika przekładam do garna i zalewam gorącą wodą. Gotuję

Gotowanie Patki
golonki z kapustą z grzybami z szybkowara... 154

wodą, kminek ziarna, paprykę chili, liście laurowe, cukier, ziele angielskie, wlać wodę i zamknąć szybkowar po zasyczeniu pary w szybkowarze gotować na średnim ogniu 60 minut, otworzyć szybkowar jak sam spuści ciśnienie - najsmaczniejsze golonki z kapustą kiszoną z grzybami suszonymi z szybkowara, golonki są soczyste, miękkie, kapusta mocno grzybami aromatyczna..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Kapusta pekińska z kiszonym ogórkiem 134

Połączenie kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem daje bardzo soczystą i smaczną surówkę. Taka surówka wspaniale smakuje z razowym pieczywem, a dodana do dania obiadowego bardzo je

Kuchcik gotuje
Najlepszy domowy kapuśniak z kiszonej kapusty 178

niewielu zup, które lubi mój mąż. Kapuśniak to też jedna z moich ulubionych zup i smak zapamiętany z babcinego domu, bo oczywiście gotowała najlepszy kapuśniak pod słońcem. Żeby ugotować dobry kapuśniak potrzebna jest dobra, kiszona kapusta. Prawdziwa, a nie taka zakwaszana octem. Nawet jeżeli dostaniecie o tej porze roku mocno kwaśną kapustę to błagam, nie wypłukujcie z niej soku! Jeśli

Smaczna Pyza
Gołąbki z przepysznym farszem 120

ryżu 100 g kapusty kiszonej 180 g koncentratu pomidorowego 1 pęczek koperku 500 ml bulionu warzywnego sól, pieprz Przygotowanie Z kapusty wycinamy głąb, odrywamy 10 zewnętrznych liści. Pozostałą kapustę dzielimy na pół, przyda się do pozostałych przepisów ;) Oddzielone liście sparzamy we wrzątku, studzimy. Przy pomocy ostrego nożyka, usuwamy zgrubiałą część liścia. Ryż gotujemy kilka minut krócej niż podane jest

R'n'G Kitchen
Drożdżowe pierogi z kwaśną kapustą i grzybami 186

życzliwości.  Wigilia, to tradycja wspólnych posiłków zjadania, w przerwach kolęd śpiewania.  Ja kocham pierogi ruskie, z kapustą słodką i kiszoną, zupę grzybową mojej mamy ulubioną. Zresztą wszystko mi zawsze smakuje, bo na ten dzień z jeszcze większą miłością się gotuje.   W tym roku  drożdżowe  pierogi  przygotowałam, w których farsz z kwaśnej kapusty(...)smakowo idealnie współgrało. Pierożki same na ciepło zjadane, lub  barszczykiem czerwonym podane, będą fajnym urozmaiceniem, pierogów, kapusty grzybów połączeniem :)  Składniki ok 40 szt.: farsz: 800 g kiszonej kapusty, 250 g białej cebuli, ok. 80 g suszonych grzybów, ja miałam swoje prawdziwki, 3 łyżki oleju rzepakowego z Wielkopolski SemCo, 1 łyżka kminku całego, pieprz czarny świeżo mielony do smaku

Moniki Smakołyki

Proponowane wyszukiwania