Kulebiaki

Kulebiaki

Kulebiaki

Składniki: Zaczyn: 75 g świeżych drożdży; 1 łyżeczka białego cukru; 1 łyżka mąki pszennej; 2 łyżki letniego mleka. Ciasto: Cały zaczyn; 500 g mąki pszennej; 250 ml letniego mleka; 2 żółtka jaj; 50 ml roztopionego, letniego masła klarowanego; Szczypta soli. Nadzienie: 250 g kiszonej kapusty (waga po odciśnięciu z soku); 50 g suszonych grzybów; 1 łyżka oleju; 1 łyżeczka kminku; 1 liść laurowy; 3 ziarna ziela angielskiego; Sól; Pieprz. Dodatkowo: Tłuszcz do wysmarowania blachy; 1 jajo do posmarowania bułeczek... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Warto przeczytać

Jak suszyć grzyby?

Sezon grzybowy zaczyna się już we wrześniu, co nie znaczy że są one tylko wtedy spożywane. Suszenie jest jednym z procesów, które mogą przedłużyć ich podatność do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, ciasto, ciastka , ciasteczka, kapustą, kapusta kiszona, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, drożdżowe, placki, barszcz, barszcz czerwony, boże narodzenie, ciasto na boże narodzenie, szybkie ciasto, ciasto na zimno, puszyste ciasto, czerwona kapusta, barszcz czerwony magdy gessler

Inne przepisy z Gospodyni Miejska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.