Chyba nie muszę dodawać, że zupełnie bezwęglowodanowa… Kotlety maczałam w jajku, a potem w pokruszonych skórkach świńskich . Smażyłam na maśle klarowanym aż do zrumienienia. Zjedliśmy je z kapustą kiszoną oraz gotowanym brokułem. Mmm – co za pyszny keto obiad ! Kotlety schabowe Klasyk w nowym wydaniu, czyli keto kotlety schabowe. Podbiły nasz stół i nasze kubki smakowe. Panierka
Modern Cave Girlkostkę i podsmażamy na smalcu, lub maśle, gdy zacznie się rumienić wlewamy grzyby razem z wodą w której się moczyły. Dusimy wszystko razem, aż grzyby zmiękną, następnie dodajemy kiszoną kapustę i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu, aż zmięknie. W razie potrzeby dolewamy odrobinę wody, żeby nie przypalić dania. Pod koniec duszenia doprawiamy pieprzem. Ciasto na makaron dzielimy
Quinoa Raz!pokroiłem, zalałem w garnku wodą dodałem namoczone pokrojone grzyby, przykryłem i dusiłem. Kapustę białą poszatkowałem, posoliłem, pozostawiłem w misce na 15 minut. Po tym czasie dodałem ją do kiszonej kapusty i gotowałem 30 minut. Upieczone mięso i kiełbasy pokroiłem na kawałki. Dodałem do kapusty mięso , kiełbasę , cebulę, przyprawy w ziarnach, pokrojone suszone śliwki i morele, koncentrat pomidorowy i sok pomidorowy
R'n'G KitchenŁazanki z kapustą i grzybami czy pierogi z kapustą i grzybami? Powiem tak-łazanki są łatwiejsze w wykonaniu a smakują pysznie. Siekam kiszoną kapustę i gotuję ją około pół godziny. Suszone grzyby zalewam wrzątkiem na około 30 minut. Kroję je drobno i dodaję do kapusty wraz z wodą w której się moczyły. Gotuję wszystko jeszcze około 30 minut
potrawyregionalnekurczaka smażymy na maśle około 10 min. Następnie dodajemy kapustę kiszoną ,smażymy 5 min. Całość zalewamy bulionem ,dodajemy pastę curry ,liść laurowy ,sos chili oraz sok z kiszonej kapusty. Całość gotujemy do miękkości warzyw. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow
R'n'G KitchenBiała kiełbasa z kiszoną kapustą pieczona przez mojego męża według jego przepisu. Proste danie, które nie wymaga wiele czasu. Najlepiej smakuje ona jeśli mamy prawdziwą kiszoną
Mama Gotujesłoiczka suszonych pomidorów w oleju (ok. 120 g) Barmar - 0,5 kg kapusty kiszonej - przyprawy: sól, pieprz prawdziwy, pieprz ziołowy, dla ostrości dodałam chili, można pominąć -> Kiszoną kapustę należy gotować do miękkości, ok. 1 h. Następnie razem z boczniakami skręcić na maszynce o dużych oczkach, lub po prostu pokroić. Pomidory pokroić w niewielkie kawałeczki. Wszystkie składniki wymieszać
Zdrowie na języku :Puważajcie na kapustę jakiej używacie. Ja raz kupiłam mega kwaśną. Dania z jej dodatkiem dawało się jeść, ale od razu kwaskowatość kapusty była wyczuwalna. Ja zdecydowanie preferuję w potrawach tego typu opcję, kiedy smaki są dość zrównoważone. Jeśli lubicie dominujący smak grzybów, dodajcie mniej kapusty, jeśli chcecie bardziej zrównoważony smak, to dodajcie 500 g kapusty. Porcja na dwa obiady(...)kiszonej\r","500g pieczarek\r","s\u00f3l, pieprz\r","2 li\u015bcie laurowe, 2 ziela angielskie\r","3 \u0142y\u017cki mas\u0142a klarowanego"],"name":"\u0141azanki z kapust\u0105, pieczarkami i boczkiem","cookTime":null,"prepTime":null,"totalTime":null,"recipeInstructions":["Kapust\u0119\u00a0gotujemy do mi\u0119kko\u015bci z listkami laurowymi i zielem angielskim.\r","Odciskamy i drobno kroimy.\r","Makaron gotujemy aldente
Mieszam w Garnkułyżką wazową wywaru zalewamy grzyby i gotujemy je w nim kilka minut. Do reszty płynu wrzucamy poszatkowaną białą kapustę i gotujemy do miękkości. Gdy grzyby się ugotują, odcedzamy je na sitku i kroimy w grube pasy. Kapustę kiszoną podsmażamy na maśle, po czym(...)przekładamy do garnka i zalewamy wywarem z grzybów oraz, jeśli zachodzi potrzeba, większą ilością mięsnego wywaru. Dorzucamy do niej również pokrojone grzyby oraz jagody jałowca, mieszamy i gotujemy do miękkości kiszonej kapusty. Na patelnię z masłem wrzucamy poszatkowaną drobno cebulę. Gdy się zeszkli dokładamy do niej koncentrat pomidorowy i przesmażamy całość kilka minut. Zasmażoną cebulę z koncentratem wrzucamy do ugotowanej
Kuchenna KontrrewolucyaOkrasa: 1 duża cebula olej Wykonanie: Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, jeszcze gorące przeciskamy przez praskę lub dokładnie dusimy tłuczkiem do ziemniaków. Ziemniaki studzimy. Kapustę kiszoną drobno kroimy i gotujemy do miękkości. Ja kapustę gotuję około 1 godzinę. Ugotowaną kapustę studzimy i odciskamy z wody. Cebulę solimy i podsmażamy na 2-3 łyżkach oleju. Cebula powinna
Smak mojego domugram wędzonych żeberek 0,5 kilograma kiszonej kapusty 3 marchewki 1 pietruszka 1 cebula 100 gram kaszy jęczmiennej Młyny Stoisław 2 listki laurowe 3 ziela angielskie 5 ziaren pieprzu Sól, pieprz Majeranek Sposób przygotowania: Żeberka razem z przyprawami i obraną cebulą przekładamy do garnka, zalewamy 4 litrami wody i gotujemy do miękkości mięsa. Marchewki i pietruszkę obieramy, kroimy(...)cienkie plasterki, ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Żeberka i cebulę wyjmujemy z wywary, wsypujemy kaszę jęczmienną, gotujemy do momentu aż będzie miękką. Dodajemy pokrojone warzywa i gotujemy do miękkości. Kapustę kiszoną drobno kroimy, dodajemy do zupy i jeszcze gotujemy przez kilka minut. mięso rozdrabniamy i dodajemy do zupy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem
Bajeczna KuchniaKapuśniak z kiszonej kapusty kiedyś był kultową zupą w naszym domu. Babcia gotowała cały wielki gar, wstawiała go do pieca, a podawała z tłuczonymi ziemniakami. Zajadałam się nim bez opamiętania:) Dopiero niedawno dowiedziałam się, że ten babciny kapuśniak ma wszelakie prawa, by nazywać się kwaśnicą. Dlaczego? Otóż babcia gotowała zupę na wywarze mięsnym z żeberek, dodając kiszoną kapustę z sokiem(...)lubczyku (dałam suszony) 1 pietruszka 1 marchew 1 kg kiszonej kapusty pieprz świeżo mielony 1 cebula 1 łyżka smalcu gęsiego 1 łyżka majeranku opcjonalnie - 2 ziemniaki Żeberka podzielić na mniejsze kawałki, zalać wodą, żeby całe były przykryte, zagotować. Jeśli pojawi się piana, zdjąć ją łyżką cedzakową. Dodać ziele, liście, lubczyk, gotować na małym ogniu pod przykryciem ok 20 minut. Marchew
Obiad gotowyDziś przepis na pyszne krokiety z pieczarkami i kiszoną kapustą. W sam raz do barszczyku na świąteczny stół.składniki:naleśniki1 l mleka1 jajko4 szklanki mąki2 łyżki
Monia miesza i gotujeszklanka wody 1 jajko 2 łyżki oleju sól Farsz: 500 g kiszonej kapusty 500 g białej kapusty 200 g pieczarek kila suszonych grzybków (wcześniej należy je namoczyć) 2 cebule sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Należy zacząć od farszu. Kapustę białą poszatkować, zalać wodą, lekko posolić i gotować do miękkości. 2. Kapustę kiszoną zalać wodą, zagotować, odlać wodę i nalać świeżej
Kuchnia domowa AniPyszne i proste w wykonaniu rożki z ciasta francuskiego nadziane kiszoną kapustą i pieczarkami. Idealnie pasują do czerwonego barszczyku.składniki:2 opakowania ciasta francuskiego po 275
Monia miesza i gotujeżołądek dopiero wraca na swoje miejsce. Trzeba się więc wziąć w garść i szybko zregenerować. A nie ma na to nic lepszego, niż tłuste mięsko i kapusta kiszona :) Zapraszam do gotowania potrawy z cyklu "chłopskie jadło" ! :) Składniki (dla 3 osób): 300 g schabu 500 g kapusty kiszonej 2 łyżki mąki 2 łyżki oleju 2 liście laurowe 1 łyżeczka cukru
My Culinary Artsuszone trzeba namoczyć poprzedniego wieczoru, następnie gotować na małym ogniu przez 30 minut w tej samej wodzie, w której się moczyły!) 2 łyżki masła szczypta estragonu szczypta czarnego pieprzu 4 ziemniaki 2 marchewki 1 mała pietruszka 1 mały kawałek selera 1 łyżka cukru 1 płaska łyżka soli 250-300g kapusty kiszonej, odciśniętej i lekko przesiekanej 1 łyżeczka lubczyku(...)Warzywa pokroić w kostkę -ziemniaki i marchewkę w grubą, resztę warzyw w drobną i dodać do wywaru. Gotować do miękkości, następnie dodać grzyby z cebulą oraz kapustę kiszoną, wsypać sól i cukier. Gotować 30 minut lub do momentu aż kapusta zmięknie. Doprawić solą, pieprzem i ziołami. 4. Na suchej patelni uprażyć mąkę na złoto, przesypać do szklanki, odstawić
Kuchnia Prezydentowejsię zarumienią, podlej wodą, dopraw solą i pieprzem i duś aż wszystko będzie bardzo miękkie. Na koniec do mięsa dodaj paprykę w proszku i wymieszaj. Kapustę kiszoną pokrój i raz przepłucz. Gotuj z niewielką ilością wody (około szklanki, jeśli odparuje, uzupełnij) razem z grzybami i resztą przypraw aż zrobi się miękka. Zajmie to około godziny. Następnie do garnka dodaj zawartość
Kulinarna Polska