Jeśli miałabym wybrać, jakim daniom nie umiem się oprzeć, z całą pewnością najpierw wymienię wszelkie kluchy i pierogi. Dzisiaj wariacja na temat kopytek, czyli kluski a'la kopytka, z kapustą kiszoną. Zachęcam do zrobienia. Nie rozczarujecie się :) Składniki (3 porcje): 0,5 kg ugotowanych ziemniaków 0,5 kg kapusty kiszonej 1 duża cebula olej (polecam Olej Polski rzepakowy) 1 płaska łyżeczka majeranku sól i pieprz do smaku 1 szklanka mąki pszennej (polecam Mąkę Szymanowską uniwersalną... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...