Kluski a'la kopytka, z kapustą kiszoną

Kluski a'la kopytka, z kapustą kiszoną

Kluski a'la kopytka, z kapustą kiszoną

Jeśli miałabym wybrać, jakim daniom nie umiem się oprzeć, z całą pewnością najpierw wymienię wszelkie kluchy i pierogi. Dzisiaj wariacja na temat kopytek, czyli kluski a'la kopytka, z kapustą kiszoną.  Zachęcam do zrobienia. Nie rozczarujecie się :) Składniki (3 porcje): 0,5 kg ugotowanych ziemniaków 0,5 kg kapusty kiszonej 1 duża cebula olej (polecam Olej Polski  rzepakowy) 1 płaska łyżeczka majeranku sól i pieprz do smaku 1 szklanka mąki pszennej (polecam Mąkę Szymanowską uniwersalną... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smak mojego domu

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.