Zapraszam na pyszną turecką pizzę na cieniutkim, chrupiącym cieście z farszem z jagnięciny, warzyw i aromatycznych przypraw. Upieczone chlebki podaje się z surówką z kapusty i
Codzienne GotowanieSkładniki: 1 główka młodej kapusty 3 ząbki czosnku 2 łyżki majonezu 1 łyżka soku z cytryny sól do smaku Wykonanie: Kapustę poszatkować w cieniutkie paski , solimy
kgwjanczewoSkładniki:Ciasto:2 szklanki maki 550 łyżka oliwy z oliwekłyżeczka soli 3/4 szklanki wody10 g drożdżyłyżeczka cukruFarsz:500 g pieczarek300 g kapusty kwaszonejcebulkałyżka masła2
Moje pyszne gotowanieZdecydowanie moja ulubiona surówka, pasuje praktycznie do wszystkiego, przede wszystkim do dań z kurczaka. Prosta w przygotowaniu, lekka i smaczna. Idealna jako dodatek do dań
Zgrabne Gotowaniewarzywami liściowymi. Nawet jeśli kupuję i część wykorzystam druga ląduje w śmietniku zgniła albo zwiędła... W swoim dorobku mam tylko tradycyjne surówki z białej kapusty, z kapusty pekińskiej i z pora (takie z marchewka i jabłkiem, i jakimś łącznikiem w postaci oliwy lub majonezu), i właściwie tyle. Sałata jedynie rzymska ale tylko takie małe główeczki, do kanapek, jeśli(...)mocno rumiane. Zdejmujemy mięso z patelni. Wsypujemy na nią cukier i wlewamy sok. Gotujemy aż sos zgęstnieje. Z powrotem wkładamy mięso, skórkę i tymianek. Podgrzewamy 1-2 minuty z każdej strony. Podajemy z surówka i sosem z patelni. Surówka z fenkułu i młodej kapusty 1 szkl. młodej kapusty, poszatkowanej 2 łodygi selera naciowego, pokrojone w cienkie plasterki
Dzieje kuchennej Wiewiórypowrotem do sosu, chwilę dusimy. W oddzielnym garnku w osolonej 0,5 litra wody gotujemy szklankę kaszy około 15-20 minut do uzyskania pożądanej miękkości. Na talerzu układamy kaszę, bitki i polewamy sosem z pieczarkami. Ja dodałam do tego dania kapustę kiszoną. Świetnie pasować też będą ogórki kiszone. Generalnie coś ostrzejszego i kiszonego fajnie podkreśli smak i doda
Zasmakuj KuchniKiedy nadchodzi sezon na młodą kapustkę, oprócz tej gotowanej koniecznie musi na moim stole zagościć również z niej suróweczka.Podałam ją dzisiaj w salaterce z kolekcji MARTHA PLATIN- PORCELANA BOGUCICE Składniki: pół główki młodej kapusty pęczek koperku sól,pieprz sok z cytryny ok 2 łyżek 1 łyżka oliwy Wykonanie: Kapustę drobno szatkujemy. Dodajemy koperek, wlewamy olej
Z Majeczką w kuchniłyżkach oliwy z oliwek zeszklić cebulę, a następnie dodać do niej skrojony seler naciowy, marchewkę i kapustę (w oryginale cavolo nero , można zastąpić włoską). Całość doprawić czosnkiem, szczyptą oregano, ostrą papryką i dusić przez kilka minut. Następnie wlać szklankę wody pozostałej po gotowaniu fasoli i kilka startych pomidorów lub ich wykrojonego miąższu. Gotować 20-30 minut, po czym dodać fasolę
Bon Ton Italiapieprz sól przepis Do garnka wkładamy obraną i umytą włoszczyznę ( marchew, pietruszkę, kawałek pora, selera i kapusty włoskiej ), wlewamy około 1,5 litra zimnej wody i całość zagotujemy pod przykryciem. Umytą botwinkę razem z liśćmi siekamy, obrane buraczki kroimy w kostkę. Do gotującego się wywaru wrzucamy cebulę oraz czosnek, dodajemy wyciśnięty sok z cytryny, wszystko doprawiamy solą oraz cukrem
Smakowite Daniapiec ok godziny, przewracając od czasu do czasu i polewając wodą z gotowania. Drugiej metody jeszcze nie sprawdziłam. Przed podaniem odsmażyć na gęsim smalcu,pokrojone w plastry lub w całości. Podawać z ziemniakami i np surówką z kiszonej kapusty
Stare Garypierogów, próbowałam, jednak przyznam,że lepiej wychodzi mi moja manufaktura. Jeszcze przed gotowaniem Pierogi gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju, nie sklejają się. Wyjmujemy , gdy wypłyną na wierzch, można chwilę pogotować Już gotowe Polecam również : Pierogi z kapustą i grzybami Zarabiaj w prosty sposób
W kuchennym oknie Ewyrazem miałam pod ręką kurczaka i tak też powstał długo pieczony, rozpływający się w ustach pulled chicken w azjatyckim sosie i podałam go w kanapce z chrupiącą surówką z kapusty, także w azjatyckim stylu. Były pyszne! Zrobiłam sobie nawet taką kanapkę do pracy i na zimno także była wyborna! Polecam:) Scroll down for recipe in English Pulled chicken w stylu(...)sosu i wymieszaj. Włóż rozdrobnionego kurczaka z powrotem do patelni z sosem i gotuj aż lekko zgęstnieje. Dopraw jeżeli to konieczne. W małej miseczce wymieszaj ocet ryżowy, miód, imbir, olej sezamowy, olej rzepakowy, skórkę z limonki, sok z limonki i chili. W dużej misce wymieszaj kapustę, marchewkę, cebulkę i kolendrę, zalej dressingiem i wymieszaj. Odstaw na 10 minut, mieszając
karmelowynastawić zakwas. Osiem godzin przed przystąpieniem do gotowania zupy trzeba też namoczyć fasolę (jeśli nie chcecie użyć takiej z puszki). Składniki (na duży garnek): ok. 800 g żeberek 2 cebule 2 marchewki 2 duże buraki 2 spore ziemniaki 1 korzeń pietruszki 1/4 selera korzeniowego 400 g białej fasoli 1/8 główki białej kapusty kilka suszonych grzybów leśnych ok. 150 g dobrej(...)sól Sposób przygotowania: Buraki umyć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza na ok. 45 minut. Odlać wodę, w której moczyła się fasola, zalać świeżą i gotować do miękkości. Żeberka (używam trójkąta, nie paska) umyć, i w drugim, dużym garnku zalać ok. 2 litrami wody. Doprowadzić do wrzenia, dodać liście laurowe, ziele angielskie, grzyby i 1 nieobraną cebulę
W SMAKDzisiaj u mnie żeberko. Bardzo lubię żeberka . Ale chude. Tłuszcz jest nośnikiem smaku ,podobno. Jednak dla mnie smak jest zamknięty w chudziutkim kawałku mięska. Składniki 1
Eli GotowaniePyszna suróweczka z białej kapustki z dodatkiem słodkiej kukurydzy. Pyszny dodatek do obiadku ale ja tam również lubię suróweczki tak same zajadać. składniki: 1 mała główka
Monia miesza i gotuje