cieciorki 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka oregano 1/2 łyżeczki suszonego czosnku 1/3 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki pieprzu 2 łyżki oliwy pozostałe składniki: mała kapusta pekińska kilka pomidorków koktajlowych mały ogórek 1 avocado 1 czerwona cebula sok z 1/2 cytryny dressing: 3 łyżki oliwy 2 łyżki octu 1 łyżeczka miodu szczypta soli i pieprzu Przygotowanie: prażona cieciorka: Cieciorkę odsączamy(...)Foremkę do pieczenia smarujemy oliwą, wysypujemy cieciorkę i wstawiany do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 25 minut. W tym czasie trzeba ją przemieszać dwa razy.Upieczoną cieciorkę studzimy. Kapustę kroimy w paski. Pomidorki przecinamy na połówki. Cebulę siekamy drobno. Ogórka i avocado kroimy w kostkę. Avocado skrapiamy sokiem z cytryny, aby nie ściemniało. Mieszamy delikatnie składniki sałatki
Bon appetit mon amieprzekąskę. Zachęcamy Was również do sprawdzenia innych naszych propozycji na surówki i sałatki na każdą okazję. Min. pyszną, chrupiącą surówkę prowansalską z kapusty , kolorową sałatkę z jajkiem i warzywami w kremowym sosie , czy szybką sałatkę z czerwoną fasolą i makaronem . Mamy nadzieję, że każdy z Was znajdzie w nich coś dla siebie. Sałatka warstwowa z szynką Składniki: marchew(...)kapusta pekińska: kilka liści szynka wędzona: 150 – 200 g szczypiorek: pół pęczka Sos: jogurt gęsty naturalny: 200 ml chrzan tarty: 1 łyżka sól i pieprz do smaku Sałatka warstwowa z szynką Wykonanie: 1. Marchewki obieramy, myjemy i ścieramy na drobne pazurki. Kapustę pekińską rwiemy na małe kawałki. Szynkę kroimy w niewielką kostkę. Szczypiorek szatkujemy. 2. Z jogurtu i chrzanu
Kuchnia Na Wypasiepysznym sosem Kolorowa i soczysta surówka ze świeżych warzyw to smaczny i zdrowy dodatek do każdego obiadu, polecam! Składniki: 1/3 główki kapusty 2 marchewki ok 6 rzodkiewek pół pęczka koperku pół szklanki kukurydzy konserwowej pół czerwonej papryki sól i pieprz – do smaku Sos do surówki: 2 łyżeczki miodu 2-3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki soku(...)cytryny *** Kapustę drobno szatkujemy i przekładamy do miski. Wsypujemy łyżeczkę soli i całość dokładnie mieszamy *** *** Marchew i rzodkiewki ścieramy na tarce o małych oczkach. Paprykę kroimy w małą kosteczkę, a koperek drobno siekamy, kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki dodajemy do kapusty *** *** Wszystko dokładnie mieszamy *** *** Przygotowujemy sos do surówki: miód przekładamy do małej miseczki, zalewamy sokiem
Blog z ApetytemMoja ulubiona surówko - sałatka z białej kapusty.Gościom też bardzo smakowała.Polecam do dań z mięsem. 0.5 główki małej kapusty białej 1 duża Marchewka startą na tarce o dużych oczkach 0.5 pora 1 duża cebula czerwona olej 1 łyżeczka musztardy sarepskiej Szczypta soli i cukru odrobina octu winnego na białym winie lub sok z cytryny ****************************************************************** Kapustę
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkirównież pożywny . Polecam :) Składniki - 30 dag cienkiej kiełbasy ( dałam podwawelską i czosnkową ) - 20 dag boczku wędzonego - 1 duża cebula - 2 ząbki czosnku - 1 czerwona papryka - 5-6 ziemniaków średniej wielkości - pól dużej główki młodej kapusty - 2 duże pomidory - gałążka lubczyku - kminek mielony, majeranek, papryka mielona słodka i ostra - sól, pieprz - 0,5 litra bulionu lub wody Wykonanie Boczek kroję
Kuchnia z widokiem na ogródWitam serdecznie Propozycja na pyszne paszteciki z ciasta półkruchego z kapustą kiszoną i pieczarkami, paszteciki są bardzo smaczne i idealnie nadają się do podania z czerwonym barszczem i nie tylko oraz długo utrzymują świeżość. Będziemy potrzebować: z podanych proporcji wyjdzie około 30 pasztecików na farsz: 300 g kapusty kiszonej – dobrze odciśniętej 500 g pieczarek 1 cebula (około
Uwaga Babcia Gotujemoje i Smakosza ulubione pierożki z kwaśnym farszem z kapusty kiszonej. Nie będę ściemniać, że to danie w kilka chwil, bo lepienie pierogów zawsze zajmuje więcej niż "kilka chwil", zwłaszcza jeśli masz małych pomocników, którzy zlepiają kółka bez farszu albo z kółek robią kulki albo zwyczajnie dosypią Ci dodatkowy kilogram mąki do ciasta... Ten przepis ma już dobrych parę(...)wiem, teraz nie ta pora roku, ale te pierożki są tak pyszne, że można jeść je w każdym czasie). Stanowią doskonały dodatek do czerwonego barszczyku, ale także jako samodzielną przekąskę. Drożdżowe pierożki z kapustą Składniki: Ciasto: 1) 3 szklanki mąki pszennej 2) 3/4 dużej śmietany
Na kulinarnym poligonieSkładniki: 1 mniejsza główka kapusty pekińskiej 2 filety z piersi kurczaka 4 łyżki przyprawy Kebab Gyros (np. z Kamis) 70 ml oleju rzepakowego 1 pomidor malinowy 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 1 puszka słodkiej kukurydzy 2 ogórki gruntowe 2 ogórki konserwowe 3 łyżki pikantnego ketchupu SOS CZOSNKOWY 6 czubatych łyżek majonezu Kielecki 3 łyżki gęstego jogurtu greckiego(...)u0142\u00f3wka kapusty peki\u0144skiej","2 filety z piersi kurczaka","4 \u0142y\u017cki przyprawy Kebab Gyros (np. z Kamis)","70 ml oleju rzepakowego","1 pomidor malinowy","1 czerwona papryka","1 czerwona cebula","1 puszka s\u0142odkiej kukurydzy","2 og\u00f3rki gruntowe","2 og\u00f3rki konserwowe","3 \u0142y\u017cki pikantnego ketchupu","6 czubatych \u0142y\u017cek majonezu Kielecki","3 \u0142y
ProstePesto.plcałego karnawału. Na imprezowy stół polecam coś na jeden kęs albo trzy ;) Tym razem tartaletki z kapustą pod grzybową kruszonką. To wspaniałe kruche babeczki wypełnione farszem z kiszonej kapusty schowanej pod grzybową kruszonką. Doskonała przekąska na każdą okazję, zarówno jako dodatek do czerwonego barszczu, jak i jako samodzielna przekąska. Możemy podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Do przygotowania
Na kulinarnym poligoniepyszne danie jednogarnkowe, które szczególnie będzie smakować osobom lubiącym bardziej wyraziste smaki. Pikantna kapusta z boczkiem świetnie sprawdzi się na szybki obiad. Przepis na pikantną kapustę z boczkiem Składniki: niezbyt duża główka młodej kapusty lub podobna ilość zwykłej, 300 gramów boczku wędzonego, 2 cebule, 1 papryka czerwona, kopiasta łyżka słodkiej papryki w proszku, papryka ostra w proszku według smaku(...)puszki pomidorów w zalewie (razem 800 gramów), natka pietruszki, sól, pieprz, olej. Jak zrobić pikantną kapustę z boczkiem? Boczek pokrój w słupki lub grubszą kostkę, wrzuć na głęboką patelnię i smaż aż trochę się wytopi – jeśli jest chudy, wlej trochę oleju. Dodaj posiekaną cebulę i smaż jeszcze kilka minut. Młodą kapustę pokrój grubo, zwykłą drobniej, paprykę pokrój w paseczki
Kulinarna Polskaprzygotowaniu. Swoimi kolorowymi barwami zachwyca oko, a zapachem kusi, by ją zjeść. Przepis od Swojskie jedzonko . Składniki : 1,5 kg białej kapusty; 0,5 kg ogórków; 3 duże cebule; 4 papryki (u mnie 3 czerwone i 1 żółta); 0,5 kg marchewki; 1 łyżka soli; Zalewa : 3 szklanki wody; 1 szklanka octu 10%; 1 szklanka cukru(...)łyżeczka soli; 5 łyżek oleju; Wykonanie : Kapustę drobno poszatkować, ogórki pokroić w plasterki (ja nie obierałam ze skórki), dodać łyżkę soli, wymieszać wszystko razem i odstawić na 2 godziny, aby warzywa lekko zmiękły. Składniki przeznaczone na zalewę zagotować i odstawić do lekkiego przestygnięcia. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę obrać i pokroić w półplasterki. Paprykę oczyścić
In my kitchenłodyg selera naciowego 2 garście roszponki 1/2 słodkiej podłużnej papryki czerwonej 4 ogórki konserwowe 1 mała marchewka 1/2 czerwonej cebuli Sos winegret: 2 łyżki octu jabłkowego 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka ostrej musztardy 1 łyżka miodu (np. gryczany) sól, pieprz Sposób wykonania: Wycinamy z liści kapusty twarde jasne końcówki. Przecinamy liście wzdłuż na pół, a następnie
Qchnia po prostudużych oczkach - 1 korzeń pietruszki starty na dużych oczkach - 1 cebula i trzy ząbki czosnku posiekane - 2 duże malinowe pomidory - 1 siekana papryka czerwona dla smaku i wilgoci - opcjonalnie kawałek gotowanej białej kapusty ( został mi z krokietów ) - 1 saszetka LunchMix Kupiec ( a w nim kasza gryczana, kasza pęczak, soczewica i czarnuszka ) - oliwa z oliwek EV - spora
Z Kuchni Do Kuchniotrzymać 5% rabatu na zamówienie. A teraz już zapraszam na przepis Składniki: ok 300 g kiełbasy (u mnie krucha z Rusiborza ) 2-3 czerwone papryki ok 1 kg ziemniaków ok 1 kg kapusty ( ok1/2 średniej wielkości główki) 1 szklanka bulionu warzywnego (możecie dodać po prostu wodę) ok 100 ml koncentratu pomidorowego (użyłam domowego, ale idealna będzie również
Cynamonowe szczęściePolecam do wypróbowania. składniki na 3-4 porcje 100 g chipsów paprykowych 500 g mięsa mielonego 1 cebula olej do smażenia mała główka kapusty lodowej 1 puszka kukurydzy konserwowej ( 340 g ) 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 5-6 ogórków konserwowych 150 żółtego sera startego na tarce o dużych oczkach czarny pieprz sól sos 10 łyżek majonezu
Smakowite Dania