Tę sałatkę robiłam z myślą o sylwestrze i Nowym Roku, ale nada się również w okresie karnawału. Wykorzystuję do niej warzywa zarówno świeże, jak i konserwowe, bo zima to idealny czas na wykorzystanie tego, co latem włożyło się do słoików 😀 Zamiast majonezu wegańskiego można użyć oczywiście zwykłego. Świetny jest też winegret z octu jabłkowego i dobrego oleju. Składniki : 300 g wędzonego tofu 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżeczki ziół prowansalskich 2 łyżki oleju do smażenia pół kapusty pekińskiej duży pieczony burak... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)