kapusta czerwona - 5345 przepisów (strona:195/357)

Przepisy na sałatki 1081

Sałatka świąteczna ISałatka świąteczna II Sałatka warstwowa z kalafiorem Sałatka warstwowa z tuńczykiemSałatka wielowarzywna z kapustą pekińską Sałatka z arbuza i fetySałatka z brokułem, fetą i pomidoramiSałatka z brokułem, fetą i szynkąSałatka z brokułem i makaronem Sałatka z buraczków z czerwoną fasolą Sałatka z czerwoną fasolą Sałatka(...)kalafiora i rzodkiewkiSałatka z kalafioremSałatka z kalafiorem i orzechami Sałatka z kalafiorem i paprykąSałatka z kalafiorem i pomidoramiSałatka z kapustą pekińską z szynką i ananasem   Sałatka z kaszą kuskus i tuńczykiemSałatka z kiszonego kalafiora Sałatka z kurczakiem i czerwoną fasoląSałatka z kurczakiem i grzankami Sałatka z kurczakiem i selerem Sałatka z kurczakiem i świeżym seleremSałatka z makaronem

Kuchnia domowa Ani
Karkówka po flisacku 143

się trochę w wywarze, a trochę na parze. To danie z pewnością zasmakuje całej rodzinie.     Składniki: ok 1 kg karkówki 1/3 główki kapusty 3-4 ziemniaki 1 marchew 1/2 cebuli 1/2 czerwonej papryki 1/2 cukinii 10dkg boczku wędzonego 2 łyżki musztardy 1 łyżeczka miodu 2 ząbki czosnku Przyprawy: sól, pieprz majeranek 1/2 szklanki mąki do obtoczenia mięsa(...)pół godziny, aby przeszło przyprawami. Po tym czasie karkówkę obtaczamy z dwóch stron w mące *** *** Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i podsmażamy mięso z dwóch stron na rumiano *** *** Kapustę kroimy w dużą kostkę i wykładamy na dno naczynia żaroodpornego *** *** Na kapuście układamy podsmażone mięso *** *** Ziemniaki oraz marchew obieramy i kroimy w grube plastry *** *** Paprykę i cukinie kroimy w kostkę

Blog z Apetytem
Sałatka chińska 172

Składniki:1 pierśduża cebulakapusta pekińska2 zupki chińskie (rosół)1 surowa papryka czerwona1 zielony ogórekpuszka kukurydzypieczarki ok. 20-30dag (ja to pominęłam)majonezPrzygotowanie:Makaron z zupek

charlotte gotuje
Szybka sałatka z kapusty pekińskiej z pomidorem i mozzarellą 100

Szybka sałatka z kapusty pekińskiej z pomidorem i mozzarellą, Taką sałatkę możecie zrobić sobie na kolację,  bądź  zabrać ze sobą do pracy na drugie śniadanie. Składniki: 1 średnia kapusta pekińska 250 g mozzarelli 3 pomidory 3 łodygi selera naciowego 1 małą czerwona cebula 2 garście bazylii sos 5 łyżek oliwy 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżeczka miodu(...)sól, pieprz Wykonanie: Wszystkie warzywa myję. Kapustę szatkuję i przekładam do miski. Mozzarellę i pomidory kroję w kostkę tej samej wielkości. Cebulę kroję w drobną ko0stkę, seler naciowy w plasterki, a bazylię siekam niezbyt drobno. Wszystko dodaje do miski z kapustą, doprawiam mieszam.  Do słoiczka wlewam oliwę,  ocet balsamicznym, miód i doprawiam do smaku solą

magiczna kuchnia Kasi
Surówka z kiszonej kapusty z ananasem 69

rzeczy się nie rusza. Parę dni temu kupiłam kiszoną kapustę do kaszanki. Klasycznie kapusty kupiłam za dużo, postanowiłam zrobić z niej surówkę do ryby. Zaczęłam ją szatkować, dodałam resztę składników (na szczęście zapomniałam dodać cukier), wymiąchałam, odstawiłam. A później zobaczyłam na blacie puszkę ananasa. I tak pomyślałam, że kiszona kapusta lubi słodkie dodatki, że ananasa dodam niewiele, żeby tylko podbił(...)surówka z kiszonej kapusty jest mega zdrowa, to na pewno wiecie. Jeżeli chcecie, żeby była nadal baaaardzo zdrowa, ananasa z puszki zastąpcie świeżym. Ja tak zrobię latem. Bo chyba jakoś wtedy jest sezon na te owoce? W tym roku może sama ukiszę kapustę. W zeszłym roku, z powodzeniem, udało mi się ukisić czerwoną. Była naprawdę przepyszna. Żebym jeszcze miała

Kardamonovy
Karkówka duszona w młodej kapuście 1586

duszona z młodą kapustką i warzywami to potrawa, która wprost rozpływa się w ustach. Polecam!     Składniki: 0,5kg karkówki pół główki młodej kapusty 2 pomidory 1 papryka (użyłam pół żółtej i pół czerwonej) olej do smażenia pół pęczka koperku pół szklanki bulionu Przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, chilli (szczypta), majeranek, tymianek 2 liście laurowe, 3 kulki ziela(...)angielskiego       *** Karkówkę kroimy w plastry i delikatnie rozbijamy *** *** Mięso nacieramy z dwóch stron przyprawami i odkładamy na około 15 minut *** *** Kapustę grubo szatkujemy *** *** Karkówkę podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, z każdej strony do mocnego zrumienienia *** *** Na podsmażone mięso wykładamy pokrojoną kapustę *** *** Na kapustę wykładamy pokrojone w dużą kostkę pomidory oraz paprykę. Całość zalewamy bulionem, dodajemy liść laurowy

Blog z Apetytem
Wiosenna surówka z młodej kapusty 80

Wiosenna surówka z młodej kapusty Prosta, szybka i bardzo smaczna surówka do obiadu. Idealnie skomponuje się na przykład z młodymi ziemniaczkami posypanymi świeżym koperkiem i mięskiem czy rybką. Pyszna i kolorowa bomba witaminowa!     Składniki: 1 główka młodej kapusty 2-3 ogórki kiszone pęczek rzodkiewek 1 papryka (użyłam pół czerwonej i pół żółtej) opcjonalnie garść posiekanej ulubionej zieleniny(...)typu pietruszka, szczypiorek, koperek, bazylia… (ja tym razem nie dałam bo miałam gości, którzy nie lubią zieleniny 1-2 łyżeczki cukru sól, pieprz         *** Kapustę cienko szatkujemy, przekładamy do miski, delikatne solimy, mieszamy i odstawiamy na około 10 minut *** *** Ogórki i rzodkiewki ścieramy na tarce o dużych oczkach *** *** Paprykę kroimy w drobną kostkę *** *** Wszystkie składniki dodajemy

Blog z Apetytem
Paszteciki z kapustą i grzybami 74

jajko Przygotowanie: Z kapusty wyciąć głąb i posiekać. Przełożyć do garnka i posolić (1 łyżeczką soli), odstawić na 20 minut, aby puściła sok. Zalać kapustę wrzątkiem (około 1 l) i gotować przez 3 minuty. Odcedzić. Na spód naczynia dać masło, wsypać kapustę i gotować przez 40 minut na niewielkim ogniu, od czasu do czasu mieszając, aby kapusta nie przywarła(...)małych odstępach od siebie. Wysmarować każdą sztukę rozbełtanym jajkiem i posypać czarnuszką. Piec 15 – 20 minut w temperaturze 180 stopni. Przepis na “Barszcz czerwony na occie” TUTAJ Krok po kroku: 1. Poszatkować kapustę 2. Posolić kapustę 3. Kapustę zalać wodą 4. Dusić kapustę na maśle, doprawić 5. Ugotować grzyby 6. Pokroić grzyby 7. Wymieszać farsz 8. Wyrobić ciasto

KuchniaWeDwoje.pl
Paszteciki z kapustą i grzybami 188

przez około 30 minut. Pod koniec gotowania kapusty doprawić ją do smaku przyprawą w płynie oraz pieprzem. Natomiast ugotowane grzyby przed dodaniem do kapusty pokroić na mniejsze kawałki. Ciasto: Składniki na ciasto zagnieść. Gotowe ciasto zawinąć w folię aluminiową i odstawić do lodówki na około 20-30 minut(...)Wysmarować każdą sztukę rozbełtanym jajkiem i posypać czarnuszką. Piec 15 – 20 minut w temperaturze 180 stopni. Przepis na „Barszcz czerwony na occie” TUTAJ Krok po kroku: 1. Poszatkować kapustę 2. Posolić kapustę 3. Kapustę zalać wodą 4. Dusić kapustę na maśle, doprawić 5. Ugotować grzyby 6. Pokroić grzyby 7. Wymieszać farsz 8. Wyrobić

KuchniaWeDwoje.pl
placki ziemniaczane z farszem :kapusta kiszona z pieczarkami... 141

pieprz mielony 1 łyżeczka, jajka 2 sztuki "M", mąka tortowa 1/2 szklanki, olej rzepakowy - ile potrzeba Kiszoną kapustę pokroić drobniej, ugotować do miękkości w niedużej ilości wody, po ugotowaniu wodę odlać z kapusty, pieczarki usmażyć z cebulką do odparowania wody, wymieszać z kapustą, pieprzem mielonym, cukrem, bułką tartą, solą. Ziemniaki zetrzeć w robocie na tarczy do ziemniaków na placki, ziemniaki(...)placek łyżkę nadzienia rozsmarować i drugą cienką warstwę placka, piec na większym ogniu rumiane placki z każdej strony. Podawać na ciepło z barszczem czerwonym do picia - smaczna odmiana placków ziemniaczanych nadziewanych kiszoną kapustą z pieczarkami, placki są bardzo chrupiące i smakują wyśmienicie.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Tortilla z kurczakiem i kapustą pekińską 282

TUTAJ ) lub ketchup.     Składniki na 7 tortilli: 7 placków tortilli z TEGO przepisu lub kupnych 2 pojedyncze filety z kurczaka pół główki kapusty pekińskiej 1 papryka (użyłam pół żółtej i pół czerwonej) 15 dkg żółtego sera olej przyprawa do kurczaka   *** W pierwszej kolejności musimy przygotować placki tortilli, przepis i instrukcje wykonania znajdziecie TUTAJ . Oczywiście można też(...)posypujemy przyprawą, mieszamy i odstawiamy na co najmniej 30 minut *** *** Następnie na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i smażymy mięso, krótko, na dość wysokim ogniu, ciągle mieszając – do zrumienienia *** *** Kapustę pekińską drobno szatkujemy, paprykę tniemy w paseczki a ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach *** *** Na brzegu każdego placka tortilli układamy porcje usmażonego kurczaka, kapusty, papryki i sera żółtego

Blog z Apetytem
GOŁĄBKI Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z MIĘSEM I KASZĄ GRYCZANĄ 225

będziecie sięgać po ten przepis GOŁĄBKI Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z MIĘSEM I KASZĄ GRYCZANĄ: 1 główka kapusty pekińskiej 200g kaszy gryczanej 400g mięsa mielonego (ja użyłam mięsa wieprzowego z łopatki) 1 cebula 200g pieczarek 1 ząbek czosnku przyprawy: sól, pieprz i papryka czerwona słodka. Przygotowanie naszych gołąbków zaczynamy od ugotowania kaszy gryczanej, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę(...)mielone, ugotowaną kaszę gryczaną, podsmażone pieczarki z cebulą oraz przeciśnięty przez praskę lub posiekany drobno czosnek. Wszystko doprawiamy solą, pieprzem i sproszkowaną papryką czerwoną, po czym dokładnie wszystko ze sobą mieszamy (ja wyrabiam farsz rękoma). Kapustę pekińską parzymy we wrzątku ale uwaga! Liście kapusty wkładamy do gorącej wody dosłownie na 5-7 sekund, aby nie zaczęły nam się rozpadać

Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii
Zupa prezydencka. Zdrowa podstawa wielu diet. PRZEPIS 94

pyszna zupa z ogromną ilością warzyw. Robimy ją po prostu – na co dzień. Przepis na zupę prezydencką Składniki: pół średniej główki białej kapusty, 2 cebule, 3 ząbki czosnku, 1 por, 2 papryki czerwone, 3 marchewki, średni seler, 2 puszki pomidorów w zalewie, łyżka słodkiej papryki w proszku, suszony tymianek, świeża natka pietruszki, sól, pieprz, oliwa. Jak zrobić(...)zupę prezydencką? W dużym garnku rozgrzej kilka łyżek oliwy. Najpierw wrzuć posiekaną cebulę i czosnek. Smażąc i często mieszkając, zacznij kroić kapustę i stopniowo przekładaj do garnka. W dalszej kolejności dodaj pokrojoną marchewkę, seler, paprykę i por. Smaż wszystko często mieszając jeszcze kilka minut. Teraz wsyp paprykę słodką, wymieszaj, wlej pomidory razem z zalewą oraz wodę do wysokości około

Kulinarna Polska
Pitta z szynką, warzywami i sosem musztardowym 202

pyszną przekąskę, którą z powodzeniem można zaserwować na imprezie karnawałowej. Przekąska jest szybka i łatwa do przygotowania. Polecam!!! SKŁADNIKI: 2 pitty pszenne, 1/3 kapusty pekińskiej, 6 plastrów szynki spod Powału Hańderek , 1 cebula czerwona, 1 pomidor, 2 ogórki kiszone, olej, sól, pieprz. Sos musztardowy : 1 łyżka musztardy, ½ łyżki majonezu, szczypta kurkumy, PRZYGOTOWANIE: 1. Szynkę kroję w paski. Układam(...)blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Skrapiam olejem. Wkładam do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 5-7 minut. 2. Kapustę pekińską drobno kroję, solę i odstawiam na 10 minut. Cebulę kroję w półplasterki. Ogórki kiszone oraz pomidora kroję w plastry. 3. Sos: Musztardę mieszam z majonezem oraz kurkumą. 4. Pitty podgrzewam w mikrofalówce. Przekrawam w poziomie na pół

Tradycyjna kuchnia Kasi
Krokiety z młodą kapustą i pieczarkami 173

Idę za ciosem i proponuję Wam kolejny pomysł na kapustę. Młoda kapusta jest bardzo fajna, bo szybko się gotuje i bardzo dobrze smakuje. Krokiety najpyszniejsze z czystym czerwonym barszczem, ale solo również świetnie smakują. Składniki: 8-10 usmażonych naleśników Farsz: 1/4 dużej główki młodej kapusty 1 mała marchewka 1 mała cebulka kilka pieczarek sól, pieprz tarty żółty ser + jajko

Kuchnia domowa Ani

Proponowane wyszukiwania