kapusta czerwona - 5345 przepisów (strona:188/357)

Piersi z kaczki w sosie ostrygowym z bok choy i czerwoną papryką 228

Piersi z kaczki w sosie ostrygowym z bok choy i czerwoną papryką W przypadku tego dania szkoda czasu na wstęp. Nie ma co gadać- to trzeba po prostu zrobić, zjeść i wylizać talerz To jedno z moich popisowych dań. Efekt “wow!” gwarantowany, jeśli tego szukacie. Mój mąż je po prostu uwielbia: jest kaczka, są azjatyckie smaki- jest(...)wody 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżeczki skrobii ziemniaczanej 1 mała/ średnia cebula, pokrojona w drobną kostkę 2 duże ząbki czosnku, drobno posiekane 1 kapusta bok choy, pokrojona w średnią kostkę 1/2 czerwonej papryki, pokrojonej w średnią kostkę 1 papryczkja chili, pokrojona w cienkie plasterki (u mnie lekko ostra) 2 łyżki zielonej części dymki, posiekane świeża kolendra

olalacooking
Przepis na bardzo szybką sałatkę z pieczarkami. 201

nieduża główka kapusty pekińskiej puszka kukurydzy konserwowej puszka drobnego groszku konserwowego (np. Dawtona - mają taki drobniuteńki groszek) duży zielony ogórek czerwona papryka 3 łyżki majonezu łyżeczka czosnku granulowanego pieprz sól  Wykonanie: Warzywa umyć. Kapustę poszatkować na drobne paseczki (głąb odrzucić). Posypać czosnkiem granulowanym. Kukurydzę, pieczarki i groszek odsączyć z zalewy. Ogórka obrać ze skórki i pokroić w kostkę

Poezja Smaków - blog kulinarny
Kotlety siekane z pak choi i pieczarkami 124

podanych  składników wyszło 6 kotlecików siekanych 150 gramów fileta z kurczaka 1 małe pak choi ok. 120 gramów użyłam liście i twardą część kapusty 2 średnie pieczarki  ok.50 gramów pół malej cebuli czerwonej  1 łyżka majonezu 1 jajko  4 łyżki tak z górką mąki kukurydzianej może być też pszenna sól pieprz wegeta Tłuszcz do smażenia(...)użyłam masła klarowanego z dodatkiem odrobiny oleju. Fileta z kurczaka kroimy w drobniutką kostkę, przekładamy do miski przyprawiamy i dodajemy majonez dokładnie mieszamy. Kapustę pak choi i pieczarki opłukać, pokroić również w drobną kosteczkę wraz cebulą.  Warzywa dodajemy do pokrojonego wcześniej  fileta z kurczaka. Następnie dodajemy mąkę i jajko, całość mieszamy i odstawiamy na jakieś 10/15 minut

Andzia Pichci
Drożdżowe zawijasy z kiszoną kapustą i pieczarkami 226

Zawijasy drożdżowe z kapustą kiszoną i pieczarkami  świetnie smakują z czystym barszczem czerwonym, idealne na kolację wigilijną. Do farszu użyłam pieczarek, zamiast grzybów, dzięki temu bez obaw mogą je jeść dzieci. Składniki:ciasto:50 g świeżych drożdży,szczypta cukru,1 jajka,200 ml wody,500 g maki pszennej,1 ½  łyżeczki soli,żółtko do posmarowania(...)szczypta kurkumy, farsz:500 g kiszonej kapusty (bez marchwi),500 g pieczarek,2 duże białe cebule,2 łyżki masła klarownego,sól do smaku,pieprz czarny świeżo mielony do smaku,3 łyżki całego kminku.  Przygotowanie:Farsz: Kapustę kiszoną kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy na al dente z dodatkiem niewielkiej ilości wody. Ugotowaną kapustę odciskamy.Na dużej patelni

Moniki Smakołyki
KROKIETY Z KAPUSTĄ ZASMAŻANĄ I PIECZARKAMI 163

SKŁADNIKI: Farsz 1 kg kapusty kiszonej w słoiku 20 dag pieczarek 2 szalotki Sól i pieprz do smaku Papryka czerwona słodka ok 2 łyżki Dodatkowo 16 Naleśników na krokiety 3 jajka 100 ml mleka 200 g bułki tartej Sól i pieprz do smaku Olej rzepakowy do smażenia PRZYGOTOWANIE:  Kapustę ze słoika przekładam do garna i zalewam gorącą wodą(...)przyprawy. Przekładam do miski.   Następnie na patelnię wylewam olej i dodaję kapustę smażę ok 10 min na małym ogniu. Dodaję przyprawy.   Przekładam do miski i wszystko dokładnie mieszam. Faszeruje naleśniki i składam. Obtaczam w jajku a następnie w bułce. Smażę na rumiano. Podaję z czerwonym barszczem. SMACZNEGO

Gotowanie Patki
Barszcz czerwony z suszonymi grzybami 152

Barszcz czerwony z suszonymi grzybami Czy wyobrażacie sobie wigilijny stół bez czerwonego barszczu? Dla mnie, to niemożliwe. Idealny do pierogów, uszek z grzybami , drożdżowych pasztecików z kapustą i grzybami , chrupiącej ryby. Idealny od tak do kubka, na rozgrzanie. Dziś mam dla Was przepis na pyszny barszcz czerwony z suszonymi grzybami. Aromatyczny, prosty w przygotowaniu. Koniecznie spróbujcie mojego przepisu na czerwony(...)barszczu). Z 4-5 grzybków odkładamy na bok. A co z resztą grzybów i wody z ich moczenia? Można wykorzystać do przygotowania kapuśniaczków lub pierogów na z grzybami i kapustą. Do garnka wlewamy warzywny bulion. Buraki, marchewkę i pietruszkę obieramy. Do bulionu dodajemy pokrojone na kawałki warzywa i pokrojony na 2-3 kawałki por. Dodajemy ziele angielskie, pieprz i liść

Słodkie okruszki
Wigilijny barszcz czerwony na zakwasie 110

równa, ma on bowiem głęboki, aromatyczny i kwaśny smak. Podczas Wigilii podajemy go z uszkami, w następne dni w szklankach jako dodatek do krokietów z kapustą i grzybami lub pasztecików. Składniki na wigilijny barszcz czerwony na zakwasie 600 g buraków 1 duża marchewka 1 średnia pietruszka 1 / 2 małego selera 1 / 2 l zakwasu z buraków 2 litry wody kilka

niecodziennikpary
Kurczak w musztardzie pieczony z warzywami 135

dodatku przez większość czasu robi się samo. Polecam!     Składniki: 1 kg części z kurczaka ( u mnie udka i podudzia) 1/3 główki kapusty 5-6 ziemniaków 2 marchwie pół cukinii pół czerwonej papryki 2 łyżki oleju 2 łyżki musztardy sarepskiej 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżka miodu Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka mielona, papryka ostra, majeranek(...)miseczki przekładamy musztardę, jogurt, miód oraz przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy *** *** Tak powstałą marynatą nacieramy mięso z kurczaka i odkładamy na minimum 1 godzinę *** *** Kapustę kroimy w kostkę i wykładamy na dnie szerokiego naczynia żaroodpornego *** *** Na kapuście układamy mięso z kurczaka *** *** Ziemniaki obieramy i kroimy w ćwiartki. Marchew obieramy i kroimy w grube krążki. Warzywa przekładamy do miski polewamy olejem, obsypujemy

Blog z Apetytem
Mus z mintaja z sosem paprykowym 53

temu uczestniczyłam. Roladki rybne w liściach kapusty włoskiej prezentują się bardzo dobrze i smakują wyśmienicie! Składniki: ? 40 dkg filetu z mintaja ? 1 jajko ? 3 łyżki śmietany ? sól, biały pieprz ? 10 dkg szyjek rakowych z zalewy – 1 słoiczek ? 6 liści z kapusty włoskiej Sos paprykowy ? 1 szalotka ? 1 ząbek czosnku ? 1 papryka czerwona ? 1 łyżka masła ? 1/2 szklanki śmietany(...)sól, pieprz do smaku Wykonanie: ? Mintaja pokroić w kostkę, dodać jajko, śmietanę, przyprawy i zmielić w blenderze. ? Kapustę wrzucić do posolonego i posłodzonego wrzątku i chwilę blanszować, następnie odcedzić i przelać zimną wodą. Grube żyłki odkroić. ? Liście kapusty rozłożyć na folii spożywczej z jednego brzegu, na długość roladki. ? Nałożyć rybną masę formując prostokąt. ? Na środku wzdłuż ułożyć szyjki rakowe, zrolować

To co kocham
Mus z mintaja z sosem paprykowym 143

mintaja • 1 jajko • 3 łyżki śmietany • sól, biały pieprz • 10 dkg szyjek rakowych z zalewy – 1 słoiczek • 6 liści z kapusty włoskiej Sos paprykowy • 1 szalotka • 1 ząbek czosnku • 1 papryka czerwona • 1 łyżka masła • 1/2 szklanki śmietany 30% • sól, pieprz do smaku Wykonanie: • Mintaja pokroić w kostkę, dodać jajko, śmietanę, przyprawy(...)zmielić w blenderze. • Kapustę wrzucić do posolonego i posłodzonego wrzątku i chwilę blanszować, następnie odcedzić i przelać zimną wodą. Grube żyłki odkroić. • Liście kapusty rozłożyć na folii spożywczej z jednego brzegu, na długość roladki. • Nałożyć rybną masę formując prostokąt. • Na środku wzdłuż ułożyć szyjki rakowe, zrolować pomagając sobie folią spożywczą. • Uformować

To co kocham
Zimowa surówka z kapusty pekińskiej 119

Kapusta pekińska średniej wielkości, 1 zielony ogórek, 1 papryka żółta lub czerwona, sól, sok z cytryny, cukier, oliwa, Ogórka umyć, cienko obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Lekko posolić i wymieszać, odstawić na 15 minut, Kapustę poszatkować. Paprykę pokroić w cienkie paski. Krojąc paprykę, pamiętajmy, że należy kłaść ją na desce skórą do dołu. Kroimy od strony miąższu

królestwo garów
Krokiety z kapustą i grzybami 97

Przygotowanie: Z kapusty wyciąć głąb i posiekać. Przełożyć ją do garnka, posolić (1 łyżeczką soli) i odstawić na 20 minut, aby puściła sok. Zalać kapustę wrzątkiem (około 1 l) i gotować przez 3 minuty. Odcedzić. Na spód naczynia dać masło, wsypać kapustę i gotować przez 40 minut na niewielkim ogniu, od czasu do czasu mieszając, aby kapusta nie przywarła(...)jajko (można dolać odrobinę mleka). Panierować krokiety w jajku oraz bułce tartej. Krokiety smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać z czerwonym barszczem. Domowy barszcz czerwony: http://kuchniawedwoje.pl/barszcz-czerwony-occie/ Krok po kroku: 1. Poszatkować kapustę 2. Posolić i odstawić 3. Zalać kapustę wodą i chwilkę gotować 4. Odcedzoną kapustę przełożyć do garnka z masłem 5. Kapustę smażyć

KuchniaWeDwoje.pl
Krokiety z kapustą i grzybami 167

koniec gotowania kapusty doprawić ją do smaku przyprawą w płynie oraz pieprzem i solą (według uznania). Natomiast ugotowane grzyby przed dodaniem do kapusty pokroić na mniejsze kawałki. Ciasto na naleśniki zmiksować za pomocą miksera i usmażyć 10 cienkich naleśników. Na jeszcze ciepłe naleśniki wyłożyć farsz i zwinąć(...)jajku oraz bułce tartej. Krokiety smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać z czerwonym barszczem. Domowy barszcz czerwony: http://kuchniawedwoje.pl/barszcz-czerwony-occie/ Krok po kroku: 1. Poszatkować kapustę 2. Posolić i odstawić 3. Zalać kapustę wodą i chwilkę gotować 4. Odcedzoną kapustę przełożyć do garnka z masłem 5. Kapustę smażyć na maśle 6. Ugotować

KuchniaWeDwoje.pl
Placuszki kapuśniaczki 62

Placuszki kapuśniaczki Świetne do czerwonego barszczu. Rumiane, mięciutkie w środku oraz pysznie chrupiące z zewnątrz placki z kiszonej kapusty. Możemy je podać z ulubionym sosem np. czosnkowym, grzybowym lub mięsnym. Polecam(...)Składniki: 300g kiszonej kapusty ugotowanej do miękkości 1 szklanka mąki pół łyżeczki sody oczyszczonej 3/4 szklanki mleka 2 jajka po pół łyżeczki soli, pieprzu, majeranku olej do smażenia       *** Do miski wsypujemy mąkę i sodę, wbijamy jajka, wlewamy mleko i dodajemy przyprawy *** *** Wszystko dokładnie mieszamy *** *** Ugotowaną, ostudzoną i odciśniętą z wody kapustę drobno kroimy *** *** Kapustę dodajemy do ciasta

Blog z Apetytem
Placuszki kapuśniaczki 251

Placuszki kapuśniaczki Świetne do czerwonego barszczu. Rumiane, mięciutkie w środku oraz pysznie chrupiące z zewnątrz placki z kiszonej kapusty. Możemy je podać z ulubionym sosem np. czosnkowym, grzybowym lub mięsnym. Polecam(...)Składniki: 300g kiszonej kapusty ugotowanej do miękkości 1 szklanka mąki pół łyżeczki sody oczyszczonej 3/4 szklanki mleka 2 jajka po pół łyżeczki soli, pieprzu, majeranku olej do smażenia       *** Do miski wsypujemy mąkę i sodę, wbijamy jajka, wlewamy mleko i dodajemy przyprawy *** *** Wszystko dokładnie mieszamy *** *** Ugotowaną, ostudzoną i odciśniętą z wody kapustę drobno kroimy *** *** Kapustę dodajemy do ciasta

Blog z Apetytem