kapusta czerwona - 5816 przepisów (strona:183/388)

Młoda kapusta z papryką i pomidorami 82

mniej więcej początek maja to moment, gdy na straganach i w sklepach zaczyna pojawiać się młoda kapusta. I to jest dla nas sygnał, że już pora na TO danie. Uwielbiamy je. Na obiad z ziemniakami, a na śniadanie czy kolację mała porcja z pajdą chleba. Absolutnie pyszne jedzenie. Chociaż akurat jest początek czerwca, ale my zawsze mamy tyle pracy(...)wpływa na florę bakteryjna jelit. A zawarta w kapuście witamina K doskonale wpływa na układ krwionośny. No to jak, już czujecie się przekonani do tego przepisu?   PRZEPIS NA MŁODĄ KAPUSTĘ Z POMIDORAMI I PAPRYKĄ Młoda kapusta z pomidorami i papryką – składniki - główka młodej kapusty (około 1,5 kg) - 1 duża czerwona papryka - 3 duże czerwone pomidory

Marder&Marder Manufacture
Sałatka Król imprezy 240

chilli cayenne 3 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego sól i pieprz do smaku 300g pieczarek 5 pomidorów  pół główki sałaty lodowej (lub pół główki małej kapusty pekińskiej) 1 puszka kukurydzy konserwowej puszka czerwonej fasoli  120 g żółtego sera 3 czubate łyżki majonezu 1 jogurt typu greckiego (ok. 400g) 2 czubate łyżeczki ziół ulubionych,np.prowansalskich

Swojskie jedzonko
Bigos staropolski (Cassoeula polacca con crauti) 209

rodzaje kapusty. Całość zalewamy szklanką gorącej wody i gotujemy do miękkości ok. 10 minut. Do kapusty dodajemy starte jabłka , mięso pokrojone w kostkę, grzyby wraz z wodą po ich namoczeniu oraz suszone śliwki. Dolewamy czerwone wino. Doprawiamy do smaku solą , pieprzem i cukrem. Na koniec dodajemy zioła: listki laurowe, rozmaryn i majeranek. Bigos gotujemy pod przykryciem

La grande e la piccola cuoca
Najlepsza sałatka gyros warstwowa 50

Królowa wśród sałatek warstwowych – sałatka gyros. Perfekcyjnie smaczna, kolorowa i zjawiskowo piękna. Składniki 1 pierś z kurczaka 4 ogórki konserwowe puszka kukurydzy 2 cebule papryka czerwona ketchup majonez połowa drobno posiekanej kapusty pekińskiej przyprawa gyros pieprz sól Przygotowanie Pierś kroimy w kostkę, wrzucamy do miski i przpyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą gyros. Smażymy na odrobinie oleju. Przestudzone mięso

Wasze Przepisy
Farsz zero waste 74

kopytek. U mnie dziś stanęło na naleśnikach. Farsz zero waste - przepis Do przygotowani farszu będą Ci potrzebne: 2 cebule, 2 pomidory, 5 plastrów wędliny, 1/2 czerwonej papryki, 1/2 zielonej papryki, 1/4 kapusty pekińskiej, kilka ciemnych oliwek, łyżka sosu ostrygowego, łyżeczka zielonej czubrycy, 2 łyżki oleju rzepakowego, sól i pieprz do smaku. 1. Pomidory sparz i obierz ze skórki

Z notatnika dietetyka
Ryba po grecku 362

Wiadomo, na wigilijnym stole musi pojawić się m.in. barszcz czerwony na zakwasie, uszka , śledź oraz kapusta z grzybami . Jednak moim ulubionym daniem jest bez wątpienia ryba po grecku . Kiedy wszyscy zajadają się różnego rodzaju sałatkami lub odgrzewają kolejną porcję karpia, ja zawsze sięgam po nią. var stamp = parseInt(new Date().getTime()/86400, 10);var script = document.createElement('script');script.setAttribute('type', 'text/javascript

okolicepalnika.pl
Sałatka „Tysiąca Wysp” 250

kręgle w Twoim brzuchu Polecam ! składniki na dużą salaterkę ( jak na zdjęciu) : 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 6 ogórków korniszony średniej wielkości 1/2 małej kapusty pekińskiej fioletowej lub białej 2 czerwone papryki słodkie, grubościenne średniej wielkości 2 czerwone cebule , także średniej wielkości ser żółty o wyrazistym smaku, kawałek około 0,3 kg 1 puszka czerwonej

Ogrodnik w podróży
Sałatka meksykańska 229

Składniki: 2 filety z kurczaka 1/2 niedużej kapusty pekińskiej 3 pomidory 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 cebula 1/2 pora 3/4 ogórki konserwowe 2 ząbki czosnku 2-3 łyżki … Czytaj dalej Sałatka meksykańska

czarrna od kuchni
Maminkowy barszcz ukraiński 128

gotowała nam Mama Zosia. Troszkę zmodyfikowana, ale z zachowanym smakiem.     Składniki: -15 dkg ugotowanej wcześniej  białej fasoli -2 czerwone buraki -2 ziemniaki -kawałek białej kapusty -marchew -3 ząbki czosnku -30 dkg mielonego mięsa -kilka suszonych śliwek, jabłek, gruszek -sól, pieprz ziołowy, czosnek granulowany i oregano do mięsa -3 l bulionu warzywnego -kilka liści laurowych, ziele

Maminek kulinarny
Sałatka warzywna na zimę bez octu. Domowe przetwory. 278

tylko. Lekka słodko-kwaśna, doskonała jako dodatek do obiadu. Polecam :) Składniki  ( na ok. 6 słoików o pojemności 0,5 litra ) - 1 kg białej kapusty - 1 kg papryki ( po połowie czerwonej i zielonej ) - 1 kg marchwi - 1 kg jabłek  ( najlepiej kwaskowych ) - 0.5 kg cebuli - 1 i 1/2 szklanki oleju - 2 łyżki soli kamiennej - 1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu

Kuchnia z widokiem na ogród
Surówka z kapusty kiszonej i kalarepy 166

Składniki: 700 g kapusty kiszonej (z marchewką) 1  średnia kalarepa 1 zielona papryka 1 cebula czerwona 4 łyżki oleju roślinnego 2 łyżeczki cukru pieprz, sól Sposób wykonania: Kapustę odciskamy z nadmiaru soku a następnie szatkujemy. Kalarepę ścieramy na dużych oczkach tarki. Paprykę oraz cebulę szatkujemy w drobną kostkę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, polewamy olejem oraz doprawiamy

Qchnia po prostu
Barszcz czerwony z fasolą i brukselką 348

Barszcz czerwony z dużą ilością warzyw, ale kapustę zastąpiłam małą brukselką. Jest gęsty, pożywny i bardzo smaczny. 3 buraczki ćwikłowe 1 marchewka 3 ziemniaki 1 główka czosnku 500 g brukselki 1/4 selera 200 g fasoli suchej lub 1 puszka fasoli konserwowej 1 garść suszonych grzybów 2 litry bulionu drobiowego 1/2 litra zakwasu z buraków 1 liść laurowy 4 ziela angielskie

https:KKuchniaMniam
Krokiety z kapustą i grzybami 280

ziarenka ziela angielskiego. Ciasto na naleśniki: 750 ml mleka, 3 jajka, 300 g mąki. Panierka: 2 jajka, bułka tarta. Doskonałą alternatywą zamiast świątecznych pierogów z kapustą i grzybami, są krokiety. Idealnie smakują z czerwonym barszczykiem :) Zaczynamy od przygotowania farszu. Grzyby przełożyć do niewielkiej miseczki i zalać wrzącą wodą. Przykryć pokrywką lub talerzykiem i odstawić, żeby dobrze zmiękły. Kapustę kiszoną

Świat Domowej Kuchni
Surówka z kiszonej kapusty. 134

Składniki : 1/2 kg kiszonej kapusty 2 średnie marchewki 1 duża czerwona cebula 1 łyżeczka nasion kminku kilka gałązek natki pietruszki 3 ziarna jałowca olej lniany dobrej jakości lub oliwa z oliwek około 1/3 szklanki różowa sól himalajska pieprz czarny mielony lub ziołowy Sposób wykonania :   K apustę przepłucz zimną wodą , odciśnij i posiekaj ostrym nożem. Marchewki opłucz, obierz, zetrzyj

Przepisy i porady kulinarne

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję