Surówka z kiszonej kapusty.

Surówka z kiszonej kapusty.

Surówka z kiszonej kapusty.

Składniki : 1/2 kg kiszonej kapusty 2 średnie marchewki 1 duża czerwona cebula 1 łyżeczka nasion kminku kilka gałązek natki pietruszki 3 ziarna jałowca olej lniany dobrej jakości lub oliwa z oliwek około 1/3 szklanki różowa sól himalajska pieprz czarny mielony lub ziołowy Sposób wykonania :   K apustę przepłucz zimną wodą , odciśnij i posiekaj ostrym nożem. Marchewki opłucz, obierz, zetrzyj na tarce o średnich oczkach. Cebulę obierz, opłucz zimną wodą , pokrój w małą kostkę. Natkę pietruszki opłucz, osusz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.