Miniony tydzień był wyjątkowo trudny. Czasem przychodzą takie momenty, z którymi sobie zupełnie nie radzimy, kiedy nasza życiowa równowaga zostaje zachwiana pod wpływem jednego wydarzenia. Leje
365 dni dookoła kuchniPyszne i szybkie. Ta najważniejsza zasada w jedzeniu towarzyszy mi od dawna. Właśnie to jest w nich najważniejsze. Lubię przygotowywać takie dania, które smakują całej rodzinie
Gotuję TestujęTen pasztet to był taki trochę eksperyment. Nie miałam pojęcia jak może smakować, ale że lubię próbować nowych smaków zaryzykowałam. Słuchajcie, jest pyszny! Nawet mój
Simply FoodDziś kolejny deser dla osób, dla których najlepszym deserem jest śledź. Jeśli potrzebne jest coś na specjalne okazje – urodziny czy wystawne świąteczne śniadanie, to najlepiej
Ugotowane pozamiataneJak wiadomo chleb jest częścią jadłospisu większości z nas. A jego słodka odmiana z pewnością ma również wielu swoich zwolenników😏 Takie chlebki są doskonałym rozwiązaniem na
Zdrowie i pysznie na talerzuOj ja nawet nie wiem kiedy minęły dwa tygodnie. Ostatnie tygodnie października upłynęły mi pod znakiem urodzinowo podróżniczym :) Ale teraz jesienna aura za oknem niestety wkroczyła
Gotowanie z pasjąSmak mojego dzieciństwa to smażony ser. Naprawdę, mój dziadek robił najlepszy smażony ser na świecie, i pewnie dlatego też od małego kocham kminek i takie właśnie
greenscarfProsty chleb z mąki pszennej, wody i drożdży. Ma grubą, chrupiącą skórkę i miękki, pulchny środek. Najlepiej smakuje zaraz po upieczeniu, posmarowany grubą warstwą masła
cool and minty6+ 2h+ Łatwe Tanie Przepis na zaskakujący dżem z dyni z pomarańczą i cytryną. Składniki 5 kg dyni 0,5 szklanki wody 0,5 kg cukru
PysiaGotuje.plTym razem będzie przepis na bardzo szybki obiad. Jego przygotowanie trwa dosłownie tyle czasu ile potrzeba jest na ugotowanie makaronu. My korzystamy z makaronu razowego bo
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dziś przybywam do Was ze śniadaniową propozycją na wypasie:) Nie ma się jednak co oszukiwać – takiego śniadania nie przygotujemy w 10 minut;) Tosty te są
Smaki Na TalerzuPierwsze skojarzenie, gdy słyszę słowo "paprykarz"? - szczeciński, oczywiście;) Całkiem słusznie, gdyż pod taką nazwą w 1967 roku pojawiła się konserwa rybna, produkowana przez zakład rybacki
Obiad gotowySkładniki: 1,5 kg szynki 3 łyżki oleju 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka octu jabłkowego 2 łyżki lubczyku 2 łyżki musztardy sarepskiej 2 łyżeczki soli
Qchnia po prostuMąż był wczoraj na grzybach, uzbierał trochę podgrzybków..i tak sobie pomyślałam,żeby zrobić smalec z cebulką i z dodatkiem grzybów..W sieci jest sporo różnych
Moje domowe kucharzeniegoogle_ad_client = "ca-pub-9330148888060747"; google_ad_slot = "6542007950"; google_ad_width = 728; google_ad_height = 15; Chodź sezon na świeżą działkową cukinie już praktycznie
Zdrowie i pysznie na talerzu