Włoski chleb z czarnuszką i ziołami (bez zagniatania) / No knead Italian Bread with Nigella Seeds and Herbs

Włoski chleb z czarnuszką i ziołami (bez zagniatania) / No knead Italian Bread with Nigella Seeds and Herbs

Włoski chleb z czarnuszką i ziołami (bez zagniatania) / No knead Italian Bread with Nigella Seeds and Herbs

Dzisiejszy przepis to pyszna modyfikacja najlepszego z najłatwiejszych chlebków, czyli włoskiego chleba bez zagniatania. Do ciasta dorzuciłam czarnuszkę i mieszankę ulubionych ziół, dzięki czemu chlebek jest bardzo aromatyczny. Będzie wspaniale smakował również jako bruschetta, na przykład z pomidorami i bazylią. Jego przygotowanie jest bajecznie proste, ciasta nie trzeba zagniatać, wszystko tylko wymieszać łyżką i odstawić do bardzo długiego wyrastania - to dzięki temu chleb będzie pełen charakterystyczny... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Lekcje w kuchni

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.