W pracy chodzi między nami przepis na paprykarz z tuńczykiem. Przepis jest na znaczną ilość słoiczków, więc na dzień dobry przygotowałam z połowy porcji. No mniej
Gotowanie z pasjąJuż od dawna za mną chodził przepis na zdrową alternatywę dla nutelli. Nie wiedziałam czy będzie dobra, ale daktyle od dawna już czekały. Kupiłam je kiedyś
Gotowanie z pasjąGrillowa letnia uczta pełna kolorów? TAK! Otwórzcie okna, którzy mieszkacie w Łodzi - całe Śródmieście pachnie tymi smakołykami! Serwuje dziś dwie wersje burgerów drobiowych z suszonymi pomidorami
Spektrum SmakuCztery lata temu, przepis na pasztet z cukinii pojawił się na blogu. W tym roku cukinia ponownie obrodziła i też zastanawiam się nad różnym jej zastosowaniem
Gotowanie z pasjąBób, bób, bób… wszędzie na straganach i w warzywniaku widzę bób. I chociaż tego lata bób już gościł w mojej
To co kochamTak tak dzisiaj jest ten dzień. Pierwszy mecz biało czerwonych na Euro. Ja tymczasem nie zostawiam Was z biało-czerwoną propozycją, może na kolejny mecz. Dzisiaj
Gotowanie z pasjąJak człowiekowi chce się zjeść coś dobrego do kromki chleba, najlepiej żeby sam sobie to przygotował. Wtedy jednak wiemy co jemy i co do garnka wkładamy
Gotowanie z pasjąMoże nie jestem największą fanką kaszy jaglanej, ale staram się wprowadzać ją również do naszej diety. Sama w sobie kompletnie nie zdobyła mojego serca, nie mówiąc
Gotowanie z pasjąCo prawda już po świętach, ale u nas ćwikła często gości. Po prostu ją uwielbiam. Jak jeszcze żył Dziadek to zawsze robił tak ostrą, że łzy
Gotowanie z pasjąCześć Dzisiaj będzie kolejny łatwy przepis. Tym razem na danie postne - pastę rybną z kukurydzą. Oryginalną wersję tego przepisu znajdziecie na stronie 56 książki Tina Przepisy
blog.moje-pasje.infoJakiś czas temu dostałam opakowanie greckich sucharków. Są twarde jak podeszwa, ale namoczone i podawane z pomidorami są przepyszne. Wtedy postanowiłam, że zrobię z nich panzanellę
Ugotowane pozamiataneP ozostając w temacie oszukanych „ryb” (po wegańskim sushi ), przedstawiam Wam „tuńczykową” pastę ze słonecznika. Zaserwowana na chrupiących grzankach z ulubionymi warzywami nie ma
Food SquareWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 6-12 Składniki: duża bagietka, około 150 g fety, 2 łyżeczki oleju
JejKuchniaPasta z zielonej soczewicy Do tego, że strączki są zdrowe, chyba nikogo przekonywać nie muszę. Sposobów na ich wykorzystanie jest multum. Bardzo lubię z nich robić
BlendmanRobiąc zakupy w Pole Na Stole (więcej TUTAJ ) moją uwagę przykuły poniżej prezentowane produkty. Szczególnie "bakłażan z orzechami" oraz "pesto z jalapenos", choć i paprykarz wegański
Zdrowie na języku :P