Kremowy i pełen smaku pasztet z kaszy jaglanej, czerwonej soczewicy i korzeniowych warzyw. Dobrze trzymający formę i bardzo podzielny. Najlepszy na kromce pełnoziarnistego chleba lub opieczonej
cool and mintyCzarna marchew to jedna ze starszych odmian marchwi. Sok lub przecier z tej marchwi to naturalny barwnik w przemyśle spożywczym. Jak do tej pory przecieru
Tajemnice SmakuNajlepiej pisze mi się kiedy mam średni nastrój, chociaż nie chciałabym Was tak powitać w Nowym Roku. W poniedziałkowy poranek smacznie sobie piekłam i miksowałam, a
Mango PapajaDzisiejszy wpis przepisem na pewno nie nazwę, jest to raczej pomysł na przepyszną fit - przekąskę, która pokochacie od pierwszego kęsa 💗 Świeże, chrupiące wafle ryżowe posmarowane grubą
Słodko-Słony Świat IlonySkładniki (na 1 bagietkę/bułkę): - 1 bułka/bagietka/ciabatta/panini - 2 łyżki majonezu - ostra papryka - łyżka soku z cytryny - kilka różyczek brokułu - kilka liści salaty - 1 łyżka
Roślinożerni urlopowiczeMieszkańcy Madrytu mają bocadillo de calamares, czyli bagietkę z panierowanymi i smażonymi w głębokim tłuszczu krążkami z kalmarów. My stworzyliśmy wersję wegańską - z karczochami, czyli bocadillo
Roślinożerni urlopowiczeAromatyczna i ziołowa pasta wegańska z tofu i suszonych pomidorów na kanapeczkę. # wegańskie #bezcukru #bezglutenu Składniki: – 180 g tofu wędzonego – 7 suszonych pomidorów ze
Mrs. EndorfinaPastrami to nazwa przygotowanego w odpowiedni sposób kawałka wołowiny. Jednak możecie również w ten sposób przygotować zarówno wieprzowinę, drób, czy nawet łososia. Oryginalny przepis mówi jednak
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Na świąteczne lub sylwestrowe przyjęcie proponuję Wam mini kanapeczki z krewetkami i cytrusami. Są proste i szybkie w przygotowaniu, oryginalne w smaku i do tego ładnie
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaDobry kawał mięsa, to must have na święta. U Nas w domu nigdy nie obchodzi się bez boczku. Pomyślałem, że muszę przyszykować jakiś przepis mięsny
Kuchnia ŁukaszaTakie małe ciepłe grzanki z pachnącym pomidorem to idealne śniadanie na chłodne dni. Robi się je szybko, są pożywne i długo odczuwamy sytość. Polecam na śniadanie
Moje Małe CzarowaniePasta z awokado z pomidorem i czosnkiem to idealny dodatek do tostów lub grzanek, w sam raz na kolacje lub małą imprezę. Składniki: 1 dojrzałe awokado
tyfranboxNie ma nic lepszego niż pachnące świeże bułeczki. Jednak tych marketowych – odgrzewanych z ciasta mrożonego – nie polecam, lepiej upiec swoje bułeczki. Wbrew pozorom nie
tyfranboxJakie to szczęście mieć w domu faceta, który uwielbia gotować i eksperymentować w kuchni. Dziś przepis na aromatyczną szynkę w wykonaniu mojego męża, który w nocy
Słodki Zakątek