BABA GHANOUSH - pasta z pieczonego bakłażana i sezamu

BABA GHANOUSH - pasta z pieczonego bakłażana i sezamu

BABA GHANOUSH - pasta z pieczonego bakłażana i sezamu

Przepis na : kolacja

Składniki: 3 małe bakłażany 2 łyżki soku z cytryny 2 czubate łyżki pasty tahini 1 łyżka oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego sól, pieprz Sposób wykonania: Piekarnik nagrzewamy do 90°C. Bakłażany myjemy, skórkę nakłuwamy widelcem i układamy na blasze wyłożonej folią aluminiową. Pieczemy przez 50 minut. Bakłażany powinny być obkurczone, ich skórka cienka i wypieczona a miąższ w środku bardzo miękki. Warzywa studzimy, następnie przekrawamy na pół i wydrążamy łyżką miąższ ze skórki. Przekładamy go... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qchnia po prostu

Warto przeczytać

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.