Pasta jajeczna

Pasta jajeczna

Pasta jajeczna

pasta jajeczna Pasta jajeczna króluje na polskich stołach od wielu lat, to idealny dodatek, który urozmaici nam kolacje lub śniadanie. Ostatnio pojawiło się w sklepach wiele rodzajów past i smarowideł i pomału zaczynamy zapominać o tej klasyce, co chyba nie jest dobre, bo jednak nic nie zastąpi własnej świeżo przygotowanej pasty jajecznej. Składniki: 4 jajka 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego (można pominąć wtedy należy dać więcej majonezu) 1/2 pęczka szczypiorku sól, pieprz do smaku opcjonalnie 1 łyż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu tyfranbox

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.