WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 6-9 Składniki: 220-250 g twarogu półtłustego, 2 czubate łyżki jogurtu
JejKuchniaKlasyczną pastę jajeczną wzbogaciłam szczypiorkiem i dużym ząbkiem czosnku, który dodał jej trochę ostrości. Poza tym jajka pokroiłam w kostkę, żeby nie zamieniły się w
Simply FoodCzy burger to tylko mięso...mięso i jeszcze raz mięso ? Otóż nie. Mimo, że klasyczny burger bliski jest memu sercu lub raczej żołądkowi i
kolorowotorcikowoWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 6 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 6-9 Składniki: 220-250 g twarogu półtłustego, po kawałku papryki zielonej
JejKuchniaTosty powstały spontanicznie w ramach szybkiego pomysłu na sobotnie śniadanie. Z idealnie ciągnącym serem. Dobrze smakują polane keczupem lub innym ulubionym sosem. Składniki (2 porcje
Zielona KuchniaDziś zapraszam Was na pyszne, letnie - dziś w końcu pogoda nam dopisuje - i kolorowe śniadanie ! Bardzo proste i bardzo pyszne, w końcu teraz pomidory są
Kulinarne przygody GatityJeżeli chcecie zaskoczyć swoich znajomych lub nadać innego smaku swoim daniom – musicie przyrządzić dżem bananowy! Nie ma nic prostszego. Jego nietypowy smak idealnie komponuje się
Be Fit Be StrongPrzez taką pogodę, jaką mamy za oknem, nie chce mi się za długo przesiadywać NAWET w kuchni. Wtedy najchętniej, przygotowuję dania gotowe w mig, bez kombinowania
Be Fit Be StrongDzień dobry Wam wszystkim! 😚 Tęskniliście chociaż troszkę? Ja za Wami bardzo 😉 Upłynęły niemalże 2 miesiące od ostatniego wpisu, a mi się wydaje jakby to było wczoraj
Zdrowie na języku :PW Łodzi jedna z knajp serwuje burgery w plackach ziemniaczanych zamiast bułek. Spodobał mi się ten pomysł i postanowiłam wykorzystać go na blogu. Burgera zrobiłam
Mango PapajaWłaśnie zjadam ostatnie kwiaty cukinii z mojej działki. Kwiaty dyni też już poszły. Cóż, jesień! W każdym razie ta pasta jajeczna to będzie wyjątkowe śniadanie ze
Ugotowane pozamiataneDOMOWY PASZTET DROBIOWY Z SUSZONYMI WIŚNIAMI! Robicie w domu pasztet? Ja przyznaję się bez bicia, że dość rzadko. Zazwyczaj wtedy, kiedy gotuję rosół i po prostu
SMYKWKUCHNIGnocchi już były i mam nadzieję, że pamiętacie jak poprawnie zamówić to danie we włoskiej restauracji?:) A dziś w menu kolejne włoskie słowo: bruschetta. Jedni mówią
Obiad gotowyMirabelki to małe, żółte śliwki, które ładnie pachną, są słodkie, a zarazem lekko cytrynowe w smaku. W polskiej kuchni, niestety nie są doceniane, ponieważ jest bardzo
UgotowaćPolecam proste przygotowanie domowych wędlin. Kupujemy schab, płuczemy w zimnej wodzie, odcinamy zbędne kawałki, z których robimy gulasz lub po prostu smażymy z
chleba naszego