Początkowo miałam piec pasztet z cukinii według Agnieszki Maciąg. Zaraz po starciu cukinii plany się zmieniły, bo za oknem zrobiło się chłodniej i zamarzył mi się
Weekendy w domu i ogrodzieGrzanki i to nie byle jakie, bo z dodatkiem pesto z rukoli i słonecznika. Z mocno zielonym kolorem i zapachem prażonego słonecznika zapraszam na wizualną degustację
Pink EnvelopeWczoraj w Browarze Mieszczańskim we Wrocławiu odbyła się apetyczna impreza dla wszystkich fanów dobrego ulicznego jedzenia. „Festiwal Food Trucków i Zacnego Piwa” witał zapachem
Pink EnvelopeHello Spring! sezonowe przepisy na wiosne Budźmy się! Jest wiosna! Idealna pora dla spóźnialskich, co swoje noworoczne postanowienia porzucili już w styczniu, a chcą jednak coś
Pink EnvelopeDzień dobry! Ach kto by nie chciał zjeść takiego śniadania! Obłędnie dobre chrupiące tosty z wszystkim tym co u schyłku lata smakuje najlepiej. Figi, które uwielbiam
SMYKWKUCHNISkładniki: – 400 g zielonego groszku – 1 ząbek czosnku – 1/2 szklanki listków świeżej mięty – oliwa z oliwek – 1 łyżka soku z cytryny
I LOVE LIFEskładniki: ok. 200 g białego sera – twarogu (ja używam swojskiego sera, przepis tutaj ) 2-3 łyżki śmietany lub jogurtu sól do smaku ulubione dodatki: szczypiorek
Domowy Smak JedzeniaProste hamburgery z coleslaw…Naprawdę proste i super smaczne! Zawsze robię wypasione hamburgery , do których trzeba szeroko otwierać buzię. Tym razem postawiłam na niewiele składników
codojedzeniaMuhammara to aromatyczna, słodko-kwaśna, wegańska i bezglutenowa arabska pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich. Ze względu na swoją alergię orzechy włoskie musiałam zastąpić innymi
Weekendy w domu i ogrodzie„Pate ” z drobiowych wątróbek „Pate” , to troszkę taki pasztet , tyle że z samych wątróbek . „Pate „, jak i fugara to wymysł
Ogrodnik w podróżyTapas do małe, wywodzące się z Hiszpanii przystawki. Są one podawane na zimno albo na ciepło. Może to być zarówno kawałek omletu, zapiekana bagietka, kawałek hiszpańskiej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Moja ulubiona ! I do tego do zrobienia w 10 minut - włączając w to gotowanie jajek na twardo! Składniki: - 1 wędzona makrela (ok 300-400g
CookYourselfBAJGLE Z SUSZONYMI POMIDORAMI I GORGONZOLĄ to świetny pomysł na... Artykuł BAJGLE Z SUSZONYMI POMIDORAMI I GORGONZOLĄ pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINENajłatwiejsza pasta z tuńczykiem i serkiem kanapkowym. Czy wy również lubicie urozmaicać swoje codzienne śniadania lub kolacje. Oczywiście u mnie zawsze jest pełno sezonowych warzyw, uwielbiam
Słodkie okruszkiOd kilku lat nie kupuje pieczywa w piekarni tylko sama przygotowuję. Uważam, ze najlepszy chleb to ten przygotowany w zaciszu domowym na zakwasie lub drożdżach. Robiąc
Kulinarne pyszności Molki