Powracam po chwilowej przerwie spowodowanej rodzinnym wyjazdem. Odpoczynek każdemu się przyda i właśnie z niego skorzystaliśmy. Tym czasem powroty są najprzyjemniejsze. I takim oto sposobem awokado
Gotowanie z pasjąW dzisiejszym wpisie zabieramy Was na wycieczkę do Francji. Nie będzie to co prawda przepis na foie gras, ale przygotowaliśmy dla Was równie pyszny pasztet z
W kuchni KatiePyszna pasta w świątecznym-wielkanocnym wydaniu z chrzanem i rzeżuchą. W sam raz na śniadanko lub jako farsz do kruchych babeczek. składniki: 500 g białego sera
Monia miesza i gotujeWielkanoc zbliża się wielkimi krokami, a większość z nas już zastanawia się nad tym, co przygotować na świąteczny stół. Z racji tego, że ostatnio cierpię na
Be Fit Be StrongArtykuł Tosty z grillowanym bakłażanem i mozzarellą pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl .
Pogotujmy.plWiększość z Was zna tylko klasyczną wersję hummusu, ale tym razem przygotujemy wersję na ostro. Jeśli wolicie jednak wersję klasyczną, to odłóżcie trochę hummusu przed dodaniem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki: 5 jajek 2 awokado 2 ząbki czosnku 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki majonezu pęczek grubego szczypiorku sól, pieprz Sposób wykonania: Jajka gotujemy na
Qchnia po prostuHummus pasuje praktycznie do wszystkiego. Jest bardzo popularny. Pokażę Wam jak za jednym razem przygotować dwie wersje hummusu. Jedna to wersja klasyczna, a druga odrobinę ostrzejsza
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Przepisów na tradycyjny hummus jest bardzo wiele. Pokażę Wam jak szybko przygotować najbardziej podstawową wersję tego dodatku nie tylko do pieczywa. Oczywiście możecie namaczać i gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Bardzo często przed spotkaniem ze znajomymi zastanawiamy się jak przygotować przekąskę. A może by tak zrobić hummus i podać ją ze świeżymi warzywami. Nie potrzebujemy na
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Takie śniadanie na naszym stole zagościło i to było pyszne śniadanie. Tosty francuskie robiłam zawsze na słodko a tym razem zrobiłam je na ostro, polecam. Tosty
Moje Małe Czarowanie” Tarija ” węgierski baleron dojrzewający Tarija to węgierski baleron dojrzewający , czyli mówiąc prościej po polsku , karkówka z pończochy w papryce Jest to podobno przepis oryginalny
Ogrodnik w podróżySKŁADNIKI 200 g makreli w oleju (ok. 2 opakowania) 10 suszonych pomidorów w oleju 20 g czarnych oliwek 20 g zielonych oliwek 1-2 łyżki
La grande e la piccola cuocaDziś mam dla Was bardzo prosty i zarazem pyszny sposób na domowy serek ziołowy, który smakuje podobnie jak ten sklepowy Almette. Robi się go z naturalnego
Kulinarne przygody GatitySmaku domowego smalcu podawanego z ogórkiem na świeżej pajdzie chleba chyba nie da się zapomnieć. Ta chrupkość chleba, przenikające się smaki to jest wspomnienia z dzieciństwa
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!