Pastrami to nazwa przygotowanego w odpowiedni sposób kawałka wołowiny. Jednak możecie również w ten sposób przygotować zarówno wieprzowinę, drób, czy nawet łososia. Oryginalny przepis mówi jednak
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Na świąteczne lub sylwestrowe przyjęcie proponuję Wam mini kanapeczki z krewetkami i cytrusami. Są proste i szybkie w przygotowaniu, oryginalne w smaku i do tego ładnie
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaDobry kawał mięsa, to must have na święta. U Nas w domu nigdy nie obchodzi się bez boczku. Pomyślałem, że muszę przyszykować jakiś przepis mięsny
Kuchnia ŁukaszaTakie małe ciepłe grzanki z pachnącym pomidorem to idealne śniadanie na chłodne dni. Robi się je szybko, są pożywne i długo odczuwamy sytość. Polecam na śniadanie
Moje Małe CzarowaniePasta z awokado z pomidorem i czosnkiem to idealny dodatek do tostów lub grzanek, w sam raz na kolacje lub małą imprezę. Składniki: 1 dojrzałe awokado
tyfranboxNie ma nic lepszego niż pachnące świeże bułeczki. Jednak tych marketowych – odgrzewanych z ciasta mrożonego – nie polecam, lepiej upiec swoje bułeczki. Wbrew pozorom nie
tyfranboxJakie to szczęście mieć w domu faceta, który uwielbia gotować i eksperymentować w kuchni. Dziś przepis na aromatyczną szynkę w wykonaniu mojego męża, który w nocy
Słodki ZakątekSkładniki: 3 małe bakłażany 2 łyżki soku z cytryny 2 czubate łyżki pasty tahini 1 łyżka oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego
Qchnia po prostuSkładniki: 400 g czerwonej soczewicy 1 średnia cukinia 2 marchewki 1 cebula 4 ząbki czosnku 4 jajka 1 łyżka masła 2 łyżeczki kurkumy 2 łyżeczki wędzonej
Qchnia po prostuProsta i przepyszna! Delikatna w smaku, energetyzująca kolorem pasta z pieczonych buraków i orzechów nerkowca nada Twojemu śniadaniu zdecydowanego charakteru. Nie daj się prosić, daj się
WiszniówkaDo zrobienia w 20 minut. Szybka pasta, przepis podstawowy. Można dodać dowolne warzywa. Batat, dynia lub marchewka nadadzą pięknego pomarańczowego koloru i lekkiej słodyczy. Burak –
KucharzycaPoranek w środku tygodnia. Budzę się, przeciągam i od razu wstaję. Ubieram się i wychodzę na krótki spacer, przy okazji zahaczając
Vegan Tastepasta jajeczna Pasta jajeczna króluje na polskich stołach od wielu lat, to idealny dodatek, który urozmaici nam kolacje lub śniadanie. Ostatnio pojawiło się w sklepach wiele
tyfranboxDziś szybkie śniadanie ale jakże smaczne i pożywne. Lubicie pumpernikiel? ja uwielbiam ten jego kwaskowaty smak, jeśli nie lubicie weźcie inny chleb, ulubiony i też będzie
Moje Małe CzarowaniePasztet z cukinii to propozycja dla miłośników wszelkich pasztetów – osób niejedzących mięso, ale też dla miłośników mięsnej kuchni. Nie jestem wielką fanką pasztetów, ale ten
365 dni dookoła kuchni