Przepis na : śniadanie
” Tarija ” węgierski baleron dojrzewający Tarija to węgierski baleron dojrzewający , czyli mówiąc prościej po polsku , karkówka z pończochy w papryce Jest to podobno przepis oryginalny , nie potwierdzę , na Węgrzech nigdy nie byłam , czego żałuje , więc nie miałam okazji skosztować oryginału Co by nie pisać i nie gdybać , nad jego rodowodem , Tarija jest naprawdę smaczna . Do tego stopnia ,że robię ją już czwarty raz . Znika jak zaczarowana , jak duża by nie była w ciągu kilku dni Polecam jedna z l... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Coraz częściej mówi się o szerokim zastosowaniu czarnego bzu.
Czytaj dalej...Chemiczne dodatki do żywności potocznie nazywane „składnikami E” zostały dopuszczone do użytku przez instytucje Unii Europejskiej i są one uznawane za bezpieczne i dozwolone do użycia.
Czytaj dalej...Kilka wartościowych uwag odnośnie zdrowego odżywiania. Zmniejsz ilość spożywanych posiłków, ale zwiększ ich częstotliwość.
Czytaj dalej...