Przepis na : śniadanie
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, a większość z nas już zastanawia się nad tym, co przygotować na świąteczny stół. Z racji tego, że ostatnio cierpię na deficyt czasu i przypuszczam, że większość z Was też ma go za mało – chciałabym przedstawić Wam błyskawiczny przepis na pastę jajeczną. Świetnie sprawdzi się ona na wielkanocnym stole jak i na śniadanie każdego innego dnia. Do dzieła! Składniki: – 5-6 jajek ugotowanych na twardo – 1 mała cebula – 2 łyżki majonezu (lub 1 łyżka maj... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Studentka Fizjoterapii i Dietetyki, kochająca sport, dobre jedzenie i zdrowy tryb życia :)