mięso z przygotowanego bulionu 1 średniej wielkości cebula 1 ząbek czosnku olej do smażenia szczypta soli szczypta pieprzu sok z 1/3 cytryny 250 g serka twarożkowego (jak do smarowania kanapek) z ziołami Ciasto: 2 szklanki przygotowanego wcześniej bulionu 3 szklanki mąki pszennej + do podsypywania 1 jajko Dodatkowo: olej do smażenia mąka pszenna do podsypywania 4 jajka bułka tarta cytryna
Bulliopory wszyscy degustujący byli nim zachwyceni. Lekko słodki - to zasługa dużej ilości delikatnych warzyw i wilgotny - tak że można go kroić, ale i rozsmarowywać bezpośrednio na kanapce. Wypełniaczem i "zlepiaczem" jest bogata w białko ciecierzyca, a wspaniałego aromatu nadają przyprawy: kmin rzymski i kolendra (zapach zmielonej kolendry jest wspaniały!). Masy z podanych składników wystarczyło mi do wypełnienia małej aluminiowej keksówki
Moje Qulinariasmaku jest słodko-kwaśny, ma przyjemną, gęstą teksturę. Znakomicie komponuje się ze smakiem grillowanego lub pieczonego mięsa (np. schabu), wędlin, żółtych serów, może być także używany jako sos do kanapek na ciepło. Składniki (na ok. 15 słoików o poj. ok. 200 ml): 10 szklanek (o poj. 250 ml) startego na tarce miąższu z cukinii (bez skóry i pestek) 4 szklanki
MyCookBook.plKolejna propozycja na kanapki - pasta z tofu ze smażoną cebulką. Przypomina nieco wegański smalczyk, ale smak pysznej, lekko słodkawej, zarumienionej na oleju cebulki znakomicie dominuje nad resztą. Dodatek ogórka kiszonego podkreśla smak. Obłęd, róbcie! Cebulowa pasta z tofu Przepis na 250 g pasty Potrzebujemy: 2 duże cebule lub 3 średnie 180 g naturalnego tofu Polsoi 2 łyżki płatków drożdżowych
Bananowe PoleSoczysta, rozpływająca się w ustach karkówka fajna na obiad oraz na kanapkę. Składniki: - 2 kg karkówki - przyprawa do karkówki - 3 łyżki miodu - 350 g keczupu - 3 liście laurowe - olej rzepakowy Przygotowanie: Karkówkę posypujemy przyprawą do karkówki i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Na rozgrzanym oleju obsmażamy z każdej strony karkówkę a następnie przekładamy ją do naczynia żaroodpornego i podlewamy
Zainspirowana w kuchniPasty kanapkowe to ciekawa dodatek i odmiana od tradycyjnych kanapek z szynką, które zazwyczaj jadamy. Najczęściej robię pasty rybne lub jajeczne. Ta którą teraz prezentuję jest nie tylko smaczna ale też ekspresowa do zrobienia, dosłownie w dwie minuty. Świetnie smakuje nie tylko na świeżych bułeczkach ale też na grzankach. Składniki: 150 g białego sera puszka tuńczyka łyżka majonezu
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniakolejna pasta kanapkowa...Uwielbiam je 😋 Z nimi zwykłe kanapki smakują wyjątkowo! Oto pasta z kabanosów z dodatkiem chrzanu i szczypiorku. Mega prosta i szybka. Przygotowanie jej zajmuje 5 minut! A jaka dobra...mmmm Składniki: 4 grube kabanosy pęczek szczypiorku 1 łyżka chrzanu ze słoiczka 1 łyżeczka musztardy 2 łyżki majonezu Wykonanie: Kabanosy kroimy na plasterki, wrzucamy do pojemnika blendera
Kuchnia MagdaLenySosy Folwark dostępne są już w sklepie internetowym Frisco.pl Pasują do kanapek, dań głównych, sałatek i wielu innych dań. Nas szczególnie urzekła Remulada duńska i Dressing 100 wysp. Koniecznie spróbujcie <3 Ułatwiamy Wam dostęp do produktów...klikajcie i kosztujcie Frisco.pl
R'n'G Kitchennawet jeśli nie, to wystarczy poświęcić kilka minut więcej, wrzucić składniki do blendera i pesto zrobi się samo :) Poniżej podaję przepis na pesto, które wystarczy na ok 5-7 kanapek, w zależności jaką warstwę będziemy smarować :) Składniki: Pesto: - dwie pełne garści rukoli (ok. 100 g) - 60 g orzechów nerkowca/ pistacji/ ziemnych lub piniowych - ząbek czosnku - łyżka startego, długo dojrzewającego sera
Cook&LoveWymyśliłam tę sałatkę z rozpaczy :) że kolejny dzień z rzędu będę jadła w pracy kanapki. Zrobiłam rewizję lodówki i proszę, składniki na całkiem dobrze zapowiadający się lunch box. Awokado znalazło się tu tylko ze względu na to, że zawieruszyło się w lodówce chciałam uchronić je przed zmarnowaniem, tak więc nie podaję go w przepisie. Składniki (na 2 porcje
Cook&LovePasta kanapkowa z zielonego groszku to pyszne i szybkie smarowidło na kanapki. Uwielbiam domowe pasty a ta wyszła wręcz idealna. Koniecznie musicie spróbować :) Do wykonania pasty wykorzystałam groszek konserwowy od Jamar . Składniki: * 1 puszka groszku konserwowego * 2 jajka ugotowane na twardo * puszka tuńczyka w sosie własnym * łyżeczka majonezu Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, oskubać ze skorupek. Groszek
Zrób to smaczniechłodne dni coraz częściej chce nam się ciepłych dań, ostatnio przygotowałam na kolację takie żytnie kanapki z chrupiącym kotletem. Są smaczne i pożywne oraz dodatkowo nas rozgrzeją. Kotlety przygotowałam w panierce z żytnich płatków od firmy Lubella . Składniki: 2 płaskie chlebki żytnie 4 listki sałaty 2 plastry piersi z kurczaka 1 jajko 0,5 szklanki płatków żytnich Lubella Sól, pieprz
Bajeczna KuchniaChleb żytni jest bardzo charakterystyczny dla krajów Europy Północnej i idealnie nadaje się do przygotowania typowych skandynawskich kanapek. Ciemny chleb żytni , który dziś przygotowałam pochodzi z Danii i choć przepis może wydawać się skomplikowany, składa się z wielu elementów, to de facto nie jest tak trudny w przygotowaniu, trzeba poświęcić mu jednak nieco czasu. Chleb jest bardzo smaczny, miękki
Codzienne Gotowaniebogactwo błonnika i wielu soli mineralnych. Jest tani, leży w każdym sklepie, szkoda nie wykorzystać jego potencjału. Zapraszam do przygotowania pasztetu z grochu, posmakuje nie tylko wegeterianom. Idealny na kanapki, bardzo pożywny, syci na długo. Odpowiednio doprawiony smakuje wyśmienicie. Swój wzbogaciłam dodatkiem pieczarek i suszonych pomidorków, ale sam smakuje równie dobrze. Składniki: około 200-250 g suchego grochu
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Smakowita alternatywa dla kolacyjnych kanapek, która często przygotowuje sobie mój mąż sam ;) Przepis na 2 osoby: 1 duże jajko 1/2 szkl mleka 1/2 szkl mąki pszennej tortowej spora szczypta sody przesmażone kawałki szynki, kiełbasek (czyli to co nam zbywa w lodówce ) 2-3 łyżki groszku konserwowego 1-2 małe ogórki kiszone papryka czerwona, żółta pokrojona w kostkę po łyżce kukurydzy
Gotowanie...to proste !