kanapki - 13123 przepisów (strona:505/875)

Rukiew wodna - eliksir młodości 185

Liście rukwi wodnej najlepiej smakują świeże. Rukiew ma chrupiącą teksturę, orzeźwiający ostry i pikantny aromat oraz lekko pieprzowy smak z nutą słodyczy. Można dodawać ją do wszystkiego, sałatek, zup, kanapek, smoothie lub po prostu zjeść świeżą. Wartości zdrowotne rukwi wodnej: to bogate źródło witaminy C, B1, B2, B6, K, żelaza, wapnia, magnezu, manganu i cynku,   który pozytywnie wpływa

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
przetwory na zimę - bardzo łatwe pomidory 155

przecierania, bez gotowania, tylko pasteryzowane. Przepis od lat funkcjonujący w naszej rodzinie. Sprawdzają się jako baza do pomidorówki, dodatek do sosów, zapiekanek czy faszerowanych naleśników albo po prostu do kanapek - jako alternatywa dla zimowych "pomidorów" ;-) W tym roku zaprawiłam pięć kilogramów pomidorów lima. Sparzyłam je wrzątkiem, obrałam ze skórek i pokroiłam w kostkę bezpośrednio do słoików. Do każdego słoika wsypałam

babka w formie
Chrupiące nugettsy z piersi kurczaka w kukurydzianej panierce z bawarską nutą 286

Dodatkowym atutem jest fakt, że w ketchupie Premium Classic cukier biały został zamieniony na nierafinowany cukier z trzciny cukrowej. Ketchup idealnie smakuje z mięsem, frytkami, w sałatkach czy na kanapce.   Składniki: 3 piersi z kurczaka Na gęstą panierkę: 3 czubate łyżki mąki kukurydzianej 3 czubate łyżki mąki pszennej 9 łyżek mleka (u mnie 2%) 2 jajka L 1 czubata

Słodkie okruszki
PASTA Z WĘDZONEJ MAKRELI 168

kolej na kolejną, tym razem z makreli. Moja rodzinka uwielbia ryby pod każdą postacią, więc taka pasta musiała również przypaść im do gustu. Idealnie sprawdziła się jako dodatek do kanapek, oczywiście z domowego chleba na zakwasie . Polecam wszystkim smakoszom past. Inspiracją był przepis, na który natknęłam się u Olgi Smile . Składniki: - 1 tuszka makreli wędzonej ok.300g - ok.300g białego twarożku kremowego

Smaczne Zdrowe
SAŁATKA ŚNIADANIOWA 296

Czasem z rana, po wstaniu  z łóżka, mimo że jestem bardzo głodna, to sama nie wiem co bym zjadła, na co mam ochotę...Nie mam chęci na kanapki, na tosty, nawet na jajecznicę...Robię sobie wtedy pożywna sałatkę z wędliną- zaspokoi głód i wniesie trochę świeżości do śniadań . Świetnie sprawdzi się jako sałatka na przyjęciu, jest lekka i bardzo

Z Majeczką w kuchni
Krążki oscypka w cieście jogurtowym 136

Sposób na opróżnienie mojej lodówki. Świetnie mi idzie i obecnie mam tam tylko serek do kanapek i ogórki. Duża szklanka to 400 ml. 1 oscypek 200 gram jogurtu naturalnego 5 łyżek mleka 1/2 dużej szklanki mąki 1 łyżeczka papryki czerwonej słodkiej 1/4 łyżeczki chilli 1 łyżeczka sody 2 białka/jajka Jogurt wymieszać z mlekiem, dodać jajka. Mąkę wymieszać z paprykami

Czerwony Gupik
Pesto z rukoli i roszponki 141

zioła. Partiami dodawać resztę liści i oliwy przecierając i mieszając blenderem na dość jednolitą masę, ale zostawić lekko widoczne kawałki liści. Podawać z makaronem albo jako dodatek do kanapek czy przekąsek. marcelina

Czerwony Gupik
PASTA Z GROSZKU 187

Łatwa i szybka w wykonaniu pasta z zielonego groszku - idealna do kanapek, naleśników, makaronów. Czytaj więcej

Kasia Sarna
KANAPKI Z BATATEM 133

Bardzo rzadko robię kanapki, więc kiedy już postanowię je przygotować, staram się, aby były jak najbardziej urozmaicone. Od dłuższego czasu jestem rozsmakowana w batatach, dlatego stwierdziłam, że na pieczywie też mi na pewno przypadną do gustu. Nie myliłam się :) Czytaj więcej

Kasia Sarna
WEGE LUNCHBOX #1 138

Przygotowywanie sobie posiłków do pracy jest dla mnie nieco problematyczne. Przede wszystkim ne chcę zabierać kanapek, bo są one dla mnie mało atrakcyjne. Nie przepadam też za jedzeniem "wczorajszym", więc przygotowywanie większej ilości kotletów czy placuszków, po to żeby móc je zabrać kolejnego dnia, odpada, a rano na takie gotowanie nie mam czasu Przeglądając Internet, nie znalazłam wielu

Kasia Sarna
Błyskawiczne piątki - Zdrowa kanapka z wołowiną 143

błyskawiczny piątek będzie kanapka z mięsem a właściwie z kotletem wołowym. Dobrze doprawione mięso to podstawa. Oczywiście dodatki też robią swoje - jedna to kotlet jest tutaj kluczowy. Spróbujcie koniecznie i dajcie znać jak Wam smakowało. Składniki : * ulubione pieczywo * 300g mięsa mielonego wołowego * łyżka śmietany  * cebula szalotka * ząbek czosnku * sól himalajska * pieprz czarny świeżo mielony * sałata, pomidor, ogórek, cebula * łyżka

Magiczne Życie Marty
Konkurs "Szybkie i zdrowe śniadanie dla dzieci" 124

czasu (czasem więcej) na wymyślenie i przygotowanie normalnego, wartościowego śniadania. Teraz szyki się pokrzyżowały :)  i każdego dnia rano budzi mnie głodne dziecko, które chce JUŻ coś zjeść :)  kanapki, owsianki, płatki kukurydziane czy twarożki się nudzą i sama nie chciałabym ich jeść codziennie. Dlatego zadanie konkursowe polegać będzie na podaniu przepisu na szybkie (przygotowanie w max 30 minut uwzględniając

Kolorowy Przepisownik
Pasta kanapkowa z papryką, pietruszką i musztardą bawarską 155

dziecka wprost przepadam za musztardami i nie wyobrażam sobie bez nich kuchni. Szczerze Wam polecam produkt firmy Develey. Musztarda ma delikatną, kremową konsystencję. Doskonale rozprowadza się ją na kanapkach. Ma nieznacznie pikantny smak, dzięki czemu nadaje się do różnych potraw np. marynaty do mięs. Firma Develey zadbała nie tylko o smak, ale też i estetyczne opakowanie swoich produktów. Musztardy Premium

Słodkie okruszki
Co jeść przed treningiem? 131

wtedy pewność, że nasz organizm będzie naładowany energią i przygotowany do wzmożonego wysiłku. Chwilę przed treningiem możemy wypić szklankę soku pomarańczowego, zjeść banana albo niewielką kanapkę z masłem orzechowym lub awokado. Posiłek spożywany długo przed ćwiczeniami musi być bardziej kaloryczny niż przekąska 30 minut przed treningiem. Odstępstwo czasu uzależnione jest również

Menmagazine
Naleśniki z dżemem śliwkowym i bitą śmietaną. 138

Szwecji śniadania są podobne do tych polskich. Zwykle na talerzu znajdują się kanapki z szynką czy żółtym serem, jajka oraz ryby. Popularne są także naleśniki podawane na słodko z bitą śmietaną. Szwedzkie pannkakor, bo tak się nazywają, są bardzo cienkie, delikatne, chrupiące na brzegach. Ciasto jest dosyć rzadkie. Początkowo obawiałam się tej konsystencji. Zupełnie niepotrzebnie! Dla mnie są idealne

zadanie-gotowanie

Proponowane wyszukiwania