kanapki - 13123 przepisów (strona:512/875)

Dżem truskawkowo-rabarbarowy 129

zanim zdążyłam skończyć, więc nie do końca wiem, ile dokładnie by było. Wykorzystałam go bowiem do zrobienia pysznych placuszków jaglano-serowych, o których napiszę w poniedziałek, a także na kanapki. Zuzia domagała się dokładki, tak jej smakował. Nie tylko jej :) Truskawki się niestety kończą. Rabarbar też. Jeśli masz możliwość, zrób jeszcze ten dżem. Naprawdę warto. Jest trochę pracy

Anioszek w kuchni
Grzanka z serkiem i rzodkiewką 116

Grzanka z serkiem i rzodkiewką to moja propozycja na lekkie, letnie śniadanie. Grzanki to proste do przygotowania kanapki z pieczywa żytniego z ziarnami, te grzanki są nie tylko smaczne, a jednocześnie są bardzo zdrowe i do tego kolorowe. Tego typu grzanka jest idealna podczas diety odchudzającej, to nie tylko propozycja na fit śniadanie, ale też na przystawkę, czy na dietetyczną

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
BURACZANY HUMMUS / HUMMUS WITH BEETS 125

your processor won’t make a smooth paste, as my isn’t, use blender to make it the way it should be. Idealny jako pasta na kanapki, jako dip do warzyw – smacznego! Perfect as a sandwich paste, as dip for vegetables – bon appetite! Nutrition Facts Serving Size 60 Servings Per Container 8 Amount Per Serving Calories

Martyna Cooks
Focaccia 157

butelce, a jeśli zakupiliśmy taką w puszcze, to przelewamy ją do butelki. Focaccia doskonale sprawdza się na kolację czy na spotkanie w gronie znajomych. Można z niej robić nawet kanapki. Drukuj Focaccia window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 1 saszetka suszonych drożdży (ja dałam 40 g świeżych) 2 łyżeczki cukru 310 ml ciepłej wody 5 łyżek oliwy z oliwek

Mieszam w Garnku
Szczawiowa wiosna na talerzu 126

kosiarką dorwie się do tej soczystej pachnącej trawy i szukam szczawiu. Nigdy nie smakuje tak, jak wiosną, gdy jest młody, świeży i kruchy. Świetnie sprawdza się do sałatki, na kanapkę zamiast sałaty, ale ja wiosną najbardziej czekam na zupę. Jest to jedno z tych dań, które przyrządzane i podawane jest w sposób wieloraki. Subtelny kwaśny smak szczawiu pozwala poszaleć

Pichceniomania
Szparagowe śniadanie 105

raczej jakiś heavy metalowy koncert ;) Moja propozycja śniadania ze szparagami i jajkiem nie jest może najszybsza, ale przy dobrej organizacji pracy nie zajmie dużo więcej czasu niż zrobienie wieloskładnikowej kanapki. Oczywiście nie ma to jak świeże pieczywo do śniadania, i tutaj też świetnie się sprawdzi jako dodatek, ale jeśli unikacie go ze względów dietetycznych, to moja wersja porannego posiłku skutecznie

Pichceniomania
Pan Cakes z musem owocowym 120

Śniadania nie muszą nam się kojarzyć tylko z kanapkami:) Warto poświęcić chwilkę czasu i przygotować dla domowników pyszne Pan Cakes z ich ulubionymi dodatkami. Ja zrobiłam placuszki pszenno-żytnie z dodatkiem musu owocowego. Pycha!  Składniki:   szklanka mąki pszennej,  szklanka mąki żytniej,  2 łyżeczki proszku do pieczenia,  3 jajka,  szklanka mleka,  szczypta soli

Z miłości do słodkości
mini pizza bez ciasta, bezglutenowa 152

suszonych pomidorów Basiron Rosso to czerwona Gouda. Połączenie sera Gouda i  czerwonych pomidorów oraz włoskich ziół co daje charakterystyczny smak sera. Jego czerwony kolor wygląda świetnie na kanapkach, w sałatkach lub półmisku serów. Jego składniki obejmują pasteryzowane mleko krowie, pesto i czerwone pomidory. Dojrzewa w sposób naturalny Ser wytwarzany z różnymi dodatkami aromatycznymi, nadający mu różnorodny smak

w mojej kuchni
Paczka od Polsoji 116

jakiś produkt, którego nie próbowałam czyli tofu wędzone z serii BIO. Bardzo apetycznie wygląda w opakowaniu i mam nadzieję, że smakuję równie dobrze jak wygląda :). Wykorzystam je pewnie na kanapkach, tostach i pizzy. Kolejnym produktem z paczki jest tofu marynowane w sosie tamarii również z serii BIO. Tego tofu także nie próbowałam, ale myślę, że świetnie sprawdzi się na grillu

wegujemy
Co Lila jadła w środę? 13 170

Podwieczorek 17:30 Po tych plackach nie było chęci na podwieczorek. Kolacja 19:00 Chleb zapiekany z wołowiną, sałatą, pomidorem i ogórkiem.  Niezły hamburger nam wyszedł z tej kanapki. Dla przypomnienia napiszę, że Lila ma 2 lata i 9 miesięcy. Jeśli podoba Ci się ta seria wpisów, korzystasz z tego - daj znać. Jeśli chcesz być na bieżąco

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Cukinia w zalewie musztardowej 150

prezentuje się zbyt apetycznie ale nadaje warzywom fajnego posmaku.  Jeśli ktoś ma nadwyżkę cukinii to polecam takie cukiniowe pikle, zimą będa jak znalazł jako dodatek do obiadu czy kanapek. składniki: ok 2,5 kg cukinii ze skórką ale bez miąższu i pestek listki laurowe, po 1 sztuce na słoik zalewa 1 l wody (4 szklanki) 1 szklanka octu

Monia miesza i gotuje
Tortilla z kabanosami 174

Tortille z kabanosami stanowią smaczną i szybką przekąskę, przyrządziłam je na kolację ale również często przyrządzam je do pracy zamiast kanapek. Warzywa i kabanosy doskonale się komponują z sosem tysiąca wysp. Składniki: 4 placki tortilli Fanex 250 gram kabanosów 1 papryka czerwona 1 ogórek zielony 1 główka sałaty rzymskiej Sos tysiąca wysp Fanex Sposób przygotowania: Kabanosy kroimy na pół, oczyszczoną

Bajeczna Kuchnia
Szybka sałatka z roszponką i pleśniowym serem 122

Jest to moja propozycja na drugie śniadanie do pracy. Staram się urozmaicić moją dietę i nie jeść tylko kanapki w pracy. Do przygotowania takiej sałatki potrzeba kilka minut. Jest pyszna i zawiera dużo składników potrzebnych naszemu organizmowi. po takiej sałatce na pewno nie będziecie głodni. jest to porcja na 2-3 osoby. Sałatę opłukać i osuszyć, wrzucić do miski. Dodać

Kuchnia Pokoleń

Proponowane wyszukiwania