kanapki - 13123 przepisów (strona:507/875)

Pesto z rukoli i roszponki 131

zioła. Partiami dodawać resztę liści i oliwy przecierając i mieszając blenderem na dość jednolitą masę, ale zostawić lekko widoczne kawałki liści. Podawać z makaronem albo jako dodatek do kanapek czy przekąsek. marcelina

Czerwony Gupik
PASTA Z GROSZKU 170

Łatwa i szybka w wykonaniu pasta z zielonego groszku - idealna do kanapek, naleśników, makaronów. Czytaj więcej

Kasia Sarna
KANAPKI Z BATATEM 115

Bardzo rzadko robię kanapki, więc kiedy już postanowię je przygotować, staram się, aby były jak najbardziej urozmaicone. Od dłuższego czasu jestem rozsmakowana w batatach, dlatego stwierdziłam, że na pieczywie też mi na pewno przypadną do gustu. Nie myliłam się :) Czytaj więcej

Kasia Sarna
WEGE LUNCHBOX #1 126

Przygotowywanie sobie posiłków do pracy jest dla mnie nieco problematyczne. Przede wszystkim ne chcę zabierać kanapek, bo są one dla mnie mało atrakcyjne. Nie przepadam też za jedzeniem "wczorajszym", więc przygotowywanie większej ilości kotletów czy placuszków, po to żeby móc je zabrać kolejnego dnia, odpada, a rano na takie gotowanie nie mam czasu Przeglądając Internet, nie znalazłam wielu

Kasia Sarna
Błyskawiczne piątki - Zdrowa kanapka z wołowiną 133

błyskawiczny piątek będzie kanapka z mięsem a właściwie z kotletem wołowym. Dobrze doprawione mięso to podstawa. Oczywiście dodatki też robią swoje - jedna to kotlet jest tutaj kluczowy. Spróbujcie koniecznie i dajcie znać jak Wam smakowało. Składniki : * ulubione pieczywo * 300g mięsa mielonego wołowego * łyżka śmietany  * cebula szalotka * ząbek czosnku * sól himalajska * pieprz czarny świeżo mielony * sałata, pomidor, ogórek, cebula * łyżka

Magiczne Życie Marty
Konkurs "Szybkie i zdrowe śniadanie dla dzieci" 120

czasu (czasem więcej) na wymyślenie i przygotowanie normalnego, wartościowego śniadania. Teraz szyki się pokrzyżowały :)  i każdego dnia rano budzi mnie głodne dziecko, które chce JUŻ coś zjeść :)  kanapki, owsianki, płatki kukurydziane czy twarożki się nudzą i sama nie chciałabym ich jeść codziennie. Dlatego zadanie konkursowe polegać będzie na podaniu przepisu na szybkie (przygotowanie w max 30 minut uwzględniając

Kolorowy Przepisownik
Pasta kanapkowa z papryką, pietruszką i musztardą bawarską 145

dziecka wprost przepadam za musztardami i nie wyobrażam sobie bez nich kuchni. Szczerze Wam polecam produkt firmy Develey. Musztarda ma delikatną, kremową konsystencję. Doskonale rozprowadza się ją na kanapkach. Ma nieznacznie pikantny smak, dzięki czemu nadaje się do różnych potraw np. marynaty do mięs. Firma Develey zadbała nie tylko o smak, ale też i estetyczne opakowanie swoich produktów. Musztardy Premium

Słodkie okruszki
Co jeść przed treningiem? 125

wtedy pewność, że nasz organizm będzie naładowany energią i przygotowany do wzmożonego wysiłku. Chwilę przed treningiem możemy wypić szklankę soku pomarańczowego, zjeść banana albo niewielką kanapkę z masłem orzechowym lub awokado. Posiłek spożywany długo przed ćwiczeniami musi być bardziej kaloryczny niż przekąska 30 minut przed treningiem. Odstępstwo czasu uzależnione jest również

Menmagazine
Naleśniki z dżemem śliwkowym i bitą śmietaną. 129

Szwecji śniadania są podobne do tych polskich. Zwykle na talerzu znajdują się kanapki z szynką czy żółtym serem, jajka oraz ryby. Popularne są także naleśniki podawane na słodko z bitą śmietaną. Szwedzkie pannkakor, bo tak się nazywają, są bardzo cienkie, delikatne, chrupiące na brzegach. Ciasto jest dosyć rzadkie. Początkowo obawiałam się tej konsystencji. Zupełnie niepotrzebnie! Dla mnie są idealne

zadanie-gotowanie
Chleb żytni na zakwasie przepyszny i prosty 85

odmienił moje zdanie o chlebie żytnim. Jest naprawdę prosty w wykonaniu. Jedyne czego wymaga, to czasu do wyrośnięcia. Mięciutki i wilgotny w środku, bardzo długo pozostaje świeży. Doskonały do kanapek. Chleb regularnie piekę od jakiś 4 lat. Ten czas pozwolił nam docenić naprawdę dobre chleby. Te pieczone naturalnie chleby, może nie zawsze są tak piękne jak te sklepowe

Mieszam w Garnku
Ciasteczka z ricottą. 165

smaku. Idealnie pasują do filiżanki gorzkiej, mocnej kawy. Myślę, że z powodzeniem odnalazłabym się we włoskiej, śniadaniowej rzeczywistości. Uwielbiam kawę i niestety jestem łasuchem ;) Jeżeli wolicie rozpocząć dzień kanapką czy jajecznicą to spróbujcie tych ciasteczek w porze deseru, bo warto :) Składniki: 250 g ricotty 120 g cukru 300 g mąki pszennej 1 duże jajko 50 g miękkiego masła szczypta soli

zadanie-gotowanie
Lekki serek śniadaniowy z rukolą i rzodkiewkami 190

ćwiartki, a następnie w plasterki. Rukolę myjemy, dokładnie osuszamy i drobno siekamy. Serek przekładamy do miseczki, dodajemy wszystkie pokrojone warzywa, doprawiamy pieprzem ziołowym i mieszamy. Solimy już na kanapkach, ponieważ wcześniej serek może zrobić się wodnisty. Lekki serek z rukolą i rzodkiewką podajemy na śniadanie z ulubionym pieczywem lub waflami ryżowymi. Warto wiedzieć, że rukola jest wartościową sałatą. Zawiera kwas

My Chcemy Jeść
Sałatka szwedzka 409

Sałatkę szwedzką bardzo lubię jako dodatek do obiadu, hot-dogów oraz na kanapki. Dlatego też nie może jej zabraknąć w zimowych zapasach. W tym roku wypróbowałam z przepisu Kasi, ale na to jak smakuje niestety muszę trochę poczekać bo sałatka musi się "przegryźć". Składniki: 5 kg ogórków 5 litrów wody 0,5 szkl soli morskiej Zalewa: 2,5 l wody

Ala piecze i gotuje
Terrina kremowa z polędwicą i korniszonami 168

bardzo cienkie plastry) jak również nie rozwala się podczas krojenia, a przy tym ma miękką strukturę rozpływającą się w ustach. Taka terrina może być smacznym urozmaiceniem śniadaniowych kanapek czy ciekawą, imprezową przekąską. Bardzo zachęcam do przygotowania, a nawet do eksperymentowania z innym smakiem serka- Apetina ma naprawdę ciekawy wachlarz smaków :) * serek kremowy Naturalny Apetina- 500 g (4 opakowania

Kraina Miodem Płynąca
Sałatka szwedzka 316

już mój ostatni w tym sezonie przepis na przetwory z ogórków. Znana i lubiana sałatka szwedzka czyli po prostu chrupiące plasterki idealne na kanapkę i jako dodatek do obiadu. Przepisów oczywiście jest wiele a to moja zmodyfikowana nieco wersja bo jak już wiecie nie przepadam za bardzo octowymi przetworami. składniki: ok 2,5 kg średnich ogóków gruntowych 2 l zimnej

Monia miesza i gotuje

Proponowane wyszukiwania