kanapki - 13623 przepisów (strona:502/909)

Schab ze śliwką 741

Schab ze śliwką to obok zrazów wołowych jeden z najpopularniejszych obiadów świątecznych. Poza tym świetnie się również sprawdza jako wędlina na kanapki. Schab ze śliwką – Składniki: 1,6kg schabu 5 łyżeczek majeranku 5 łyżeczek papryki słodkiej mielonej 3-4 ząbki czosnku pieprz, sól do smaku 5 łyżek oleju rzepakowego śliwki suszone, np. kalifornijskie (ok. 150g) Schab […] The post

Kulinarne Przeboje
Masło czosnkowe 143

masło wcześniej wyciągnąć z lodówki (lub do niej nie wkładać jeśli niedługo jemy). Chodzi o to, aby masło czosnkowe miało delikatną, śmietankową konsystencję. Idealnie pasuje do zapiekanych kanapek, parówek, dań z grilla i nie tylko :) Polecam! Na pewno zrobi furorę na Waszym stole

Karola gotuje
Sałatka warzywna z tuńczykiem 167

Ekspresowa sałatka dla całej rodziny, a przy tym jaka dobra... Pasuje do kanapek, parówek i innych kolacyjnych przysmaków :) Składniki na sałatkę warzywną z tuńczykiem (około 6 porcji): duży słoik warzyw konserwowych (groszek, kukurydza, marchewka) mała puszka tuńczyka łyżka majonezu łyżeczka musztardy Odlać warzywa i przerzucić do miski. Tę samą czynność powtórzyć z tuńczykiem. Dokładnie wymieszać. Dodać majonez oraz musztardę

Karola gotuje
Włoskie smaki (kulinarna fotorelacja podróży poślubnej) 152

utrwalił nam się wizerunek przeładowanej "polskiej" wersji pizzy. W pamięć zapadły nam między innymi niesamowite lasagne, penne z grzybami, cantuccini, tagliatelle bolognese, sery oraz szynki regionalne, przetwory z truflami, kanapka ze świnką oraz włoskie słodkości. Nie zapominajmy też o winach! :) Szczególnie dziękujemy przewodniczkom, które pokazały nam wspaniałe miejsca degustacyjne we Florencji, Bolonii i Asyżu. Resztę znaleźliśmy sami! :) Niektóre witryny sklepowe

Karola gotuje
LUNCH BOX LCHF NR 2 (keto, LCHF, optymalny, bez glutenu i cukru) 237

dziećmi bywa trudniej bo trzeba spakować posiłki, które można zjeść na zimno. Jednak i to nie jest dla nas problemem Lunch box nr 2: Racuchy kokosowe – przepis Kanapka z chlebka oopsies z masłem i boczkiem – przepis Jajko na twardo Orzechy laskowe, włoskie oraz migdały Pomidorki Maliny Artykuł LUNCH BOX LCHF NR 2 (keto, LCHF, optymalny, bez glutenu

Ola la LCHF
Świąteczne prezenty dla pasjonatów gotowania 181

także o miarkach kuchennych, najlepiej ze stali nierdzewnej. W takim moździerzu można przygotować marynaty do mięs, warzyw i ryb. Bardzo często robię w nim guacamole i inne pasty do kanapek. Korzystanie z takiego przedmiotu wymaga więcej siły, ale blender nie zawsze jest dobrym rozwiązaniem, w dodatku zajmuje więcej miejsca niż moździerz, a nie każdy, nawet największy pasjonat gotowania, ma ogromną

Moja smaczna kuchnia
Łagodny pasztet z kaszy jaglanej, fasolki i pietruszki :) 183

orzechowego od Ekohurtowni dał o sobie znać, i dzięki niemu smak pasztetu był oryginalny i miał w sobie "to coś" :) Taki pasztet możesz dodać do obiadu albo pokroić na kanapkę lub po prostu - zajadać sam :)  Składniki: 100 g kaszy jaglanej  100 g zielonej fasolki mung pęczek pietruszki  1 łyżka oleju kokosowego  1 cebula 1 ząbki czosnku

Zdrowie na języku :P
Pindżur 164

Pindżur macedoński sos w którym 60 % składu to papryka. Ma wyraźny pikantny smak mocno paprykowy. Idealny do kanapek, do dań z grilla.   1 bakłażan 1 cebula czerwona 8 papryk czerwonych 3 łyżki cukru sól, pieprz do smaku 1 główka czosnku 1 papryczka chili 1 i 1/2 kg pomidorów 2 łyżki octu jabłkowego Warzywa myję dokładnie. Piekarnik nagrzewam. Bakłażana, paprykę

wesoła kuchnia
Ciecierzyca z pieczarkami i podgrzybkami 152

Ciecierzyca jest jednym z najwdzięczniejszych strączków, które możemy znaleźć w kuchennych szafkach. Jesteśmy w stanie z niej zrobić pasty do kanapek, np. hummus , jak i naleśniki z mąki z cieciorki . Tyle możliwości… Dzisiejsza propozycja jest stricte obiadowa, a jest nią ciecierzyca z pieczarkami i podgrzybkami. Takie wykorzystanie ciecierzycy uwielbiam. Nie ma dużo mędrkowania nad garami. Wszystko robi się szybciutko

Blendman
PIECZONE PODUDZIE Z INDYKA W CEBULI 842

Odpowiednio podane smakuje wyśmienicie. Ja proponuje zrobić pieczone podudzie bez skórki, otulone cebulą. Potrawa jest idealna na ciepło jako dodatek do obiadu, polany sosem lub jako domowa szynka na kanapki, ponieważ bardzo dobrze kroi się.  Mięso jest soczyste, daleko mu do suchości. Jest także pełne smaków. A my lubimy dobrze doprawione mięsko czy domowe wędlinki. Świetnie sprawdzi się

Kuchnia Paulettes
Soczysta karkówka z warzywami gotowana w szybkowarze. 198

propozycję pysznego mięsa z warzywami gotowanego w szybkowarze. Mięso jest kruche, soczyste i najważniejsze nie smażone.  Mięso można podawać z kaszą lub ryżem.  Na kanapkach też wyśmienicie smakuje. Do mięsa użyłam przyprawy Swojskiej Piwniczki . Zapraszam :) Składniki : Około 1 kg karkówki 3 cebule 3 marchewki 3 malutkie zielone papryki 3/4 słoiczka pomidorów suszonych w oleju 1 l bulionu warzywnego

Sama słodycz i szczypta chili
KARKÓWKA W MARYNACIE OCTOWO -ZIOŁOWEJ DŁUGO PIECZONA W NISKIEJ TEMPERATURZE 156

ustach. Dodatek oregano sprawia,że jest aromatyczna a podczas pieczenia w całym domu wyłaniają się piękne zapachy, które kuszą domowników. Karkówkę można podać do obiadu, można podać w kanapce a nawet w burgerze. Najlepsza jaką zrobiłam. Składniki:   karkówka - 2 kg.    Marynata:   oliwa z oliwek - 1/3 szkl. ocet balsamiczny - 3 łyżki ząbki czosnku - 6 szt.  oregano

Kuchnia Paulettes
Paprykarz z tuńczyka z dodatkiem melisy 174

Delikatny paprykarz, który świetnie rozsmarowuje się na kanapkach. Jest to szybka wersja. Przygotowanie zajmuje niecałe 15 minut, a naje się cała rodzina. Taki paprykarz można przechowywać kilka dni w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku. Paprykarz jest zdrowszą wersją tego kupnego, ponieważ nie zawiera konserwantów ani chemii. Można go jeść i na śniadanie i na kolację. Polecam, bo jest naprawdę świetny

Kuchnia Paulettes
MARMOLADA AGRESTOWO ŻURAWINOWA 142

Bardzo dobrane połączenie agrestu z żurawiną. Wszystkie cenne ich walory zamknięte szczelnie w małym słoiczku i przechowane na zimę. Marmolada jest przejrzysta i bez grudek, doskonale rozprowadza się na kanapkach.  Składniki: agrest 1 kg. cukier 0.5 kg. sok z żurawiny bez cukru 3/4 szkl. sok z 1 cytryny Metoda: 1.  Agrest oczyścić z łodyżek i dokładnie umyć

Kuchnia Paulettes
PASTA Z TUNCZYKA 168

jeść. Nie może zabraknąć ich w naszej codziennej diecie ze względu na kwasy Omega 3. Można przygotowywać je w różnej postaci. Jedną z nich jest pasta, czyli smarowidło na kanapki. Dodatki to już kwestia gustu. Zazwyczaj to jest majonez, musztarda, ogórek konserwowy, kiszony, papryka lub jaja na twardo. Moja pasta jest nieco ostra, ale nie przesadnie.  Składniki: tuńczyk

Kuchnia Paulettes

Proponowane wyszukiwania