kromki chleba tostowego 1 szklanka małych pianek marshmallow Nutellą nacieramy równomiernie dwie kromki chleba. Rozmieszczamy na nich równomiernie pianki Marshmallow umieszczamy na nich dwie pozostałe kromki chleba tworząc dwie kanapki. Grillujemy na złoty kolor. Grillowane pianki Marshmallows są doskonałym dodatkiem do kakao i deserów. Wystarczy wrzucić grillowane pianki do gorącego kakao. Doskonale będą one również pasowały do lodów lub koktajli
naRuszciezakochałam. Jest to okrągły ser w solankowej zalewie. W smaku lekko słony, lekki, delikatny i co najważniejsze idealnie się kroi, przez co ładnie wygląda w sałatkach i na kanapkach. Z pomidorami smakuje wyśmienicie. Sałatka jest tak prosta, że każdy sobie z nią poradzi a smakuje wyśmienicie. Biorąc po kawałku z wszystkich składników mamy słodko słony i kwaśny smak
Ala piecze i gotujewięc szukasz nowych inspiracji na poranne śniadanie dla dzieci do szkoły czy do pracy. Proste, ale zdrowe składniki, świeże owoce to najlepszy i najszybszy sposób, który zastąpi nudne, śniadaniowe kanapki. Pomysłów jest wiele, dzisiaj kolejny z nich. Bardzo orzeźwiający, bo z zimnym jogurtem najlepszy ma smak. Jogurt z bananem, musli, kokosem i chia Składniki: 6 łyżek musli 1/2 banana
Moja smaczna kuchniabakłażana można wykorzystywać na wiele sposobów. Jako składnik pasty kanapkowej też jest pyszny. W tym roku postanowiłam zamarynować go po zgrillowaniu. Plastry takiego bakłażana są idealne na kanapki czy jako dodatek do sałatek. Ci, którzy preferują pikantniejsze smaki, niech do każdego słoiczka dodadzą kawałek świeżej ostrej papryki lub ziarna pieprzu. Składniki: 1 i 1/2 kg średniej wielkości bakłażanów
Codzienna kuchnia niecodziennaprzeważnie wyrzucamy, ja też do niedawna wyrzucałam ale ma ona w sobie za dużo dobrych składników aby lądowała w koszu. Wykorzystajmy ją do pesto, będzie znakomite do makaronu czy kanapek, jako sos do burgerów. Zachęcam do robienia, a Wy co robicie z natki marchewki? Pesto z natki pietruszki, marchewki i botwinki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniektóry był w proszku (do rozrobienia z wodą). Okazało się, że to są moje smaki! Zawsze uwielbiałem orzeszki ziemne. Od dawna najlepszym jedzeniem na smutki, radość czy zmęczenie były kanapki z masłem orzechowym i dżemem. Podobno w Holandii nałogowo pakują go do wszystkiego. Widocznie wiedzą co dobre! Jest popularny na równi z keczupem w polskich budach z fastfoodem. Nic dziwnego
Blendmantakże trochę pomidorów zamiast koncentratu pomidorowego. Sos można doprawić po swojemu jak się lubi, moja wersja jest taka lekko pikantna. Sosik ten bardzo fajnie smakuje. Jest świetnym dodatkiem do kanapek czy potraw z grilla. składniki: 2 kg papryki 1 kilogram bakłażanów 1 kg mięsistych pomidorów, u mnie lima 300 g cebuli 3 ząbki czosnku 1-2 małe ostre papryczki, ewentualnie
Monia miesza i gotujesobie dopisać w CV jako jedno z zainteresowań! Ale nie mówię teraz o takich Nutellach , Snickersach i innych czekoladowych kremach, ale o takim prawdziwym maśle orzechowym! Zjadam je na kanapki, dodaję do zupy dyniowej , do wegetariańskich burgerów a nawet dań inspirowanych kuchnią indyjską . Zawsze smakuje rewelacyjnie i świetnie się komponuje! Dziś mam dla Was przepis na to ulubione! Koniecznie spróbujcie
Ostra na Słodkomałych miejscowości jak moja jest niemal niemożliwe kupić np. wegański jogurt. Chleb z tego przepisu jest miękki (nawet skórka po wystudzeniu), lekko słodki i maślany, idealny do kanapek i do tostów! Składniki na jeden duży bochenek: 250 g żytniego zakwasu ( przepis na zakwas znajdziecie tu ) 100 g gęstego mleka kokosowego z puszki (można zastąpić wegańskim jogurtem naturalnym) 30 g (duża
greenscarfDomowy chleb na miodzie. Wzorowany na chlebie litewskim , jednak trochę oszukany, bo ten jest pszenno-żytni. Chleb jest bardzo sycący z wyczuwalną słodyczą miodu, doskonała podstawa do wszelkich kanapek. Naprawdę warto spędzić przy nim trochę czasu. Proporcje na keksówę 11x33cm. Najlepszy jest miód prawdziwy, domowy, jaki otrzymałam ostatnio - podziękowania dla Adaśka :) 100 gram zakwasu żytniego 300 gram mąki
Czerwony GupikViolaPassion Kupna jest ohydna i nie oszukujmy się . Dlatego warto złożyć kilka słoiczków na zimę Uwielbiam do obiadu czy położyć na kanapkę. Oto mój przepis przelany metodą z matki na córkę , w mojej rodzinie od kilku pokoleń Składniki: 2 kg papryki czerwonej Sól najlepiej kamienna Gorczyca 3 cebule Plus składniki na tradycyjną zalewę Sposób: Cebule obieramy i kroimy w pióra
Viola cooks with passionsię jego smakiem przez długie miesiące. Przepis na cukinię w zalewie curry śmiało możecie wykorzystać również do ogórków. Tak przygotowaną można podać jako dodatek do obiadu oraz… położyć na kanapce :) Ma pyszny octowo-słodki smak, a przy tym jest chrupiąca. Koniecznie spróbujcie, polecam! Składniki: Do słoików: 5 szt. średniej wielkości cukinii żółtych i zielonych (lub tylko zielonych) gorczyca (1 łyżeczka
MyCookBook.plszybkie, słodkie śniadanie. Francuskie tosty z dżemem i bananem. Przyznam Wam szczerze, że jak byłam mała moja babcia często mi takie robiła i dla mnie były to tylko słodkie kanapki w jajku. Nawet nie wiedziałam, że ta potrawa wywodziła się z Francji, choć… powinna się domyślić skoro moja babcia tyle lat spędziła właśnie we Francji Bez względu na pochodzenie
Słodkie okruszkidzieci na pewno też! Składniki : *chleb tostowy * kilka plasterków dobrej jakościowo szynki * kilka plasterków sera żółtego * opcjonalnie ketchup Przygotowanie : Chleb posmarować ketchupem, obłożyć szynką i serem. Kanapki tostować z obu stron. Podawać na ciepło
Magiczne Życie Martywszystko dokładnie zmiksować lub przetrzeć przez sito. Wlać keczup do wyparzonych słoików. Zakręcić i odwrócić do góry dnem. Przykryć grubym ręcznikiem i zostawić, aż ostygnie. Idealny do pizzy, kanapek, jako dodatek do sosów
Kuchnia Pokoleń