kanapki - 13123 przepisów (strona:494/875)

Gorączka Lodu "Gotujemy pełną parą" z Katarzyną Błażejewską - Stuhr 208

drugie danie: Podwieczorek: Kolacja: Książka według mnie jest rewelacyjna. Mój syn, jak ją tylko zobaczył, to od razu stwierdził, że jest jego i zaraz na drugi dzień robiliśmy kolorowe kanapki na śniadanie - klik , po kolei zaplanował już co będziemy robić następne. Kolejna była pizza z Olafem - klik . W planach ma zrobienie wszystkiego co w niej jest. Dzieci chętnie z rodzicami

kruche babeczki
Pasta chili-bardzo ostra!!! 171

mężczyzn-mój mąż taką uwielbia i je bardzo chętnie,jest strasznie ostra z samej ostrej papryki-pasta podobna do sambal oelek,jak ktoś lubi -to polecam,idealna na kanapki,do wędlin,i do doprawiania na ostro potraw-dla odważnych..... Składniki: 1kg papryczki chili świeżej, (najlepsza jest z własnej działki); ½ szklanki octu winnego(jabłkowego); ½ szklanki koncentratu pomidorowego gęstego(czyli dobrej

Swojskie jedzonko
Pieczony rostbef 179

Blueberry Corner by "jagodzianka" Tak przyrządzona wołowina jest soczysta, delikatna. Pieczony rostbef świetnie nadaje się na obiad, do kanapek, tostów, sałatek, na imieniny, święta … Przeczytaj cały artykuł Post Pieczony rostbef pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Marmolada jabłkowa z imbirem 125

blogu sezon jabłkowy skończy się pewnie dopiero pod koniec miesiąca. Tymczasem mamy dla was coś szybkiego i smacznego na kanapki. Marmolada jabłkowa z lekką nutą zadziorności, czyli z dodatkiem imbiru. Smakuje wybornie, zwłaszcza z kawą. A dla waszych dzieci polecamy z kubkiem kakao. Wiadomo, że dzieci to niejadki, ale marmoladę powinny polubić. Imbir nie jest w niej nawet na drugim

Marder&Marder Manufacture
Domowa konserwa w słoikach. Wieprzowina z galaretką 23076

takie rzeczy pasteryzuje się kilka razy, dla bezpieczeństwa. W przypadku takiej konserwy domowej wiem co jemy. W słoikach mam pyszne mięso w bardzo apetyczne galaretce. Przyda się, awaryjnie, na kanapki albo jako dodatek do jakiegoś innego dania. Tak samo pasteryzuję grzyby duszone. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Sos tysiąca wysp – sos do mięsa, sałatek, dip 146

wersji ostrawej, dla prawdziwych twardzieli dodając dodatkowo tabasco. Jeśli serwujecie go dzieciom, to pomijamy ten dodatek Sos świetnie sprawdza się do mięs grillowanych czy pieczonych warzyw, jajek, na kanapki, ale również jako dressing do sałaty czy dip na imprezę. Jeśli decydujecie się używać go jako dressing, dodajcie kilka łyżek śmietany lub jogurtu naturalnego. Dzięki temu dodatkowi, dressing będzie nie tylko

Mieszam w Garnku
Ajvar – pasta z papryki i bakłażanów 182

pasta z papryki i bakłażanów jest bratem innych bałkańskich past – ljutenici (pomidory plus ostra i łagodna papryka) oraz pindżuru (papryka i pomidory). Ajvar jest doskonałym dodatkiem do kanapek, wędlin, mięs; jego entuzjaści mogą go także jeść samodzielnie łyżeczką prosto ze słoiczka :) Składniki

Pociąg Do Kuchni
Wrześniowa piekarnia - chleb z jabłkiem na zakwasie 164

się deserową odmianą, ale zwiększając ilość soli, staje się świetnym dodatkiem np. do śledzi. Chleb jest bardzo wilgotny, w związku z tym przed jedzeniem opiekałam go w opiekaczu do kanapek. Następnym razem będę wypiekać dłużej i w niższej temperaturze, bo wyszedł mi zakalec :( Dlatego odchodzę od zwyczaju pokazywania Wam kromek - nie wyglądają atrakcyjnie

Weekendy w domu i ogrodzie
PASZTET DO SŁOIKA 156

wiem jak Wy, ale ja uwielbiam takie domowe smarowidła na kanapki. Jednym z nich jest pasztet. Zawsze przygotowuję go w słoikach, które potem pasteryzuję i wstawiam do lodówki. Tam mogę go przechowywać nawet do pół roku. Składniki: * 1 kg mięsa drobiowego * 500 g wątroby wieprzowej * 1 mała cebulka * sól, pieprz do smaku * marchewka, por, pietruszka, seler

Zrób to smacznie
Kiełbaski chorizo 214

rozsmarować na pieczywie). Przygotowuje nawet polędwicę łososiową. Wisi wtedy kształtnie w kuchni, a nam wszystkim cieknie ślinka na jej widok i nie możemy się doczekać kiedy udekorujemy nią nasze kanapki;) Ja też na Święta, oprócz pasztetów i pieczonych mięs "na szaro" lubię przygotować kiełbasę. Szczególnie na Wielkanoc kiełbasę białą, tę kształtną "spakowaną" w jelitach (flaku). Kroję ją wtedy na plastry

Zasmakuj Kuchni
Wegański foodbook #1 127

taki post może być przydatny dla osób, które poszukują inspiracji jedzeniowych lub jeszcze nie do końca wiedzą co na weganizmie właściwie jeść ;).  Na śniadanie zjadłam moje ulubione kanapki czyli podpieczone pieczywo posmarowane rozgniecionym awokado z pomidorami suszonymi.  Na drugie śniadanie wybrałam omlet z ciecierzycy z sałatą, żółtym pomidorem, cebulą i ketchupem. Taki posiłek wbrew pozorom

wegujemy
Barcelona – gdzie warto się wybrać? 169

fontanny, a z zamiarem pospacerowania – to jest co zobaczyć. Palau Nacional znajduje się na wzgórzu Montjuic, z którego można podziwiać fantastyczną panoramę miasta. W plecaku mieć kilka spakowanych kanapek i można delektować się nimi przy takich widokach. Warto poświęcić dla wzgórza Montjuic cały dzień. Bo Palau Nacional to tylko jedna z jego atrakcji. Żałuję, że nie starczyło Nam więcej

Pink Envelope
Pizza z szynką włoską wypiekana na kamieniu 175

koloru i podpiecze się ładnie spód. Podajemy z sosami do wyboru, pomidorowy, czosnkowy. Szynka Włoska Hańderek zdała egzamin na szóstkę , wyśmienicie nadaje się do pizzy. Doskonale smakuje też na kanapce i jako przekąska

Gotowanie jest łatwe
Ajvar, Bałkański sos paprykowy 192

zostało do zrobienia, cóż taki to czas, który sprzyja gromadzeniu zapasów. Dla smakoszy kuchni bałkańskiej mam prawdziwy rarytas, czyli pikantny sos paprykowy, który świetnie pasuje do pizzy, ryżu, makaronów, kanapek czy zup. Do roboty bo sezon paprykowy szybko mija!. Składniki: - 3 kg papryki czerwonej, u mnie odmiana pomidorowa - 30 dag czerwonej ostrej papryki - 2 słoiki koncentratu pomidorowego

Apetyczna babeczka
Zielone masło - z kolendrą, koperkiem i czosnkiem 186

Wspaniałe i aromatyczne zielone masełko, idealne do grillowanych mięs czy warzywnych kanapek. Składniki: 150g masła 2 łyżki koperku 4 łyżki kolendry 2 wyciśnięte ząbki czosnku dwie szczypty soli dwie szczypty pieprzu Masło w temperaturze pokojowej, koperek, kolendrę, czosnek oraz przyprawy umieszczamy w kielichu blendera (używam Nutri Boost od Russell Hobbs ) i miksujemy do uzyskania gładkiego, zielonego masła. Przekładamy do miseczki

Gotowanie i blogowanie