kanapki - 13123 przepisów (strona:492/875)

Mus jabłkowo-kabaczkowy 164

kwaskowe proponuję dosmaczyć całość odrobiną soku z cytryny. Gdy całość ładnie już odparowała przełożyłam mus do przygotowanych wcześniej słoiczków i pasteryzowałam 20 minut. Idealny duet do ciast, naleśników czy kanapek na słodko

W garach u Gosi
Eklerki 1287

szpatułką. Czekoladę rozpuszczamy i odstawiamy do przestudzenia. Eklerki możemy nadziewać kremem przy pomocy szprycy z długą tylko. Można też je przekroić i nałożyć krem do środka – jak na kanapki. Drugi sposób to więcej kremu na ciastkach ;) Na koniec eklerki dekorujemy rozpuszczoną czekoladą – nie powinna być już gorąca, ale ciągle jeszcze musi być płynna. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Tradycyjna sałatka jarzynowa 178

czasów. Teraz widujemy ją rzadziej, wypartą przez sałatki polewane lekkim sosem winegret lub samą oliwą. Pamiętam jak w latach osiemdziesiątych, na początku podstawówki na zajęciach ZPT robiłyśmy sałatki jarzynowe, kanapki, a nawet smażyłyśmy pączki serowe w głębokim oleju:) Zajęcia praktyczno-techniczne (ZPT) trwały dwie godziny lekcyjne pod rząd i były dzielone na chłopców i dziewczyny. Ja lubię tradycyjne smaki, więc

Posadzone i zjedzone
Wegańska żywność od Vegamarket :) 164

poniżej :)  PASTY ORZECHOWE  Te ekologiczne pasty są bajecznie pyszne! Składy są proste i krótkie, a głównymi składnikami są syrop ryżowy, wybrane orzechy i konkretne dodatki. Idealne na kanapkę, naleśnika, do owsianki, wypieku czy wyjadania prosto ze słoiczka :) Mają zwartą konsystencję niczym gęsty krem - cudo :)  Składniki PASTY Z MIGDAŁÓW : syrop ryżowy, woda, migdały (22%), inulina, substancja zagęszczająca (pektyna

Zdrowie na języku :P
Tosty francuskie nadziewane pomarańczami 145

około 0,5-1 cm kromki. Pomarańcze filetujemy i koimy na mniejsze kawałeczki. Połowę kromek smarujemy niewielką ilością konfitury i na wierzchu układamy cząstki pomarańczy. Przykrywamy resztą kromek. Kanapki obtaczamy w jajku rozmieszanym z mlekiem, migdałami i cynamonem. Na patelni roztapiamy masło z miodem i sokiem z pomarańczy. Tosty smażymy z obu stron, aż będą rumiane. Opcjonalnie podajemy z musem

Mienta blog
Restaurant Week oraz Festiwal Smaków Food Trucków 160

kurczaki w różnych odsłonach Słodka Fabryczka  - węgierskie ciastka kominkowe Kołowóz  - chrupiący kurczak i awokado Bike Café - kawa Wół i Krowa  - burgery Food Cab  - grillowane kanapki Pan Kasztan  - kasztany Bajgle Króla Jana  - bajgle Wiecej informacji:  Festiwal Smaków Food Trucków ,  facebook

Atlas Smaków
Baba ghanoush – pasta z pieczonych bakłażanów 201

dobrym nierafinowanym olejem. Z czym jeść baba ghanoush? Tak jak hummus – jako przystawkę ze świeżymi warzywami, z chlebkiem naan lub pita . Z grillowanym mięsem, obok tzatziki. Jako pasta na kanapce, czy w wersji fusion – jako sos do makaronu. SKŁADNIKI 4 małe bakłażany (łącznie 800-900g) 3-4 łyżki pasty sezamowej tahini 1-2 małe ząbki czosnku 2-3 łyżki

Karo in the Kitchen
KOTLECIKI Z KALAFIORA 152

zewnątrz warzywne kotleciki z kalafiora i kaszy jaglanej. Doprawione parmezanem, smażoną cebulką i czosnkiem oraz natką pietruszki i papryczką chili.  Dobre do odgrzewania, mogą być bazą do kanapek lub przepysznym elementem obiadu. Są świetnym sposobem na smaczny i zdrowy posiłek dla całej rodziny. Aby ułatwić sobie ich przygotowanie, polecam wyrobić masę i uformować kotleciki wieczorem, a kolejnego dnia opanierować

cool and minty
Sernik z koziego sera twarogowego. 98

porcja uzupełnia niedobory tych składników w organizmie! Jeśli macie ochotę skosztować koziego nabiału, na pierwszy raz polecam właśnie  sery kozie  twarogowe,  które pasują do wszystkiego: na kanapkę, jako składnik nadzienia do tarty, jako baza ciasta czy deseru.  Jeśli Wam posmakują, wtedy możecie poznać bardziej wyraziste w smaku sery z porostem pleśni. SERNIK ZE ŚWIEŻEGO KOZIEGO SERA

Poranek na słodko
Kotleciki ziemniaczane z twarogiem i szprotkami 150

zostanie nam w lodówce trochę tego, trochę tamtego i nie bardzo wiadomo co z takimi resztkami zrobić. A resztki doskonale nadają się na różne kotleciki. Bardzo lubię na kanapce połączenie wędzonych rybek z puszki i twarogu. Gdy dodamy do tej mieszaniny ugotowane ziemniaki, powstanie naprawdę coś pysznego. Ziemniaki, twaróg i kilka szprotek, to dobre trio. Takim zestawieniem można nadziać pierogi

Posadzone i zjedzone
Buraczki marynowane z czosnkiem 158

Pyszne buraczki na zimę, marynowane z czosnkiem, delikatne, świetne do kanapek, sałatek, do obiadu. Idealne są te najmniejsze, ale jeśli mamy duże to możemy je pokroić i też będą super. Nie wyobrażam sobie zimy bez buraczków w piwnicy, czy to marynowanych w całości jak te, czy tartych z papryką (przepis tu: KLIK ). Spróbujcie! Zalewa: 3/4 szklanki octu 3 szklanki wody

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Rzymska salata z piersia kurczaka 140

reguły zajmuje przygotowanie kolacji i nie mówię tu o kanapkach? Bo ja wczoraj zrobiłam sobie kolację ekspresową, całość zajęła mi dosłownie 10 minut. I co i było pysznie. Do tego klasycznie, prosto, zdrowo i kolorowo. Można? Można. Polecam te sałatę. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
KIEŁBASKI PIECZONE W CIEŚCIE DROŻDŻOWYM 300

Cieniutkie kiełbaski owinięte delikatnym i puszystym ciastem drożdżowym. Smakują zawsze i wszystkim, także dzieciom. Będą świetną przekąską na każdym przyjęciu, imprezie, pikniku. Z powodzeniem zastąpią tradycyjną kanapkę.  Warto wybrać jak najlepszej jakości kiełbaskę, gdyż jej smak decyduje o jakości dania. Małe kiełbaski owijamy w całości, większe przed zawinięciem należy pokroić na mniejsze kawałki.  Ciasto drożdżowe szybko rośnie, dobrze

cool and minty
Pomysły na prezent dla pasjonatów gotowania 188

wątpienia przyda się osobom, które dbają o piękną dekorację dań, a także tym, które je fotografują (sama taką sobie niedawno sprawiłam :))  Za pomocą wycinarki można upiększyć każdy owoc, kanapkę czy ciastko.  W zestawie znajdują się: gwiazdki, serca, motylki i inne formy.  W szczególności podoba mi się wykrajanie owoców - na zdjęciach wyglądają po prostu bajecznie! Najciekawszym sprzętem, który

Poranek na słodko

Proponowane wyszukiwania