kanapki - 13123 przepisów (strona:483/875)

Sos tatarski 168

soczystość i podkreślają smak. Podawane są do potraw gorących, jak i zimnych mięs oraz przekąsek. Dzisiaj przedstawiam znakomity sos do zimnego bufetu, wędlin, pasztetów oraz do kanapek. Składniki: -3 łyżki płaskie musztardy  -20 dag oleju sojowego lub słonecznikowego -10 dag korniszonów -kilka marynowanych grzybków -1 łyżka posiekanej rzeżuchy lub szczypiorku -2 jajka ugotowane na twardo -sól, cukier

Kulinarne przemyslenia
Sadzone jajko smażone na wodzie 175

ponieważ jest bardzo prosta i szybka i przyznam szczerze, że wychodzą mi z jej pomocą najlepsze jajka! Już ścięte, ale żółtko dalej pozostaje płynne. Mniam! Idealne szczególnie do wszelakich kanapek. Uważajcie tylko, bo trzeba obchodzić się z nimi bardzo delikatnie, ale warto spróbować! Osobiście wolę je o wiele bardziej niż zwykłe jajka gotowane w skorupkach, właśnie przez tą inność

Ekocozy | Naturalnie na co dzień
Szynka pieczona w czerwonej papryce i imbirze 265

wierzchu jest pikantna.  Zbliżają się wielkimi krokami Święta Bożego Narodzenia, więc myślę, że taki przepis się przyda. Szyna świetnie nadaje się do obiadu lub jako wędlina na kanapki. Składniki:  1 kg szynki wieprzowej 1 łyżeczka białego pieprzu 3 łyżeczki ziołowego pieprzu 20 gramów czerwonej mielonej papryki 5 cm korzenia imbiru 3 ząbki czosnku oliwa z pestek winogron

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Szynka pieczona w czerwonej papryce i imbirze 265

wierzchu jest pikantna.  Zbliżają się wielkimi krokami Święta Bożego Narodzenia, więc myślę, że taki przepis się przyda. Szyna świetnie nadaje się do obiadu lub jako wędlina na kanapki. Składniki:  1 kg szynki wieprzowej 1 łyżeczka białego pieprzu 3 łyżeczki ziołowego pieprzu 20 gramów czerwonej mielonej papryki 5 cm korzenia imbiru 3 ząbki czosnku oliwa z pestek winogron

Szczęśliwa kuchnia
Pasta serowa -niemiecka przekąska 186

Lubicie sery???to spróbujcie mojej pasty serowej z trzech serów, piwa i czerwonej cebuli-niemiecka propozycja  idealnie sprawdzi się  na kanapki i różnego rodzaju imprezy, jak również do piwa czy wina, podana ze świeżą pokrojoną bagietką ,pięknie będzie się prezentować na każdym stole. Składniki: 1 ser camembert 120 g twarogu 10-15 dag żółtego sera kilka łyżek jasnego

Swojskie jedzonko
Pełnoziarnisty chleb ziemniaczany na drożdżach 199

Domowe pieczywo jest zdecydowanie lepsze od tego ze sklepu. Myślę, że większość z Was podziela moje zdanie. Wypieczone przeze mnie pieczywo na śniadanie, na kanapki do pracy, do szkoły... przedstawiałam Wam niejednokrotnie. Tym razem mam dla Was zdrowy, smaczny chlebuś pełnoziarnisty z ziarnami słonecznika. Bardzo szybko się go robi (nie licząc czasu wrastania). Z tej porcji wychodzą dwa duże bochenki

Kuchnia u Krysi
Słodki sos chili - wersja czerwona 81

Jestem miłośnikiem ostrych sosów, więc ten w mojej kuchni jest klasyfikowany jako mało ostry ale mocno słodki. Pasuje do różnych dań z woka, do kanapek, sajgonek, dobrze się też sprawdza jako zamiennik ketchupu. Jeśli lubicie tego typu sosy kupowane w sklepie, to warto przygotować wersję domową. Robi się dość szybko, a satysfakcja jest większa niż przyniesienie gotowego

Milion Smaków
Sałatka z kaszą kus kus, łososiem i granatem 140

przepis to moja wariacja na temat sałatki, którą kupuję czasami w biurze u "pana kanapki". I choć najbardziej kojarzy mi się właśnie z szybkim obiadem, to wygląda i smakuje tak ładnie, że i  na świątecznym stole doskonale się zaprezentuje! Składniki: 0,5 szklanki kaszy kus kus 4 plastry wędzonego łososia garść pestek granatu 0,5 zielonego ogórka garść rukoli

Kulinarne Inspiracje
"Kolorowa kuchnia roślinna" Magdalena Gembacka 120

wiele innych  śniadania: tutaj same pyszności: migdałowa kasza jaglana z truskawkami, wegański omlet z kurkami, groszkiem i cukinią lub kolorowa miska zdrowia :-) smarowidła do chleba: pasty do kanapek z bobu i awokado, pora i orzechów włoskich i inne zupy: np: czosnkowo - jaglana,  z pieczonych buraków z malinami (chętnie, oj chętnie) i inne :-) dania główne: zapiekanka pasterska, tort kapuściany

kruche babeczki
Dżem z dyni i jabłek 119

Pachnący goździkami i cynamonem dżem z dyni i jabłek pozwoli Wam zatrzymać jesienne smaki na dłużej. Znakomicie nadaje się do deserów, jako nadzienie do naleśników, przekładania ciast oraz na kanapki. Do jego wykonania najlepiej użyć kwaśnych jabłek. Jeśli jednak takich nie macie wystarczy, że do masy dodacie więcej soku z cytryny. Ilość cukru też możecie modyfikować dostosowując ją do własnych

MyCookBook.pl
Sandwich z pstrąga z szafranowym risotto 123

Kanapka na obiad? Czemu nie, taką nikt nie pogardzi. Pomiędzy dwoma filetami pstrąga pyszne, aromatyczne risotto szafranowe. Takie danie przygotowałam z przepisu autorskiego Kurta Schellera na warsztatach. Składniki dla 2 osób: • 4 filety pstrąga • sól i pieprz • 1/2 szklanki białego wina • 1 szklanka bulionu warzywnego • 1 cebula Risotto • 3/4 szklanki ryżu arborio • 1 cebula • 100 ml białego

To co kocham
Jajka faszerowane łososiem wędzonym 115

żółtkami i tym nafaszerować jajka. • Białka, które pozostały po ścięciu wierzchów, pokroić drobno i wymieszać z resztą masy żółtkowej. Używać jako pasty do kanapek

To co kocham
Kotleciki kurczakowo-pieczarkowe 110

pewnością nowość również dla wielu z Was. Ale polecam, bo są bardzo zaskakujące smakiem. Ja zrobiłam z dwóch porcji i poszły nawet do kanapek. Składniki: • 2 filety z kurczaka • 300 g pieczarek • 3 jajka • 4 łyżki mąki ziemniaczanej • 2 ząbki czosnku • sól, biały pieprz do smaku • 150 g sera żółtego • natka pietruszki • olej

To co kocham
Dżem rabarbarowo-truskawkowy 116

niezbyt ładne truskawki, dokupiłam rabarbar i zrobiłam dżem. Bardzo lubię takie połączenie słodkich truskawek i kwaśnego rabarbaru. Taki dżemik jest świetny do naleśników, gofrów i na kanapki. Składniki: • 1 kg truskawek • 1 kg rabarbaru • 1 szklanka cukru Wykonanie: • Rabarbar pokroić na 2 cm kawałki. • Wrzucić go do garnka z cukrem i 2 łyżkami

To co kocham
Pasztet pieczarkowy 112

mięsnym Gerwazym przyszedł więc czas na jarski pieczarkowo-jajeczny. Wyszedł naprawdę dobry, jedliśmy go na ciepło do obiadu i na zimno do kanapek. Aby dobrze się kroił w plastry należy go schować do lodówki, aby był dobrze schłodzony. Składniki: • 500 g pieczarek • 5 jajek • 3 bułeczki np kajzerki • 1 duża cebula

To co kocham

Proponowane wyszukiwania