miejsca na miejsce często zapominamy o tym, żeby zadbać o siebie, o własny organizm, o zdrowe życie. Ileż to razy w ostatnim czasie zdarzyło mi się złapać w rękę kanapkę z szynką zamiast zjeść ciepły sycący i zdrowy obiad. Ileż to razy „wyprułam” z domu po ukochanym śniadaniu ( tego nigdy nie opuszczam! ) bez jedzenia na cały kolejny dzień
Ostra na Słodkoobecnie jedna z najpopularniejszych przystawek serwowanych na rodzinnych imprezach. Słynący z delikatnego smaku i rozciągliwości ser ma jednak w kuchni dużo szersze zastosowanie niż funkcja przekąski lub dodatku do kanapek. Poniżej prezentuję kilka przepisów na dania z dodatkiem mozzarelli. Zapiekanka z kurczakiem i mozzarellą Szukasz pomysłu na szybki obiad, który zasmakuje każdemu członkowi rodziny? Koniecznie wypróbuj zapiekankę z kurczakiem
Mojewlasne.plgłówny składnik czerwoną fasolę, którą połączyłam z pomidorem, zielony ogórkiem, koperkiem i czerwoną cebulą. Nie zabrakło także dymki. Bardzo syta sałatka jest idealna na rozpoczęcie dnia. Świetna alternatywa nudnych kanapek, dobry pomysł na lunch box do pracy. Sałatka z czerwonej fasoli z ogórkiem zielonym i pomidorem / 1 porcja Składniki: 1/2 szklanki czerwonej fasoli z puszki 1 pomidor
Moja smaczna kuchniaJeśli zostawicie je dłużej w słoikach to po ok. 10 dniach kiszone rzodkiewki są gotowe i można je wynieść do piwnicy lub schować w spiżarni. Zimą kiszone rzodkiewki na kanapkach są idealne! Oczywiście jak kisimy rzodkiewki to robimy jednocześnie ogórki małosolne! The post Kiszone rzodkiewki appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSałatę rzymską zapewne znacie. Ja też ją często kupowałam, ale robiłam raczej tradycyjnie. A to do sałatek, a to na kanapki, aż do dzisiaj. Zrobiłam sałatę według przepisu Eli i nie żałuję. Jest smaczna, doskonała jako przystawka do mięsa, a z chlebem jako kolacja. Pyszota! Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieczasu sama wpadam w śniadaniową rutynę. Czytaj standardowo chleb, serek, wędlina i trochę warzyw. Tymczasem jest tyle możliwości, nie warto ograniczać się do utartych schematów. Warto natomiast urozmaicać kanapki tak, żeby były i zdrowe, i łatwe w przygotowaniu. Dziś przygotowałam dla Was trzy przepisy na pasty kanapkowe, które najlepiej sprawdzają się w roli dobrych dodatków do pieczywa . Pierwszy z nich
Powiedz dietom niedodaj jogurt i majonez. Wymieszaj sos lub zmiksuj. Ja lubię blue cheese z grudkami. Jeśli sos jest za gęsty można dolać trochę wody. Gęsty dressing pasuje lepiej do kanapek. Do sałatki może być rzadszy. The post Sos blue cheese do hamburgerów i nie tylko appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl
codojedzeniaogórki oraz cebulkę siekamy w kostkę. 3 Całość mieszamy, łączymy z majonezem i doprawiamy solą oraz pieprzem. 4 Podajemy z kleksem majonezu oraz szczypiorkiem - albo w salaterce, albo na kanapkach, czy jako przekąska na krakersach. Artykuł Pasta z makreli wędzonej z jajkami pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl
Kuchnia BazyliiProsta i smaczna mięsna pieczeń, która może być drugim daniem w obiedzie lub wędliną na kanapki. Pasta warzywna o smaku grillowanego kurczaka oraz ser feta nadają mięsu wyrazistego smaku. 500 g mięsa mielonego wieprzowego (z łopatki wieprzowej) 1 cebula 3 jajka 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 50 g sera feta Sól Pieprz 150 g pasty warzywnej
VioletoweKucharzeniegłównych lub jako samodzielne danie ze świeżym pieczywem (osobiście tak je lubię najbardziej). Do panierki dodałam pyszną musztardę Octim – musztardę ze smażoną cebulką . Uwielbiam ją jako dodatek do kanapek, kiełbasy, sałatek. Polecam! Warto zapoznać się z ofertą Octim . I warto przygotować sobie takie pieczarki Spróbujcie. Składniki: (na 1 porcję – 6 sztuk pieczarek) 6 większych pieczarek 2 łyżeczki
Słodkie okruszkiudziec z indyka w naczyniu żaroodpornym. Tak przygotowany udziec jest bardzo smaczny, możemy go podawać na ciepło jak i na zimno. Idealnie również nadaje się do przygotowania z nim kanapek. Polecam wypróbować przepis Do przygotowania udźca z indyka będziemy potrzebować: udziec z indyka bez kości - około 2 kg na marynatę: 3 łyżki płynnego miodu 5 łyżeczek koncentratu pomidorowego 4 duże
Uwaga Babcia GotujeIdealna do kanapek na śniadanie lub kolację. Sprawdzi się także na imprezie. Świetne smarowidło do chleba, bułeczek, wek. Dziecinnie proste w wykonaniu, a urozmaici nasz posiłek. Składniki: 100g sera białego 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 3 szt ogórka 5 główek rzodkiewki 1 jajko 2 łyżki pasztetu drobiowego kremowego 2 łyżeczki jogurtu greckiego 2 łyżeczki majonezu 1 łyżeczka musztardy Dijon
Raj dla Podniebienialubicie taki typ pieczywa, przepis jest koniecznie do wypróbowania. Z tego przepisu można także zamiast bułeczek upiec bochenek chleba. I jest on również doskonały. Lekki i puszysty. Wspaniały do kanapek, na śniadanie i kolację. Wypróbowałam go także w wersji tostowanej. To przepis, jak widać, uniwersalny! Składniki (na 10 bułeczek) 400 g mąki pszennej 90 g gotowanych ziemniaków, dobrze rozgniecionych
Raj dla Podniebieniawtedy stolik ładnym obrusem, aby nadać temu śniadaniu rangę niecodziennego. Jemy, rozmawiamy, mamy czas dla siebie. I tak też stało się z naszym niedawnym, jesiennym śniadaniem. Oprócz grzanek czy kanapek z sałatką pomidorową, jajka na miękko czy miseczki granoli z jogurtem zjedliśmy przepyszny owocowy mus – koktajl z dyni, jabłek i mango. Nie potrzebował żadnych dodatków, gdyż świetnie smakował
Raj dla Podniebieniadomownik. Wyciągamy pochowane wieczorem zabawki, włączamy ulubioną bajkę, przygotowujemy śniadanie. Rzadko jest tak, że wszyscy jemy to samo. Z racji odmiennych gustów, każdy raczy się czymś innym. Przygotowujemy jajka, kanapki, słodkie drożdżówki, kroimy pomidory, paprykę, a na ciepło przygotowuję owsiankę. Po śniadaniu wychodzimy na spacer. Mamo, nakarmimy ptaki? One jeszcze nie jadły śniadania… Dziś owsianka zimowa. Przyrządzona na mleku
Raj dla Podniebienia