mnie jakieś dwa tygodnie temu, doskonale zapakowana, w termicznym opakowaniu i wkładem chłodzącym a w środku osiem opakowań masła - cztery klasyczne i cztery solone :) Solonego używamy głównie do kanapek, naturalny wykorzystałam już w naleśnikach, drożdżówce (przepis wkrótce!) czy babeczkach
Domowa cukiernia EwyOstatnio w ramach drugiego śniadania zamiast kanapek , tudzież innych przekąsek zaserwowałam prosty, ale pyszny koktajl. Będziecie potrzebować niewielu składników, a i przygotowanie nie potrwa dłużej niż 10 minut. Koktajl wzbogaciłam o nasiona chia, które w ciągu ostatnich lat utrzymują się w czołówce najpopularniejszych produktów super food. W zasadzie na koktajl składają się same owoce, które po zmiksowaniu są dosyć
vaniliowoczekoladowaprzez 40 minut pod przykryciem. Zlewamy tłuszcz który się wytopił i wstawiamy do pieczenia bez przykrycia również na 40 minut. Po upieczeniu studzimy mięso i jeśli ma być na kanapki to kroimy zimną roladę na plasterki
słodkie i nie tylko historie kulinarnemenu Wielkanocnym nie może przecież zabraknąć jajek :) Proponuję więc pyszne jajeczka faszerowane łososiem. Smakują rewelacyjnie, a taki farsz może być również świetną pastą do kanapek. Warto spróbować :) Składniki: 5 jajek 100g łososia wędzonego 4 łyżki serka śmietankowego typu Philadelphia 2 łyżki majonezu 1 łyżka posiekanego koperku pieprz posiekany szczypiorek do posypania Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupek
kuchnia doskirzodkiewką. P.S. Zamiast brokuła możesz użyć innych zielonych warzyw mrożonych: groszku lub fasolki szparagowej. Pasztet z czerwonej soczewicy i marchewki Pyszny, soczysty, świetny na obiad, na przekąskę czy do kanapki z sosem jogurtowym Przetestowany nawet na dzieciach mojej koleżanki, zajadały ze smakiem ! Składniki: 1 szklanka czerwonej soczewicy 2 szklanki wody 1 łyżeczka soli 4 duże marchewki 2 czerwona cebula
Mój pomysł napasty tahini (pasty z prażonym sezamem), czosnku i soku z cytryny. W smaku jest wyrazisty i aromatyczny. Hummus to pyszne smarowidło na kanapki. Polecam. Post Hummus z suszonymi pomidorami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujealbo - należy je wykorzystać do zrobienia przetworów na zimę; taka marynowana dynia z goździkami w delikatnej zalewie octowej smakuje obłędnie (smak dzieciństwa). Pasowała do domowych wyrobów pasztetów (na kanapkę) i jako zakąska na rodzinnych biesiadach dla dorosłych. Kilka słów o dyniach... Oprócz tego, że są bardzo charakterystyczne o pięknych kolorach to jeszcze ich pestki są jadalne i bardzo zdrowe
Zasmakuj Kuchniswojej kuchni :-D, coś co przed chwilą było w formie stałej w mgnieniu oka robi się płynne bądź sypkie :-). Jeśli lubicie pasty na kanapki, pesto do makaronu, koktajle, musy itp własnej roboty to blender spełnia wasze oczekiwania w 100%. Produkt został nagrodzony Laurem Konsumenta „Odkrycie 2017” Kilka słów podsumowania
Marta Gotujeśniadaniowy? Na pewno wypróbuję słodkie wersje twarożka śniadaniowego np. z truskawkami lub jabłkiem i kminkiem, mus ze skiełkowanej kaszy gryczanej, bajgle z łososiem i pomarańczą, sałatkę chlebowa z tuńczykiem, kanapkę z omletem, sałatkę ziemniaczaną z jabłkiem, dynię z sosem chmichurri. Ze śniadań na słodko smakowicie wygląda risotto z frużeliną i kisiel marchewkowo-pomarańczowy. Pyszne poranki. 101 pomysłów na smaczne
Ugotowane pozamiataneowoców. Jako, że klasyczne koktajle malinowe i truskawkowe powoli mi się nudzą, postawiłam na NOWOŚĆ ! przygotowałam koktajl z buraka. Pieczone buraczki to doskonały składnik wielu sałatek, świetny dodatek do kanapek, a od teraz także składnik koktajli. Koktajl z pieczonym buraczkiem powala kolorem i od samego patrzenia człowiek dostaje mega zastrzyk energii. A po wypiciu takiego koktajlu power nas nie opuszcza
kolorowotorcikowołyżki śmietany (dałam 18%) 10 plasterków żółtego sera sól pieprz bułka tarta olej do smażenia Z każdej kromki chleba tostowego odkroić cieniutko skórki z każdej strony i każdą kanapkę rozwałkować wałkiem do ciasta. Parówki przekroić na pół. Jajka roztrzepać ze śmietaną, szczyptą soli i pieprzu. Na każdą kromkę chleba ułożyć plasterek sera i parówkę. Zwinąć w rulonik dociskając troszkę mocnej
O kuchni z uczuciemposługiwać, a od czterech lat działam tylko lustrzanką hehehe. Efekty oceńcie sami ;-))) Teraz nie pozostaje mi nic innego jak prośba abyście trzymali za mnie mocno kciuki! ;-))) PIKANTNE WEGE KANAPKI: - 2 kromki domowego chleba z suszonymi pomidorami - przepis - 1 dojrzałe awokado - 1/2 papryczki chili - łyżka posiekanych orzechów pekan - 1 łyżka syropu z agawy Awokado kroimy na cieniutkie plasterki, układamy
SMYKWKUCHNIczasie kroimy ciasto lekko w poprzek tworząc około 1-1,5 cm porcje. Po raz kolejny wstawiamy do piekarnika na 8 minut, po tym czasie odwracamy kanapki na druga stronę i pieczemy kolejne 8 minut. Po całkowitym ostudzeniu, możemy ciasteczka przechowywać w zamkniętym szklanym pojemniku. W konsystencji przypominają sucharki, ale po zamoczeniu w kawie rozpływają się w ustach Jedno ciasto
Relaxtimenaprawdę dobrym składem. Wystarczy czytać etykiety. Można bowiem kupić parówki zrobione w 95 % z mięsa oraz pozornie dobrą kiełbasę z zawartością jedynie 60 %. Nasza dzisiejsza propozycja to mini kanapki a'la hot dog. Są smaczne zarówno na zimno, jak i na ciepło, dzięki czemu mogą stanowić doskonałe śniadanie, lunch, pomysł na imprezowe przekąski czy drugie śniadanie do szkoły i pracy
Kuchnia od dwojgajakiś czas mamy ochotę na kolację na wypasie (czytaj: coś więcej niż zwykła kanapka). Wówczas przygotowujemy coś niebanalnego, najczęściej na ciepło. Dziś chciałabym zaprezentować bułki, które mogłyby uchodzić za skromniejszą (choć bardzo dobrą) wersję hamburgerów. Zamiast mięsa mielonego, mamy pokrojone kawałki kurczaka, zamiast skromnego liścia sałaty, świetna surówka z kapusty, zamiast pustej hamburgerowej bułki ze sklepu – własnoręcznie przygotowane pieczywo
Smaki Na Talerzu