Rzodkiewka to takie warzywo, które smakuje pysznie nie tylko jako dodatek do kanapki czy sera białego. Zdrowa surówka z ogórka i rzodkiewki Połączona z innymi warzywami tworzy bardzo fajną surówkę, którą można jeść samą bądź jako dodatek do innych dań. Wczoraj zrobiłam tę prostą surówkę a dzisiaj dzielę się z Wami przepisem na nią. Do mojej surówki wykorzystałam zarówno rzodkiewki
mecooksCoś innego na kanapki,pyszna pasta którą zrobicie w 5 min. polecam gorąco!! Składniki: 100g wędzonego łososia(w plastrach) 150 g twarożku kremowego(ja daję Mój ulubiony) łyżeczka majonezu pół łyżeczki musztardy miodowej sól,pieprz do smaku 3 łyżeczki pokrojonego szczypiorku (można również dodać odrobinę koperku) Przygotowanie: twarożek,łososia,majonez i musztardę rozdrabniamy blenderem,doprawiamy solą i pieprzem (sól
Swojskie jedzonkoczasie zostawić do całkowitego wystudzenia. Rano gdy zalewa jest zimna ponownie mięso gotujemy 12 minut i pozostawiamy do ostudzenia. Zimne mięso wyjmujemy z zalewy i możemy kroić na kanapki. Niewykorzystaną część chowamy do pojemnika i do lodówki
Ewusiowe Smakinieco innym wydaniu, w formie rolady z nadzieniem z pieczarek i suszonych pomidorów. Taką roladę możecie podać na ciepło w formie obiadu lub na zimno jako dodatek na kanapki. Rolada ze schabu z pieczarkami Drukuj przepis Ilość porcji: 4 Czas gotowania: 1 godzina Składniki - 1 kg schabu bez kości - sól, pieprz, ostra i słodka papryka, łyżka majeranku - 500 g pieczarek
Marta Gotujeminut, by wierzch się zrumienił. Po wyjęciu z piekarnika, przed krojeniem należy odczekać kilka minut. Klopsa możemy podać z ziemniakami, makaronem, kaszą, ryżem, warzywami lub pokroić na kanapki. Smacznego
KucharzycaŚwiętach cieżko. Ciężka głowa, ciężki brzuch. Z jedzenia teraz raczej kanapki i koktajle. Jeśli u Was tak samo, to mamy na tą okazję idealny przepis. Wypróbowany wprawdzie przed Świętami, ale na pewno sprawdzi się idealnie. Danie lekkie, … Czytaj dalej
slodkokwasnaplktóre nie wykiełkowały. Z łatwością można zebrać je sitkiem z powierzchni wody. Następnie kiełki należy osuszyć ręcznikiem papierowym i przechowywać w lodówce do 7 dni. Kiełki rewelacyjnie pasują do kanapek, past, koktajli, sałatek, surówek, zup oraz twarogu. Możesz je dodać praktycznie do każdego dania. Smacznego
Mojewlasne.plnieco innym wydaniu, w formie rolady z nadzieniem z pieczarek i suszonych pomidorów. Taką roladę możecie podać na ciepło w formie obiadu lub na zimno jako dodatek na kanapki. Rolada ze schabu z pieczarkami Drukuj przepis Ilość porcji: 4 Czas gotowania: 1 godzina Składniki - 1 kg schabu bez kości - sól, pieprz, ostra i słodka papryka, łyżka majeranku - 500 g pieczarek
Marta GotujePomidora kroimy w kostkę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pociętą miętę i bazylię, oliwę i sól, mieszamy. Doskonała sałatka do kanapek lub obiadu
Gocha gotuje!więc będziemy mieć nagrodę za nasze starania. Do tego na plony nie trzeba długo czekać. Wystarczy dosłownie kilka dni. Kiełki są zdrowe, poprawiają smak wielu potraw. Możemy posypywać nimi kanapki, sałatki i wszystkie inne dania. Mają też dobry stosunek ilości pracy, którą trzeba włożyć w ich wyhodowanie do ceny i dostępności w sklepie. Wystarczy kupić w sklepie nasiona. Zwykle dostępne
Ugotowane pozamiataneMajonez z wody po ciecierzycy (aquafaba) jest prosty i łatwy do wykonania. Ma gęstą, kremową konsystencje i jest idealny do sałatek czy kanapek. Aquafaba posiada właściwości emulgujące, dzięki czemu łączy się z olejem tworząc jednolitą konsystencję. Wykorzystanie czarnej soli i płatków drożdżowych dodaje charakterystycznego jajecznego smaku. Przygotowanie takiego majonezu to świetny sposób na wykorzystanie
wegujemymożecie zrobić w różnych wersjach smakowych, np. zamiast łososia można dodać szynkę, lub ogórka, a zamiast kiełków – rzeżuchę. Co kto lubi Do wszelkich nadziewanych jajek, past jajecznych czy kanapek polecam szczególnie majonezy trochę pikantniejsze, jak np. Majonez Kętrzyński Stołowy – dzięki temu potrawy nabierają wyjątkowego smaku. Przepis na jajeczka przepiórcze z łososiem Drukuj przepis Porcji: 6 Czas gotowania
Kuchnia Bazyliistron na brązowo. Kłaść na papierowe ręczniki, usuwając nadmiar tłuszczu. Twaróg dokładnie rozgnieść, wymieszać z chrzanem i śmietaną, posolić do smaku. Twaróg powinien mieć rzadszą konsystencję niż ten na kanapki. Jeśli jest za gęsty, dodać śmietany. Gorące placki podawać z kleksem twarogu chrzanowego
Czerwień i błękitmajonezowy ma szerokie zastosowanie, możesz go dodawać do większości potraw, takich jak: sałatki, burgery, ryby, dania mięsne oraz do przystawek i dodatków do dań: frytek, jaj, warzyw, wrapów czy kanapek. Składniki: 200 g serek wiejski 60 g jaja kurze całe (1 szt., ugotowane na twardo) musztarda (1 łyżeczka) sok z cytryny (2 łyżeczki) pieprz, sól Sposób przygotowania: Zblendować
Menu Zdrowiafolię spożywczą. Przechowujemy w lodówce. Schab krótko gotowany pokrojony w grubsze plastry możemy podawać na ciepło np z sosem chrzanowym natomiast cienko krojony będzie świetnym dodatkiem do kanapek
Mechanik w kuchni