Najszybsza sałatka lunchowa. Gotowa już w 3 minuty. 203Sałatka na lunch? To chyba lepsza opcja niż nudne kanapki. Fani sera – tu możecie poszaleć i użyć waszych ulubionych kąsków. Ja użyłam sera gruyere. Idealnie wpasował się w słodycz i lekko ziemisty smak buraków. Całość doprawiona sporą ilością pieprzu i dobrej jakości oliwy z oliwek. Składniki: garść mieszanki sałat (u mnie rukola) 3 małe buraki (ugotowane) 50g dowolnego sera
wysmienity
Pasta z awokado i tuńczyka 209obrać i pokroić w malutką kosteczkę (lub, jeśli jest na tyle dojrzałe, pognieść widelcem). Skropić sokiem z cytryny. Tuńczyka odsączyć, pietruszkę posiekać. Wymieszać razem z awokado, lekko doprawić. Na kanapce posypywać pieprzem
Zielona Kuchnia
Makaron z sosem camembert z suszonymi pomidorami 187jest warty 'grzechu'. Bez dokładki się nie obędzie! W temperaturze pokojowej lub schłodzony bardzo fajnie tężenie, w związku z tym można go z powodzeniem użyć także do smarowania kanapek. Składniki (na ok. 3 porcje) -1 op. sera typu camembert -małe opakowanie śmietany kremówki 30% -1 cebula -pół słoiczka suszonych pomidorów w oleju -sól i pieprz -ok 200-250g makaronu
Zielona Kuchnia
Pasztet z selera 199Jeden z moich ulubionych przepisów na roślinne pasztety. Jest prosty i smaczny. A na dodatek tani - z tego przepisu wychodzą 2 blaszki na pasztet. Świetnie smakuje do kanapek, jak i serwowany jako samodzielne danie. Składniki -3 duże selery -margaryna -2 cebule -2 małe marchewki -30 dag pieczarek -1 szkl. bułki tartej -1 szkl. wody -3 jajka -opcjonalnie: zielona pietruszka -liść
Zielona Kuchnia
Pasztet z zielonej soczewicy 234soczewicy, klasyczny, w towarzystwie jarzyn. Bez dodatku margaryny czy innego tłuszczu w większej ilości. Pomimo to, pasztet wychodzi zwięzły, nie rozpada się, a do tego świetnie rozsmarowuje się na kanapkach. Krojony w grube plastry może pełnić rolę oddzielnego posiłku. Z przepisu wychodzi jedna duża blaszka albo 2 mniejszej wielkości keksówki. Składniki -400 g zielonej soczewicy -3 cebule -3 ząbki czosnku
Zielona Kuchnia
Zapiekane mięso mielone 160mięsa mielonego robimy głównie klopsiki lub sos do spaghetti. Ja ostatnio zapiekłam je w keksówce z pieczarkami, wyszło bardzo soczyste, idealne do obiadu lub po prostu na kanapkę. Składniki 1 kg wołowego mięsa mielonego 500 g pieczarek 1 cebula 1 jajko 1/2 szklanki bułki tartej 1/4 szklanki majeranku 1 łyżka sosu worcestershire (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mięso przekładamy do miski
Delusional Trine
Boczek pieczony z zielonym pieprzem 257Doskonały do kanapek Składniki 1,2 kg boczku surowego 1 łyżeczka soli do peklowania 3 ząbki czosnku 1 łyżka zielonego pieprzu 1 łyżka żelatyny Sposób przygotowania przepisu: 1. Boczek przekroić na 3 równe części ściągnąć skórę z 2 części każdą część natrzeć solą do peklowania i zetrzeć na każdą warstwę 1 ząbek czosnku
W królestwie smaków Beaty
Pikantny sos pomidorowo - paprykowy do słoików na zimę 706pomidory ciągle są jeszcze dostępne w przyzwoitej cenie. Pasuje do wszystkich dań z mięsem, rybnych, świetnie smakuje z makaronem, ryżem i innymi kaszami. Równie smaczny na zimno do kanapek lub podany jako dip. Bardzo polecam! Składniki: 1 kg pomidorów 1 kg papryki 2-3 ząbki czosnku 2 łyżeczki suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii 1/2 łyżeczki chili 2 łyżeczki soli
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pikle wielowarzywne w kurkumie 229ilość oraz gatunek użytych warzyw jest tutaj dowolny. Smaki warzyw pod wpływem marynaty się przenikają i zimą ucieszą nas swoim smakiem i wyglądem. Idealne do obiadu, kanapek czy zapiekanek. Składniki na 4 słoiki: 1 nieduża cukinia 8 pomidorków cherry 8 żółtych pomidorków koktajlowych gruszkowych 8 malutkich cebulek 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 papryka
Gosia gotuje
Ser suszony domowy. Suszony twaróg. 415plastry. Produkt sam w sobie stanowi doskonałą przekąskę pokrojoną na małe kawałki, można go też podsmażyć na maśle, dzięki czemu staje się miękki. Ser suszony można jeść na kanapkach, dodać do klusek, do sałatek, można go dodawać do farszu na ruskie pierogi, czy posypać nim grzankę. Polecam też przepisy na inne sery: – domowy ser żółty Sery smażone: Z kminkiem
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sernik bananowy na biszkoptach 169biszkopty) i wykonania wcześniej wymyślonej masy i na prędce sięgnęłam po blender i to, co było pod ręką - bardzo już dojrzałe banany, ostatki masła, których nie schowałam po robieniu kanapek i też było miękkie, i mleko, które zostało w garnuszku, bo za dużo pogrzałam wcześniej do kakao. Chwila na blendowania i ułożenie biszkoptów na dnie tortownicy, i już mogłam ostrożnie
Kolorowy Przepisownik
Kiedy dorosnę będę... kucharzem - recenzja 168niewyspany? Jakie witaminy znajdują się w owocach i warzywach? Skąd pochodzi sushi? Ponadto zawiera: - 73 naklejki - sprawdzony przepis na pyszne ciasteczka - pomysł na apetyczne kanapki Podsumowanie: Książeczka uczy ciekawych rzeczy z dziedziny gastronomii, a przy okazji daje dziecku wiele zabawy. Dodatkowo jest świetnym sposobem na ćwiczenie cierpliwości i koncentracji. Polecam
Di gotuje
II zlot FoodTrucków w Gorzowie Wlkp. 208Food Truck – kuchnia indyjska Beef'N'Roll – burgery Qba Food Truck – makarony Wing Spot Food Truck – skrzydełka i polędwiczki z kurczaka Fresh Donuts – amerykańskie pączki z dziurką Cubanos – kubańskie kanapki Manufaktura Owoców w Czekoladzie Magic Fruits – owoce w czekoladzie Kultowe Zapiekanki – pół metra szczęścia Belgijki - Frytki duże, grube i chrupiące – frytki belgijskie z sosami własnej produkcji Raminio Ramen Burger
Karczma Honorietty
Ciasteczka ze słonecznikiem 225szkoły i aby spać spokojnie, że nie opycha się żadnymi dziwnymi rzeczami w szkole piekę jej co tydzień porcje ciastek, które zabiera ze sobą do szkoły oprócz standardowej kanapki. To są maksymalnie 2 ciasteczka, ale dziecię szczęśliwe, że ma coś słodkiego. Takie ciacha muszą być smaczne (wiadomo), zdrowe i łatwe w transporcie i w przechowywaniu, tak aby się nie kruszyły
greenscarf
Ozór wołowy w sosie chrzanowym 335już ugotowałam ozora to trzeba go jakoś podać. Zawsze lubiłam gotowane mięso z rosołu więc z ozorkiem nie mam problemu. Lubię pokroić go w cienkie plasterki i dodawać do kanapek. To delikatne i miękkie mięso. Ozorek doskonale nadaje się do podania z sosem. Ponieważ sam jest delikatny więc dobrze komponuje się z ostrzejszymi sosami, chrzanowym lub musztardowym. Ja zdecydowanie
Smaczna Pyza