Niedawno na targu kupiłam prawdziwą bryndzę. Oczywiście wykorzystałam ją w dużej mierze do kanapki, ale zostało mi trochę i zastanawiałam się jak ją kreatywnie wykorzystać. I wpadłam na pomysł kopytek. Bo skoro są takie pyszne z twarogiem to czemu by nie spróbować z bryndzą. Później stwierdziłam, że wrzucę je do frytkownicy. No i powiem Wam efekt mnie zaskoczył!!! Były przepyszne
PatiGotujemają za bardzo smaku;/ a przygotowanie tej pasy nie jest wcale wielką filozofią. Wystarczą dobre składniki, blender lub rozdrabniacz i gotowe. Świetnie nadaje się jak smarowidło na kanapkę, czy jako dodatek do świeżych warzyw. Hummus tradycyjny z ciecierzycy Składniki: 400 g ugotowanej ciecierzycy (z puszki lub samodzielnie ugotowanej) 3 łyżki płynu z puszki po ciecierzycy lub wody z gotowania ciecierzycy
PatiGotujemnie "L" ok. 8 minut. Pieczywo posmaruj margaryną i połóż listki sałaty. Obierz jajko i przekrój na pół, pomidory i ogórka pokrój w plasterki - wszystko ułóż na sałacie. Kanapki dopraw kolorowym pieprzem
Alutka-GotujePrzepis zaczerpnięty ze starego mojego zeszytu (1986 r ) Przypominam sobie, że te rzodkiewki były bardzo dobrym dodatkiem do kanapek, sałatek czy surówek. Skoro mamy teraz sezon na rzodkiewkę, postanowiłam odświeżyć ten przepis. W oryginale tak przygotowane rzodkiewki spożywa się już na drugi dzień. Ja jednak pasteryzowałam je w słoikach i w zimie miałam namiastkę wiosny. (function
Kulinarne przemysleniawiem czemu, ale za granicą tego typu ciasta nazywają „bread” czyli chleb. Chleb cukiniowy…że niby kanapkę na tym zrobić? Nieeee… Nie pasuje U mnie na blogu zatem przepis będzie pod nazwą ciasto. Pamiętacie zeszłoroczny hit, czyli ciasteczka z cukinią ? Ciastka do tej pory wspominają w pracy mojego męża. To ciasto też będzie hitem Jest ciężkie
Mieszam w GarnkuWITAJCIE ! Były koktajle teraz pora na coś wytrawnego. Szybka i dziecinnie prosta pasta z pieczonej papryki i cieciorki poleca się nie tylko na kanapki :D Równie pyszna ze świeżymi lub pieczonymi warzywami czy też ulubionym waflem :) Warto zrobić więcej bo bardzo szybko znika ! PRZYGOTOWANIE: Papryki pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy na połówki . Pieczemy w piekarniku
Marcepanowa kuchniajedna z najpopularniejszych i najbardziej lubianych kanapek z McDonald's - Big Mac jest niemal wizytówką McDonald'sa. Charakteryzuje go duża, składająca się z 3 części bułka, podwójna porcja mięsa wołowego, plasterek sera cheddar oraz warzywa takie jak: ogórek konserwowy, sałata oraz cebula. Jego wyjątkowego i charakterystycznego smaku nadaje również " Sos Big Mac ", który znajdziemy we wnętrzu hamburgera. Uwielbianego
Słodka StronaOgórki małosolne w plastrach . Korzystając z sezonu na bieżąco kisimy ogórki . buraki , rzodkiewki. Ogórki małosolne przeważnie wykorzystujemy do sałatek lub na kanapki, ale jakoś nigdy nie wpadłam na pomysł aby ułatwić sobie pracę i je pokroić w plastry przed kiszeniem. Chociaż kiszę w słoikach tarte ogórki na zupę ogórkową. Pomysł z ogórkami w plastrach podpatrzyłam u Anety Klimeckiej. Robimy ogórki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDrożdżowe rolady z różnymi dodatkami w środku to pomysł na gotową kanapkę do pracy następnego dnia, a jednocześnie świetny sposób na wyczyszczenie lodówki z różnych resztek. Piekłam ją z mąk orkiszowych, które ostatnio są podstawą moich wypieków. Składniki : Ciasto 42 g świeżych drożdży pół łyżeczki cukru 300 g jasnej mąki orkiszowej 200 g razowej mąki orkiszowej łyżeczka soli
Weekendy w domu i ogrodzieKultowe opiekane kanapki, czyli panini przygotowywane na bazie włoskiej ciabatty. Ciepła przekąska, którą robi się w kwadrans. Składniki: bułka np. ciabatta szynka parmeńska cukinia ser kozi lub mozarella czerwone pesto sól Rozgrzać patelnię grillową. Cukinię pokroić na plastry, oprószyć solą i usmażyć na patelni grillowej. Ser pokroić, plastry szynki zawinąć w rulony. . Ciabatte przekroić na pół, dolną połówkę posmarować czerwonym
wyzwania kuchenneMożna ją przygotować z majonezem, śmietaną lub jogurtem naturalnym. Rodzynki można zamienić na żurawinę. W zakładce SURÓWKI znajdziecie przepisy i pomysły na inne surówki do obiadu czy też do kanapek. Szczególnie polecam surówkę z selera , która bardzo smakuje dzieciom. 1 biała długa rzodkiew 1 duża marchew 1/2 pęczka szczypiorku 2 łyżki rodzynek 1/2 łyżeczki cukru pudru 4 łyżki śmietany
O kuchni z uczuciemWitajcie :) Dziś pokażę Wam przepis na pyszny sos słodkie chili. W smaku jest niemal taki sam jak z Pizza Hut. Jest słodko-pikantny, idealny np. do pizzy, do kanapek, na zapiekanki! Spróbujcie! Z podanych składników wychodzi ok. 400ml sosu. Składniki: 4 czerwone papryczki chilli 1/2 łyżeczki przyprawy chilli w płatkach (można dać odrobinę mniej) 2 ząbki czosnku
Gotuj z Mąkącurry, z nutą papryki, z nutą grzybów leśnych oraz o smaku grillowanego kurczaka. Pasty mają bardzo dobry skład, nie zawierają konserwantów, ani glutaminianu monosodowego. Mogą być pysznym dodatkiem do kanapek, zapiekanek, tart, jajek, makaronów, sałat, serów... Dziś postanowiłam wykorzystać pastę z czosnkiem niedźwiedzim i zrobić pełnoziarnistą, rustykalną tartę z cukinią i fetą oraz nutą czosnku niedźwiedziego. Pasta ta to mieszanka
Kuchnia MagdaLenyKanapka BLT (jest to skrót od bacon, lettuce and tomato,... Artykuł MAKARON BLT – Z BEKONEM, POMIDORAMI I SZPINAKIEM pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEmamy większą ochotę na spróbowanie czegoś nowego. Dlatego zachęcam, ab czasem w kuchni nieco pokombinować i sprawić radość dzieciaczkom poprzez podanie jedzenia w zabawnej formie. Ja zamieniłam zwykłe pospolite kanapki w latające sowy, dla mnie efekt bomba aż sama miałam na nią ochotę, a moje dziecko pierwszy raz zjadło tuńczyka i nawet nie kręciła nosem. ba nawet zjadła 2 liście
W kuchennej krainie