kanapki - 13623 przepisów (strona:438/909)

JAK ZROBIĆ TORTILLE? 240

tortille przykrywamy albo folią aluminiową lub spożywczą, aby nie odparowywała. I to chyba wszystko co powinniście wiedzieć o przygotowaniu tortilli. Możecie je wykorzystać na sto sposobów, zamiast pieczywa do kanapki, jako dodatek do gulaszu, możecie użyć ich do przekąsek - rolowanych tortilli , możecie również piec je w piekarniku. Jutro pokaże Wam mój pomysł na tortille! Do zobaczenia

SMYKWKUCHNI
Pasta jajeczna z wędzonym łososiem 158

Kanapki jadamy codziennie i wciąż mamy problem czym je obłożyć. Szczególnie teraz zimą bywają one monotonne. Wcale tak być nie musi,bo przecież z prostych produktów można stworzyć coś smacznego.   Wystarczy ugotować jajka,dodać kilka składników i pasta gotowa . Szybko i smacznie.  3 ugotowane jajka 100 g wędzonego łososia 1/2 małej czerwonej cebuli 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku

Kolorowa kuchnia Elki
Owsianka z bakaliami -metamorfoza zwykłej owsianki 192

zadowolone, kiedy idzie do szkoły…No cóż ja taka zadowolona nie byłam w jego wieku za to teraz odrabiam zaległości. Co prawda wolę zamienić śniadaniową owsiankę na kanapkę z awokado , ale owsianka bakaliowa to zdecydowanie lepszy wariant niż mleczna zupa z kożuchem…Mieliście takie owsiane dylematy w dzieciństwie? Owsianka z bakaliami Składniki: 1 porcja 125 ml owsianych płatków

codojedzenia
Domowy serek z jogurtu 146

wstawiłam na sitku serek nad miseczką, żeby nadal sobie ściekał spokojnie, a przy okazji serek miał ładny kształt sitka 2. Po około 10 ,12 godzinach otrzymasz serek na kanapkę 3. Po około 24 ,48 godzinach ser na sernik 4. Po około 3 ,4 dniach serek z którego można robić kuleczki , obtaczać w ulubionych przyprawach i zalać oliwą . Taki

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Oponki z kremem czekoladowym i orzechami laskowymi 198

Taki jest pyszny, że trudno mu się oprzeć :) Szybciutko musiałam go schować aby móc przygotować dla Was jakiś nowy i super czekoladowy przepis :)  Kremy doskonale smakują na waflach, kanapce, jako dodatek do ciast i deserów.  Z racji tego, że karnawał w pełni, mam dla Was dzisiaj propozycję na oponki serowe z cudownym kremem orzechowym i orzechami laskowymi

Smakołyki Asi
Pasta z sardynek 226

Ostatnio odwiedziła nas rodzinka, która wakacje spędzała w Portugalii. Przywiozła nam domowej roboty pastę z sardynek, którą zajadali się na urlopie. Pasta bardzo nam zasmakowała, ale

Moja Delicja
Serowa rolada z mięsem mielonym i pieczarkami 1459

sera zawinięta z mięsem mielonym, dobrze doprawionym i z dużą ilością pieczarek. Taka roladę kroimy na grube plastry i podajemy jako danie główne lub na zimno jako wędlina na kanapki. PIECZONY SER: 600 g sera żółtego gouda 3 jajka 2 łyżki majonezu MIĘSO MIELONE: 400 g mięsa mielonego 250 g pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego

https:KKuchniaMniam
Baleron długodojrzewajacy 209

Baleron zrobiłam na święta i cieszył smakiem wszystkich domowników. Polecam go przez cały rok bo to wyśmienita wędlina do kanapek, do jajecznicy, czy żeby ją zajadać bez niczego, no może z musztardą czy chrzanem. Roboty przy nim mało a efekt przepyszny, kupcie tylko dobrej jakości mięso. Baleron długodojrzewający. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Środa – Burrito 152

domowymi tortillami) Domowe tortille możesz zrobić według tego przepisu. Poziom trudności : średni Burrito to potrawa meksykańska, ale zarazem klasyk kuchni amerykańskiej. Świetnie zastępuje kanapki – jest sycące i zdrowe – i doskonale nadaje się do spożytkowania #leftovers. Do pszennego placka można wrzucić właściwie wszystko, zawinąć, podgrzać i zjeść solo lub z jakimś sosem. Burrito chodziło za nami od dawna

Niedzielny kucharz
Menu na tydzień – fast and fryless, czyli szybko i bez smażenia 246

filetem z kurczaka (który, zgodnie z założeniem, że ma być bez smażenia, upiekliśmy w niedzielę). Środa – Burrito Burrito to potrawa meksykańska, ale zarazem klasyk kuchni amerykańskiej. Świetnie zastępuje kanapki – jest sycące i zdrowe – i doskonale nadaje się do spożytkowania #leftovers . Do pszennego placka można wrzucić właściwie wszystko, zawinąć, podgrzać i zjeść solo lub z jakimś sosem. Burrito

Niedzielny kucharz
Domowe tortille, czyli sposób na resztki pieczonego kurczaka 229

szklanki ciepłego mleka (3/4 miarki lub 180 ml), pół łyżeczki proszku do pieczenia, pół łyżeczki soli, 2 łyżeczki oliwy lub oleju A przecież tortilla to genialnie prosty zamiennik kanapki, zdrowszy, bo można w rulonik wsadzić więcej warzyw niż między dwie kromy. Dlatego warto zrobić tortille samemu. Jeśli kupicie gotowe placki – przygotowanie jedzenia zajmie Wam 5 minut. Jeśli tortille będziecie

Niedzielny kucharz
Środa: Domowa pitta z kurczakiem i sałatką tri colores 207

bardziej chlebowy smak i chlebowy aromat, który jeszcze dość długo utrzymuje się w domu po upieczeniu tych placków. Pysznie smakują same, nawet bez nadzienia. Nadziane biją na głowę wszystkie kanapki świata, nie mówiąc o jakichś kebabach. To dziwne, że w kraju, w którym na każdym rogu ulicy stoi jakiś „kebap” (to pisownia oryginalna – znajdziecie taki przy rondzie Waszyngtona

Niedzielny kucharz
Przyjęcie dla dzieci! Pomysły na smaczne i kolorowe dania oraz przekąski :) 299

najładniej wygląda kiedy wszystkie szaszłyki są równe, czyli owoce układane są zawsze w tej samej kolejności i pokrojone są w kształty podobnej wielkości *** Kanapeczki biedroneczki. Aby urozmaicić zwykłe kanapki z szynką lub serem możemy na nie położyć biedroneczki wykonane z pomidorków koktajlowych i oliwek. Biedronki możemy ułożyć na plasterkach ogórka lub listkach sałaty. Mimo, iż dzieci zazwyczaj nie przepadają

Blog z Apetytem
Zawijane drożdżówki z dżemem… 300

tylko kubek kakao (takiego prawdziwego, nie instant) i mamy śniadanie, jak za czasów mojej podstawówki :) Ach, jak wtedy wszystko smakowało, czy to drożdżówka, czy jogurt z bułką pszenną, czy kanapka z żółtym serem… Bo jak się miało te 8 – 10 lat… Czytaj dalej Zawijane drożdżówki z dżemem

brunetkawkuchni
Pyzy drożdżowo-ziemniaczane z mięsem. 196

cebulą. Tak powstałą masę dokładnie wyrabiamy dodając natkę pietruszki, sól i pieprz do smaku. Masa powinna być zwarta, jeśli taka nie jest dodajemy łyżkę twarożku naturalnego (takiego na kanapki, drobno mielonego) lub żółtko i dokładnie mieszamy.      W dużym, szerokim garnku grzejemy osoloną wodę. Wyrośnięte ciasto chwilę wyrabiamy, żeby je odgazować, następnie dzielimy na 4 części. Każdą część

Rozpustne gotowanie

Proponowane wyszukiwania