kanapki - 13623 przepisów (strona:434/909)

Bułki na zakwasie pszennym z płaskurki 206

gatunków pszenicy. Jest zdrowa i nie uczula, warto ją wypróbować. Moja mąka bio z płaskurki pochodzi ze sklepu Biobabalscy. Bułki z użyciem mąki są zdrowe, pachnące i znakomite na kanapki. Bułki na zakwasie pszennym z płaskurki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Ziołowa focaccia z rozmarynem i szałwią z wolnowaru 179

wybrzeży Ligurii, ale jest popularna na terenie całych Włoch.  Może być cienka lub puszysta, słodka lub słona, ilość wersji i wariantów jest nieograniczona. Można ją traktować jako podstawę kanapek albo jako przystawkę. Wczoraj przygotowałam klasyczną ziołową focaccię ( focaccia al rosmarino e salvia ) z dodatkiem drobno pokrojonej cebulki Upiekłam ją jednak w... wolnowarze. Wbrew temu, co możemy sądzić, Crock

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pierś indycza z cebulą i kalafiorem 206

kilka minut, aby soki ładnie się w nim rozeszły, a następnie pokroić w grube plastry i podawać do obiadu. Mięso równie dobrze smakuje na zimno jako dodatek do kanapek

Kuchenne zapiski Edyty
Pesto buraczane 176

wśród roślin w temacie odkwaszania📉 organizmu i fundament przywracania naszego zdrowia💚. Jak mówią Chińczycy🙏: "Organizm odkwaszony to organizm uzdrowiony...❤"      Powtórzę: Uwaga❗ Grozi obżarstwem...❗😁 Zjadłem nieskończoną ilość kanapek z pesto z buraka...❗ i po co mi tyle węglowodanów... ❓ Składniki: 4 małe buraki pieczone 3 ząbki czosnku 4-5 łyżek oliwy sok z cytryny sól pieprz Przygotowanie: Buraki obieramy

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Co siedzi w jajku? 260

kilka pysznych przepisów Frittata z kabanosami, porem i serem pleśniowym Zapiekanka na grzance z kalafiorem i jajkiem z dodatkiem parmezanu Jajka faszerowane awokado Jajka w sosie musztardowo-chrzanowym Opiekane kanapki z serem pleśniowym i jajkiem w koszulce Marynowane jajka marmurkowe Jajka sadzone na świeżym szpinaku, z pieczarkami i pomidorem Puszyste i lekkie kotleciki z jajek i tuńczyka Zapiekanka ziemniaczana

Codzienna kuchnia niecodzienna
Olivada - hiszpańska pasta z oliwek 177

taką pastę zrobić samodzielnie. Olivada jest to jedna z najbardziej tradycyjnych hiszpańskich past. Mieszanka zielonych i czarnych oliwek z anchois daje bardzo ciekawy efekt smakowy. Świetnie nadaje się na kanapki, jako dip do świeżych warzyw, czy dodatek do dań na ciepło. Zachęcam do spróbowania, bo przygotowanie to dosłownie chwila, a smakuje wyśmienicie. Olivadę można zrobić z mieszanych oliwek (czarne

Zielona Kuchnia
Tortilla z jajecznicą 153

placki można wykorzystać na wiele sposobów, nie ograniczajmy się jedynie do zawijania w nią kurczaka z warzywami:). Jeśli śniadaniowe kanapki już Wam się znudziły, sięgnijcie po tę tortillę:).  2 placki tortilli  4 jajka 4 liście sałaty garść kiełków pomidor 1/4 papryki kawałek ogórka  szczypior  sól, pieprz 1 łyżeczka masła 1. Na patelni rozpuszczamy masło, wbijamy jajka

Szefowa kuchni
Pasta z jajek z sardynkami i kaparami 155

zmielony, Ugotowane na twardo jajka obrać. Jajka, sardynki wraz z oliwą, kapary, piri piri i masło zmiksować. Doprawić do smaku sokiem z cytryny i pieprzem. Pastę można użyć do kanapek tortowych.  deska od  Deski Deseczki TM zastawa

królestwo garów
Domowy burger z konfiturą z cebuli 254

konfiturą z cebuli. Konfitura będzie słodka i delikatna w smaku. Nie musicie się również obawiać „przykrego zapachu z ust” :) Konfiturę z cebuli możecie również wykorzystać np. do kanapki z wołowiną albo kurczakiem. Z całą pewnością posłuży jako smaczny dodatek. Składniki na burgera 200g mięsa wołowego 1 żółtko 2 łyżki bułki tartej sól pieprz bułki do hamburgerów pomidor Składniki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Panzanella – wersja zimowa sałatki z pomidorów i sucharków 209

Jednym z moich ulubionych letnich śniadań jest panzanellla – włoska sałatka z pomidorów i sucharków. To coś pomiędzy kanapką a sałatką. Dużo warzyw, sycąca i pełna smaku. Wystarczy mieć dobre pomidory i trochę czerstwego chleba. Co jednak zrobić zimą, kiedy dojrzałe pomidory są bardzo drogie, albo jeśli nie mamy suchego chleba? Można pomóc sobie pomidorami z puszki i sucharkami. Jeśli

Ugotowane pozamiatane
Przepisy na kolację walentynkową 247

SOSIE ŚMIETANOWYM Z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ   DANIA GŁÓWNE SZAKSZUKA Z KURKAMI BOEUF STROGONOW NAJLEPSZY DOMOWY CHEESEBURGER KREWETKI W SOSIE POMIDOROWYM Z WÓDKĄ PIZZA Z PATELNI MAŁŻE W BIAŁYM WINIE KANAPKA ZE STEKIEM PODSTAWOWY PRZEPIS NA SZAKSZUKĘ (SHAKSHUKĘ) TARTA Z CUKINIĄ DORSZ Z WARZYWAMI W PAPILOTAC DESERY RUSTYKALNA TARTA Z JABŁKAMI PIECZONE GRUSZKI W MIODZIE TIRAMISU PROSTA SZARLOTKA RÓŻE Z CIASTA

nietylkopasta.pl
Surówka z selera z brzoskwinią i rodzynkami 165

przygotowałam pyszną, lekko słodką surówkę z selera z brzoskwinią i rodzynkami .  Surówka z selera idealnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu, ale także jako sałatka do wędlin i kanapek. Jak to z surówkami bywa - jest niezwykle prosta i szybka w przygotowaniu, także zrobicie ja błyskawicznie! Polecam! Surówka z selera z brzoskwinią i rodzynkami Składniki:  1 średniej wielkości korzeń

Codzienne Gotowanie
Jadłospis nastolataka – co należy jeść? 160

będzie mogło sięgnąć po batona czy czekoladę bez konsekwencji. Jak jeść? Głównym posiłkiem jest śniadanie. Powinno być zdrowe, aby dostarczyło dużo energii na prawidłowe rozpoczęcia dnia. Szykując swojemu dziecku kanapki do szkoły, nie zapomnij o jakimś owocu – może to być jabłko lub banan i o czymś słodkim, aby w razie potrzeby mogło szybko podnieść poziom cukrów np. batonik Michaś

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Kasza jaglana z suszonymi pomidorami i oliwkami 198

Mąż ostatnio zmienił pracę a ja nie wiedziałam, czy będzie w kuchni miał możliwość podgrzania domowego jedzonka, czy też muszę dawać mu coś, zdatnego do jedzenia na zimno. Kanapki nosił przez pierwsze dwa dni. Ale ma gotującą żonę, więc trzeba było stanąć na wysokości zadania i przygotować jakieś sensowne danie. Padło na kaszę. Bo sycąca. Bo lubimy kaszę. Bo mało

Mieszam w Garnku
Pasta z zielonego groszku z dodatkiem orzeszków i świeżej bazylii 197

Rewelacyjna pasta do kanapek, tostów na bazie zdrowych, naturalnych produktów połączonych z wyczuwalnym aromatem cytrusów. Idealnie sprawdza się również do przygotowania imprezowych przekąsek. Składniki: 400g mrożonego zielonego groszku 150g orzeszków ziemnych niesolonych 80g parmezanu lub innego sera żółtego 50g świeżej bazylii 4 ząbki czosnku 80ml oliwy sok z połowy cytryny sok z połowy limonki świeżo zmielony pieprz sól morska Wykonanie

Szalona Kuchnia Eweliny

Proponowane wyszukiwania