mąż w upały zdecydowanie odmawia konsumpcji wielu rzeczy. Na śniadanie kanapki są be. Trzeba ratować się wymyślając inne rzeczy . Przygotowanie dla niego obiadu do pracy jest nie lada wyzwaniem. Bo obiad ma być obiadem, a do tego musi mieć możliwość konsumpcji na zimno. Najlepiej jeszcze jakby obiad był chłodzący. No nic…porzućmy kwestię mężowskich obiadów a wróćmy do naszych
Mieszam w Garnkumiałam w domu czyli czosnek i liść laurowy. Już myślę o kolejnych kiszonkach, bo są bardzo zdrowe i dziecinnie proste w wykonaniu. Ich zastosowanie jest wszechstronne, od dodatku do kanapek, sałatek, po hamburgery i wszystko co tylko przychodzi nam do głowy. Kiszona cukinia 1 cukinia, wybrałam żółtą 2 ząbki czosnku 1 liść laurowy zimna woda sól Przygotowanie: Z cukinii
Moja smaczna kuchniaPrzecier z cukini ..pasta z cukini ...Znane pod różnymi nazwami, a zawsze smaczne. Używam na domową pizzę, używam do kanapek. Moi synowie pokochali ten cukiniowy rarytas i nie wyobrażam sobie bym nie zrobiła go do słoików na zimę. Jeśli jeszcze nie znacie, to koniecznie musicie wypróbować. Z jednej porcji wychodzi 16 słoiczków. Składniki: 1,5 kg cukinii
Z Majeczką w kuchnisycące risotto. Ja spróbowałam klasycznej owsianki przygotowanej na wodzie i organicznym mleku, na wierzchu sos karmelowy, świeże jabłko i pieczone migdały. Pyszne! http://groed.com Smørrebrød To nic innego jak kanapki z żytniego chleba. Też prosto i konretnie – bo tego „obkładu” to jest całkiem sporo, że nie widać chleba pod spodem ; ) Te które widzieliśmy w Torvehallerne to male
Szybko Tanio Smacznierobienia przetworów ☺ . Ale jak jest z czego i czas pozwala, to grzech nie zrobić. Tym razem robiłam suszone pomidory. Są bardzo dobre, a zimą wprost nieocenione. Do zup, sałatek, kanapek, zapiekanek – wyobraźnia nie zna granic. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieIdealne, pachnące smarowidło do kanapek. Takie pesto super smakuje z makaronem spaghetti czy ryżem. Warto wypróbować przepis by cieszyć się daniem godnym mistrzów. Można przechowywać w lodówce do dwóch tygodni zalane w słoiczku z wierzchu olejem. Pesto z rukoli i pistacji. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniemałe kawałki nożem, układam w miseczce i rozdrabniam drobno widelcem, dodaję majonez, chrzan, posiekany drobno szczypior, starty ser, pomidora, przyprawiam do smaku. Mieszam dokładnie do połączenia składników. Podaję na kanapkach, grubo, dodatkowo posypuję szczypiorem i świeżo zmielonym pieprzem
Zasmakuj Kuchniodsączyć z zalewy, pokroić na plasterki. Każdą kromkę chleba smarujemy pesto. Na połowie układamy po kawałku pomidora i mozzarelli. Przykrywamy drugą połową chleba, posmarowaną częścią do środka. Kanapki zapiekamy w opiekaczu do zezłocenia. Podajemy z keczupem lub innymi dodatkami. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomiOgórki o nucie słodko kwaśnej o łagodnym smaku doskonałe do kanapek Składniki • Ogórki większe Marynata •1,5 szkl octu jabłkowego • 10 łyżek cukru • 2 czubate łyżki soli • 2 l wody Do każdego słoika • gorczyca • kawałek cebuli • ząbek czosnku • plasterek chrzanu • plasterek marchwi • 1 ziarenko ziela angielskiego • kilka ziarenek pieprzu • duża szczypta kurkumy • liść laurowy Sposób
W królestwie smaków Beatybułką tartą keksówki. W środek ciasta włożyć parówki, dwie obok siebie. Na wierzch delikatnie posypać bułką. Piec w 180 stopniach ok. 1,5 h . Podawać do obiadu lub na kanapkę. Najlepiej smakuje na drugi dzień kiedy już jest mocno twardy, prosto z pieca z racji rozpuszczonego sera może być trochę rzadki
pieprzny smaczekzacząć przygotowywać zapasy i wypełnić po brzegi swoją spiżarkę. Dziś pod nóż poszła papryka, duuuużo papryki. Zimą taka papryka konserwowa będzie idealnym dodatkiem do sałatek, kanapek czy obiadu. Składniki: 3 kg papryki 2 duże cebule zalewa 3 L wody 1,5 szklanki octu 1 szklanka cukru 2,5 łyżki soli dodatkowo na każdy słoik
magiczna kuchnia Kasiroku zrobiłam na próbę 3 słoiczki z ogórkami pokrojonymi w plasterki, które znalazłam u Anety . Powiem Wam, to jest strzał w dziesiątkę. Ogórki chrupiące i super sprawdzają się na kanapki. Oczywiście w najbliższym czasie będzie zakup ogórków i zrobię kolejne słoiki. Składniki: ogórki gruntowe dowolna ilość chrzan czosnek koper Zalewa: 1 litr gorącej przegotowanej wody 1 łyżka soli kamiennej Przygotowanie
Ala piecze i gotujedrugie głównie Ptysia i ja; Pączusia nadal miała chęć gonić za piłką po ogrodzie) stwierdziłam, że najwyższy czas na śniadanie. Tylko co by tutaj zjeść...? Nie miałam chęci na kanapki; mam wrażenie, że ostatnio jem ich zdecydowanie nie dużo, i to na wszystkie posiłki w ciągu dnia. Zajrzałam do lodówki; wodziłam oczami po jej zawartości, a synapsy pracowały na najwyższych
Pożeraczka, czyli raz adobrzefaktu, że gorczyca spala tłuszcz, a musztarda jest najmniej kalorycznym z sosów. Aby korzystać z dobroczynnych właściwości musztardy wystarczy dodawać ją „przy okazji” do codziennych potraw. Do porannych kanapek obok ketchupu sprawdzi się Warmiński Sos Musztardowy, który ze względu na wygodne opakowanie jest idealny także do posiłków w plenerze. Warzywa i mięsa z grilla będą miały ostrzejszy smak, gdy dodamy
Słodkie okruszkiJeżeli zostanie Wam choć odrobina tej sałatki, zróbcie sobie kanapki z nimi z opiekanym chlebem. Palce lizać! cukinia papryka czerwona cebula biała natka pietruszki Na marynatę: oliwa 3 łyżki ocet winny 2 łyżeczki miód płynny 1/2 łyżeczka sól do smaku 1 łyżeczka płatki chilli na czubek łyżeczki ząbki czosnku 1 sztuka Warzywa kroimy w kawałki. Zalewamy marynatą. Rozgrzewamy
AZgotuj!