zawiera mniej kalorii. Kremowe awokado i dodatek jogurtu wraz z odrobiną musztardy spełnia tutaj doskonale swoją rolę. Możesz od razu przygotować więcej pasty, idealnie sprawdzi się także na kanapki z ciemnym pieczywem. Zdrowe jedzenie nie wymaga wiele czasu, a jedynie odpowiedniej organizacji w kuchni, stąd ja dość często przygotowuję swoje posiłki na 2-3 dni, do czego i Ciebie
Fabryka pomysłówsmak przepyszny. Zapraszam! #sprytnieizdrowo #krakus Składniki: (na ok. 8-10 kawałków ) 1 placek tortilli kilka plastrów szynki 2-3 ogórki korniszone Krakus do posmarowania spodu jakiś serek na kanapki (ja użyłam o smaku chrzanowym) kilka listków szpinaku lub rukoli Przygotowanie: Placek tortilli smarujemy cienką warstwą serka kanapkowego, następnie układamy równomiernie na całej powierzchni liście świeżego szpinaku lub rukolę
Gotuj z MąkąGruszki są smaczne, niestety nie są dostępne przez cały rok. Warto zamknąć je w słoiku, aby przez cały rok można było je wykorzystywać do ciast, kanapek lub naleśników. Aromatyczny dżem z wanilią. Składniki: 4 kg gruszek (waga po obraniu) Sok z ½ cytryny 2 laski wanilii ½ kg cukru 1 galaretka cytrynowa Gruszki należy dokładnie umyć, obrać i pokroić w kostkę. Wrzucamy
Słodki Zakątekczosnkowy to dodatek do wielu dań – pizza, sałatka, czy też kanapka. Najlepszy sos czosnkowy można uzyskać bardzo prosto i szybko w domu! Przepis jest kierowany głównie dla osób na diecie wegańskiej – bazą mojego sosu nie jest jogurt, ani majonez. Smak jest bardzo zbliżony do tradycyjnej wersji, a dzięki przepisowi, który znajdziesz poniżej masz pewność, że użyłeś sprawdzonych składników
Via GustoBanany obieramy i kroimy w plasterki. 2. Chleb tostowy kroimy w trójkąty. 3. Kromki chleba smarujemy nutellą, nakładamy po dwa plasterki banana i składamy. 4. Opiekamy w opiekaczu do kanapek, tak jak lubimy na rumiano. 5. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. 6. Na talerze nakładamy tosty, dekorujemy rozpuszczoną czekoladą i podajemy. 7. Smacznego życzę
Izabelawkuchnipraskę. Całość wymieszaj nieco wcześniej a po duszeniu odlej sos który powstał z ośmiornicy i zalej oliwą z czosnkiem. Ośmiornicę podawaj na ciepło lub na zimno w sałatce, na kanapkach. Idealnym dodatkiem są sałatki ziemniaczane i sałaty. SMACZNEGO! Artykuł Ośmiornica prosty przepis pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże
nietylkopasta.plKolejna propozycja żeby urozmaicić jadłospis mięsożercom. Taka wersja może być wykorzystana w ramach pysznego obiadu z ulubionymi dodatkami, ale także jako wędlina na kanapkę, czy też składnik pysznej sałatki. Przygotowanie mięska jest banalnie proste. Wykorzystujemy tutaj dobrze komponujące się ze sobą, sprawdzone w wielu innych daniach składniki. Czosnek, bazylia i pomidory- czy to może się nie udać? Czytaj więcej
PichceniomaniaPasta z tuńczyka i oliwek jest idealna do kanapek, zwłaszcza dla osób które nie przepadają za wędliną. Oczywiście możecie ją podprawić jogurtem, a nawet zwykłą oliwą z oliwek i cytryną. W każdej postaci jest pyszna Pasta z tuńczyka i oliwek Składniki: puszka tuńczyka w oleju około 10 zielonych oliwek łyżka posiekanego koperku 2 łyżki majonezu pieprz sól Tuńczyka odsączamy. Oliwki
PatiGotujeczęści. Ser pokroić w plastry lub słupki. Na naleśnikach układać szynkę, na niej kawałki brokuła i ser. W miarę ciasno zwijać. Można lekko obsmażyć lub podawać na zimno zamiast kanapek. Jako dodatek można podać dowolną sałatkę i sosy jogurtowe lub z majonezem
Codzienna kuchnia niecodziennabardzo pysznym ciastem-kakaowe ciasto,krem z mleka w proszku i polewa czekoladowa-po prostu pycha-zapraszam na Milky Waya lub jak kto woli mleczną kanapkę,bo i pod taką nazwą ciasto to występuje :) SKŁADNIKI *przepis na blaszkę 25x25cm KREM - 250 ml mleka -0,5 szkl cukru -1 łyżka cukru waniliowego -2,5 szkl mleka w proszku pełnego
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuProsta sałatka porowo jajeczna z groszkiem konserwowym to fajny dodatek do kanapek. Składniki: 5 jajek 1 puszka groszku konserwowego 1 duży lub 2 małe pory 1 łyżeczka musztardy majonez sól,pieprz Jajka ugotować na twardo, ostudzone obrać ze skorupy i pokroić w kostkę. Pora obrać z nieładnych liści i pokroić na półplasterki lub na większą kostkę. Sparzyć gorącą wodą
talerz przyjemnościjakiś czas mieszamy, aby cebula się równomiernie poddusiła. 3 Kiedy cebula będzie miękka, doprawiamy solą oraz pieprzem, opcjonalnie innymi przyprawami. Podajemy z białym pieczywem. Artykuł Duszona cebula na kanapki pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny
Kuchnia Bazyliiminut przed końcem pieczenia rozciąć rękaw i posmarować mięso powidłami. Po wyjęciu z piekarnika poczekać 15 minut i dopiero wtedy porcjować. Można ostudzić, schłodzić i używać jako wędlinę na kanapki
Smakołyki Asikością, pyszny, soczysty, delikatny, idealny na noworoczny obiad i taki właśnie był. Polecam na inne okazje również. Tak upieczone mięso jest znakomite nie tylko do obiadu ale również na kanapki jako wędlina, polecam. Udziec z indyka pieczony z czosnkiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniedobrą kuchnię dla naszych wspaniałych gości. Przygotowałam dla Was listę dań, smacznych rozmaitości na tę magiczną noc. Mam nadzieję, że wybierzcie coś dla siebie... Na początek... Mini kanapki na przekąskę Sałatka z szynką, brokułem i mandarynkami Kolorowa sałatka owocowo-warzywna Sałatka na każdą okazję Sałatka z makaronem, szynką i papryką Szaszłyki z melonem i szynką Wyborna sałatka z melonem
Kuchnia u Krysi