terenie Polski. 7 . Nagrodami w konkursie są: Pierwsze miejsce: Forma do pieczenia babeczek w kształcie kwiatków (zdjęcie poniżej) Drugie miejsce: Zestaw trzech foremek do lodowych kanapek (zdjęcie poniżej) Trzecie miejsce: Zestaw plastikowych tylek rosyjskich do dekoracji + foremka do ciastek (zdjęcie poniżej) 8 . Zastrzegam sobie, jako organizator konkursu, prawo do zmiany Regulaminu
Słodki PomysłKanapka często jest u mnie na śniadanie. Jednak chleb angielski średnio mi pasuje. Zbyt puchaty i jakiś taki przyklejający się do zębów. Zdarzy się upolować jakiś bochenek z polskiego sklepu, jednak nie zawsze jest mi do niego po drodze. Marzy mi się w końcu wzięcie się za własny wypiek świeżego chleba, jednak i to muszę […] Artykuł Jogurtowy deser
Pink Envelopekawałki czosnku oraz kilka gałązek koperku. Układamy kolejne warstwy. Całość zalewamy wodą z solą i czarnuszką. Zakręcamy. Na następny dzień ogórki są już gotowe. Można wykorzystać je do sałatek, kanapek, hamburgerów, są przepyszne
Moja smaczna kuchniabobu, ale objadłem się go niemiłosiernie i na najbliższe miesiące wystarczy… Przy okazji spałaszowania niemalże połowy słoiczka ajwaru, zastanawiałem się co z resztą zrobić. Czy dalej ładować na kanapki, czy poszaleć kreatywniej. Postawiłem na połączenie ajwaru z bobem i naprawdę muszę przyznać, że te smaki świetnie ze sobą współgrają. Dla tych co nie wiedzą, ajwar to pasta na bazie
Blendmanwycieczka z KataloguMarzen.pl obejmuje kajak razem z całym sprzętem typu kapoki. W porcie jest sklep, gdzie można kupić sobie kawę i lody na wzmocnienie przed rejsem, oraz napoje i kanapki na przybrzeżny piknik. Jest też restauracja, gdzie można zjeść coś na ciepło po powrocie czy wypić piwo. To świetna sprawa na spontaniczną wycieczkę dla dwojga. Możemy popłynąć sobie do Serocka
Ugotowane pozamiatanezamknąć ogórki na zimę w słoiczkach. Tym razem sałatka szwedzka która idealnie sprawdzi się jako dodatek do zimowego obiadu albo na kanapki :) Składniki : 5 kg ogórków zalewa 3 L wody 2,5 szklanki cukru 2 szklanki octu 10% 1 szklanka oleju 5-6 łyżek soli dodatkowo do każdego słoika po 2 ziarenka
magiczna kuchnia KasiWędzona makrela to dodatek idealny do domowych past. Już kiedyś pokazałam Wam przepis na tradycyjną pastę wraz z dodatkiem cebuli i czosnku . Dzisiaj zachęcam do przygotowania
UgotowaćDzisiaj na ostro! Dżem/konfitura z papryczek chili - dla odważnych - z papryczek habanero ;) Idealny do wszystkiego, do czego lubicie dodawać ostrą papryczkę. Pasuje zarówno jako pasta na kanapki, do zapiekanek, jak i do mięsa. Spróbujcie i szykujcie się na ostre smaki :) Składniki (na 1 mały słoiczek jak na zdjęciu): - 300g ostrych papryczek - 100g cukru - 1/3 szklanki soku z cytryny
CookYourselfsłodkim smakiem marynaty… naprawdę wciąga i uzależnia. To co widzicie na zdjęciu, zaraz po sfotografowaniu zostało pożarte przeze mnie w kilka chwil. Nie miało okazji prężyć się na kanapce lub w sałatce, dlatego na następny raz będę miał nauczkę, że pieczone tofu w tak pysznej marynacie musi być przygotowywane w hurtowych ilościach. Muszę wrócić do kuchni i zrobić kolejną
Blendmanmożna przejść obojętnie w księgarni. Przepisy podzielone są na osiem sekcji: lody na patyku, śnieżne rożki, slushy i granity, aromatyzowany lód, mrożone jogurty i sorbety, lody beznabiałowe, lodowe kanapki, shaki, posypki, rożki i jeszcze więcej. Dodatkowo, na pierwszych stronach znajdują się opisy podstawowych technik i narzędzi wraz z cennymi wskazówkami, które pomogą nam w wykonaniu domowych deserów oraz opis składników
Be Fit Be StrongMarynujemy młode cukinie, wąskie takie w sam raz na plastry do słoików, kurkuma dodaje im pięknego koloru i niebanalnego smaku. Zimą idealne do kanapek jak również do obiadów. Składniki: - 2 kg cukinii Zalewa: - 2 i 1/2 szklanki wody - 1/2 szklanki octu 10% - 1/2 szklanka cukru - 1/2 szklanka miodu - 2 płaskie łyżki soli - 1 łyżka kurkumy Dodatkowo: - kilka ząbków czosnku
Apetyczna babeczkaobiad wraz z ziemniakami z wody i fasolką szparagową gotowaną. Gdy zostanie nadmiarowy kotlet z obiadu, można następnego dnia włożyć go w bułkę posmarowaną masłem i zajadać jako sentymentalna kanapkę - powrót smakiem do czasów dzieciństwa, kiedy nie raz brałam ze sobą taki prowiant do szkoły
Grunt to przepis!zapach gryki i cebuli. Same kromki są dość powyginane i grubsze niż wcześniej opisywane chlebki Raw&Happy . Dodatkowo są też bardzo twarde i gumowe, które trzeba żuć, dlatego kanapki z nich to nie jest dobry pomysł :P W smaku dominuje gorycz i charakterystyczny smak gryki, następna jest cebula a raczej jej kwaśne nuty. Całość mimo wielu pozytywnych cech składowych
Candy Pandasktórego cenimy właśnie za te owocowe wrażenia. Warto też dodać, że nie jest też niemiłosiernie słodki, całość jest idealnie wyważona, dlatego tak jak nie lubimy miodu na kanapkach, tak ten nektar z przyjemnością może nam go zastąpić :) Podsumowanie: Jak widać spodziewałyśmy się gęstego, kokosowego syropu a jest inaczej… ale wcale nie gorzej!(chociaż mógłby być gęstszy xD). Świetne
Candy Pandassłoiczka xD Podsumowanie: Jest słodko, tłusto i orzechowo oraz bardzo, bardzo smacznie! Minusem jest ilość produktu za tak wysoką cenę. Nie jest to słodycz do spożywania codziennie na kanapkach ale od czasu do czasu zaspokoi dziką chęć na krem czekoladowy z dzieciństwa. Dodatkowo mamy gwarancje, że składniki są ekologiczne, niespożywany tłuszczu palmowego oraz innych niepotrzebnych dodatków. Jak myślicie
Candy Pandas