Idealna do kanapek na śniadanie lub kolację. Sprawdzi się także na imprezie. Świetne smarowidło do chleba, bułeczek, wek. Dziecinnie proste w wykonaniu, a urozmaici nasz posiłek. Składniki: 100g sera białego 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 3 szt ogórka 5 główek rzodkiewki 1 jajko 2 łyżki pasztetu drobiowego kremowego 2 łyżeczki jogurtu greckiego 2 łyżeczki majonezu 1 łyżeczka musztardy Dijon
Raj dla Podniebienialubicie taki typ pieczywa, przepis jest koniecznie do wypróbowania. Z tego przepisu można także zamiast bułeczek upiec bochenek chleba. I jest on również doskonały. Lekki i puszysty. Wspaniały do kanapek, na śniadanie i kolację. Wypróbowałam go także w wersji tostowanej. To przepis, jak widać, uniwersalny! Składniki (na 10 bułeczek) 400 g mąki pszennej 90 g gotowanych ziemniaków, dobrze rozgniecionych
Raj dla Podniebieniawtedy stolik ładnym obrusem, aby nadać temu śniadaniu rangę niecodziennego. Jemy, rozmawiamy, mamy czas dla siebie. I tak też stało się z naszym niedawnym, jesiennym śniadaniem. Oprócz grzanek czy kanapek z sałatką pomidorową, jajka na miękko czy miseczki granoli z jogurtem zjedliśmy przepyszny owocowy mus – koktajl z dyni, jabłek i mango. Nie potrzebował żadnych dodatków, gdyż świetnie smakował
Raj dla Podniebieniadomownik. Wyciągamy pochowane wieczorem zabawki, włączamy ulubioną bajkę, przygotowujemy śniadanie. Rzadko jest tak, że wszyscy jemy to samo. Z racji odmiennych gustów, każdy raczy się czymś innym. Przygotowujemy jajka, kanapki, słodkie drożdżówki, kroimy pomidory, paprykę, a na ciepło przygotowuję owsiankę. Po śniadaniu wychodzimy na spacer. Mamo, nakarmimy ptaki? One jeszcze nie jadły śniadania… Dziś owsianka zimowa. Przyrządzona na mleku
Raj dla Podniebieniazupełnie jak ja, sporo lat temu, brodzi patykiem w płytkiej rzece, wrzuca kamyki, śpiewając coś pod nosem… Siadamy na trawie blisko rzeki i robimy sobie mały piknik. Sok, kanapki, banany. Ja nie odstawiam aparatu. Chciałoby się uwiecznić nim każdy centymetr tego miejsca. Pospiesza nas nadchodząca burza. Przeglądam uchwycone kadry i jestem zadowolona. Z pewnością niektóre ujęcia wzbogacą moją książkę
Raj dla Podniebieniapietruszka, koperek lub estragon, kapary, sardele i ogórki konserwowe. Idealny do panierowanej lub pieczonej ryby, owoców morza, potraw z jaj, zimnych mięs, rostbefu, frytek, hot-dogów, czy po prostu kanapek. Nie tylko podnosi smak potraw ale jest ich ozdobą. Jeśli do przygotowania sosu użyjesz gotowego majonezu zrobisz go w kilka chwil. Dodatkowo sos odchudziłam i połowę majonezu zastąpiłam gęstym jogurtem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!tego co z niego zostało 1 gałązka świeżej bazylii 0.5 dużego jabłka 250 ml.czyli szklanka maślanki biały pieprz ****************************** Wszystko razem ze sobą zmiksować,doprawić pieprzem.Podawać w szklance np.z kanapką z chleba żytniego.Pycha i smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkidwóch nowych smakach: Almette z rzodkiewkami oraz Almette ze szpinakiem i czosnkiem . Jest to dodatek zdecydowanie w moim guście. Nie mam na myśli wykorzystania ich tylko do kanapek! Zastanawiacie się zatem jakie dania można przygotować z ich wykorzystaniem? Oto pyszna, wielokolorowa propozycja czterech dań przygotowanych przez amabasadora marki Almette Davida Gaboriaud. 1. Frittata z serkiem
Tradycyjna Kuchniatartej bułce i smażyć na oleju z każdej strony na złoty kolor. Fajnie smakują na ciepło jako danie obiadowe, ale równie pyszne są na zimno, pokrojone w plasterki na kanapki
Walijskie Pichceniesmaku. Czego chcieć więcej - powiem tak - u mnie na razie serwowany będzie ten z selera, tradycyjnym się już troszkę przejadłam. Idealny do wszystkiego: wrapów na ciepło czy zimno, kanapek (te z pomidorem są najlepsze), zamiennik masła czy po prostu, ot tak, do schrupania z marchewkami :) Składniki: - 1 duży seler (ok.400g) - 3-4 ząbki czosnku - oliwa z oliwek
CookYourselfogromną satysfakcją odkryłam świetne,zdrowe mazidło do kanapek, a wszystko to za pośrednictwem mojej znajomej.Z tym przepisem, jak i wieloma innymi ,miałam się zmierzyć dużo wcześniej ,widocznie jednak czas i zmiana stylu życia powoduje ,że szukam nowych doznań smakowych ,to masełko właśnie jest tym!!!!Gorąco polecam. 1 dojrzałe awokado 1 serek feta 2 ząbki czosnku **************************** Awokado myjemy,obieramy
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkistał się zwolennikiem diety bezglutenowej, tak bardziej z ciekawości upieczony. Przypomina mi trochę jasne pieczywo pszenne, jest lekki, delikatny i raczej neutralny w smaku. Taki w sam raz na kanapki i tosty. Chleb prosty i szybki do zrobienia, a uzyskany efekt całkiem ciekawy. Korzystałem z przepisu znalezionego na stronie GlutenFreeBaking.com Składniki na formę 20x11 cm:: 170 g letniej wody
Przepisy na domowy ser i chlebJeden z moich ulubionych prostych dżemów owocowych. Przygotowany tak, żeby były w nim duże kawałki owoców - miękkich oczywiście, żeby w razie czego łatwo rozsmarowywało się je na kanapce. Co roku staram się wymyślać nowe dżemy, ale ten jest jedną z obowiązkowych pozycji na liście do zrobienia
Milion Smakówpopularna, że dotarła do mojego Piaseczna. Liście czosnku niedźwiedziego można jeść na surowo i mi najbardziej zasmakował twarożek z dodatkiem posiekanych listków. Świetnie też sprawdza się w pesto na kanapce lub z makaronem. Ja jednak chciałam zmajstrować coś oryginalniejszego i przygotowałam podwójnie czosnkową zupę o pięknym zielonym kolorze. Dziki czosnek nadaje je wspaniałego aromatu, a ziemniaki kremowości. Do tego chrupiące
Chilli Czosnek i OliwaDodatek do obiadu, makaronów, kasz, ryżu, sałatek, na kanapkę, zapiekankę na ciepło. To także ciekawa propozycja niestandardowego caprese lub carpaccio z cukinii. Wystarczy cukinia, kilka przypraw i chwila czasu na przypilnowanie ich podczas pieczenia:) Ziół możecie użyć dowolnych, w zależności jakie kompozycje lubicie, vegeta natur i lubczyk też świetnie się sprawdzą. Składniki: 1 cukinia oliwa z oliwek pieprz, słodka
Zasmakuj Kuchni