kanapki - 13123 przepisów (strona:460/875)

OGORKI W KECZUPIE 193

domowe przetwory na zimę' - tym razem ogórki w zalewie keczupowej z kurkumą. Tak przygotowane ogórki świetnie smakują  jako dodatek do obiadu (np. kotletów mielonych z ziemniakami), idealne na kanapki lub jako samodzielna przekąska. Polecam przepis! SKŁADNIKI: 2 kg ogórków gruntowych 1 duża cebula 1 łyżka soli niejodowanej   ZALEWA: 1/2 szklanki octu 10% 1/2 szklanki oleju około 700g keczupu

Moja Książka Kucharska
OGORKI KORZENNE 130

OGÓRKI KORZENNE Niezwykle aromatyczne ogórki , bardzo łatwe w przygotowaniu. Świetnie smakują jako dodatek do obiadu, na kanapkę lub po prostu jako samodzielna przekąska. Polecam przepis ! SKŁADNIKI: 4 kg średnich ogórków gruntowych 1,5 litra wody 75g soli + 1 litr wody do zalania ogórków 7 cebul 75g korzenia chrzanu 2 łyżki ziaren kopru 1 łyżeczka estragonu 2 łyżki korzeni do marynat

Moja Książka Kucharska
Jajka faszerowane suszonymi pomidorami 205

suszonymi pomidorami i bardzo nam posmakowały. Dlatego zostawiam Was dzisiaj z przepisem na owe jajka. Składniki: 10 jajek 100 g serka o smaku suszonych pomidorów (takiego do smarowania na kanapki) 2 czubate łyżeczki keczupu 2 czubate łyżeczki majonezu sól, pieprz, świeży szczypiorek kilka suszonych pomidorów Jajka ugotować na twardo. Przekroić na pół i wyjąć żółtka, które rozdrobnić widelcem w misce

My simple kitchen
Sałatka z kuskusem, warzywami i serem 143

sera korycińskiego  swojskiego z Wytwórni Państwa Agnieszki i Marcina Bielec. Ser jest pyszny i powiem szczerze im starszy tym lepszy! Wypróbowałam go na pizzy, w sałatkach, na kanapkach. Wykonany z wyczuciem smaku! 0,5 szklanki kaszy kuskus ¾ szklanki wrzątku 5 rzodkiewek 1 czerwona papryka ½ żółtej papryki 2 łyżki natki pietruszki 1 ogórek szklarniowy 100 g sera korycińskiego Sól Pieprz

VioletoweKucharzenie
Pasztet wieprzowo-drobiowy 172

Smaczny domowy pasztet z mięsa wieprzowego i drobiowego bardzo dobrze się kroi nawet w cienkie plastry. Idealny na święta, a także na co dzień na kanapki. Składniki: (2 średnie keksówki lub duża i mała) 800-900 g mięsa wieprzowego (dałam łopatkę) 400 g wątróbki drobiowej 2 udka z kurczaka 300 g słoniny 2 duże cebule 2 marchewki 2 pietruszki kawałek

talerz przyjemności
Sos twarogowo-jogurtowy do pieczonych warzyw 144

marchew, batat czy dynia oraz inne. Taki sos twarogowy wykorzystać możesz także do sałatek, np z brokuła czy kalafiora, a także do jaj. Sprawdzi się także jako "smarowidło" ma kanapki. Sos twarogowy może mieć wiele wariantów smakowych. Ja do mojego sosu dodałam czosnek i natkę pietruszki, ale możecie przygotować go również z innymi dodatkami, np z koperkiem, oliwkami, kaparami, mieloną

kolorowotorcikowo
KOTLETY Z MIĘSA I BROKUŁAMI 178

olej rzepakowy, rozgrzewam. Kładę kotlety. Smażę na rumiano z obu stron. Po usmażeniu przekładam na ręcznik papierowy by odsączyć nadmiar tłuszczu. Podaję na ciepło albo na zimno np. do kanapek

Gotowanie Patki
Parówki faszerowane miłością 178

spokojnie spożywać na wspólne śniadania z rodziną, a także na szybkie śniadania, zapewne bardzo często zdarza się Wam, tak samo jak mi, że nie macie czasu na żmudne przygotowywanie kanapek.  Moją dzisiejszą propozycją jest podanie parówek w wersji nieco zajmującej więcej czasu niż ich podgrzanie, ale za to bardzo smacznej i na prawdę wartej zachodu. Parówki wychodzą przepyszne, wzbogacone

MamaOskarka
Krem czekoladowy z awokado-FIT nutella 138

Pyszna fit Nutella z awokado z dodatkiem orzechów, banana i kakao. Idealna do kanapek, naleśników, grzanek i wszelkiego rodzaju słodkich placuszków. Sam krem robi się błyskawicznie do tego jest pyszny i zdrowy. Składniki: 2 dojrzałe awokado 1 dojrzały banan 3 łyżki kakao miód do smaku (opcjonalnie) garść orzechów laskowych Wykonanie: Na patelni uprażyć orzechy, ostudzić

magiczna kuchnia Kasi
Sprawdzone domowe przepisy na pyszną Wielkanoc 325

buraczkiem   Domowe rolmopsy z papryką   Śledź po kaszubsku II   Śledź wiejski Pasta z tuńczyka Pasta z tuńczykiem i oliwkami Śledź po kaszubsku Tuńczykowa pasta do kanapek Łososiowa przekąska fit Śledź w oleju z pieczonymi burakami Marynowany surowy łosoś w przyprawach Pasta rybna w wersji light Pasta z wędzonego pstrąga Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa Śledź w buraczkowej

Kulinarne przygody Gatity
Bułeczki z cukinią 96

wilgotne dzięki startej cukinii. Cukinia jest niewyczuwalna po upieczeniu. Do bułeczek dodajemy ulubione zioła, ciasto możemy również wzbogacić łyżką suszonych pomidorów. Długo zachowują świeżość, idealne na kanapki. Przepis z Domowej Cukierenki .  Polecam!     Bułeczki z cukinią   Składniki na 10 sztuk:   630g mąki pszennej 300ml ciepłej wody 10g drożdży instant (lub 30g drożdży świeżych

Smak mojej kuchni
Pasztet drobiowy z żurawiną 119

Kolejna propozycja na świąteczny stół. Pasztet drobiowy z żurawiną. Zamiast żurawiny możemy użyć suszonych śliwek. Pasztet delikatny, wilgotny, daje się rozsmarować na kanapce. Warto używać mieszanych mięs do pasztetu, smakują wtedy najlepiej. Trzeba jednak uważać, by pasztet nie wyszedł suchy, nie piec go zbyt długo, do masy warto dodać trochę wywaru z gotowania mięsa. Polecam!     Pasztet drobiowy

Smak mojej kuchni
Paluchy piwne 121

się je formuje. Paluchy po upieczeniu są puszyste, miękkie i mają lekko chrupiącą skórkę. Zamiast piwa można użyć wody, smak paluchów będzie już jednak inny. Paluchy można wykorzystać na kanapki, serwować do dań na gorąco, np. do gulaszy lub podjadać bez dodatków jako przekąskę. Przepis ze strony Vegazone . Polecam!     Paluchy piwne   Składniki na 10 sztuk:   500g

Smak mojej kuchni
Świąteczna karkówka w cebuli 361

jest miękkie .  A kiedy nasze mięso jest już gotowe , to możemy podawać na obiad od razu po wyjęciu z piekarnika , bądź pozostawić do wystudzenia i jako wędlina na kanapki , według mnie w każdej propozycji podania smakuje super .      Smacznego

Mój Smak
Zielony wegaski krem do pieczywa, kaszy, makaronu 170

Dziś jak na mnie nietypowy przepis, bo w sumie rzadko jem kanapki, co nie znaczy że nie robię różnego rodzaju past czy kremów. Nadeszła wiosna i mam kręćka (pewnie jak większość ludzi o tej porze) na zielone. Wykombinowałam sobie krem, który teoretycznie jest do pieczywa, ale ja jadłam go jako dodatek do kaszy czy też wymieszany ze świeżo ugotowanym makaronem

greenscarf

Proponowane wyszukiwania