przygotowaniu, z kilku zaledwie podstawowych składników. Można przygotować ją wcześniej i do czasu podania przechowywać w lodówce. Sprawdzi się jako dodatek do dań z grilla lub jako wypełnienie kanapek, burgerów , czy hot-dogów. SKŁADNIKI/ 4 porcje 1/2 główki młodej kapusty (średniej wielkości) 1 marchewka starta na tarce 3 łyżki pokrojonego szczypiorku 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 3 łyżki posiekanego koperku
cool and mintyziaren można zrezygnować. Chleb, po upieczeniu, ma przyjemnie chrupiącą skórkę i miękkie, wilgotne, a zarazem delikatne wnętrze. Chleb pachnie i ma delikatny smak kiszonych ogórków. Nie nadaje się do kanapek ze słodkimi dodatkami. Wybornie smakuje z wędliną, czy samym masłem. Skropienie upieczonego, gorącego chleba zimną wodą i owinięcie go w czystą ściereczkę sprawia, że skórka nie jest taka twarda
Gospodyni Miejskaowoców? Nie masz pomysłu na drugie śniadanie dla siebie lub dla swojego dziecka? Chcesz, aby w szkole Twoja pociecha jadła smacznie i zdrowo? A może sam/sama masz już dość kanapek z szynką pałaszowanych na szybko w ciągu pracy? Moja Mama proponuje pyszną i pożywną granolę. Mieszankę różnych pełnowartościowych składników, podawanych ze świeżymi owocami, które aktualnie znajdziemy na targu. Mogą
Moja Mama Gotujealternatywą drugiego śniadania do pracy. Jeżeli nie mamy gdzie jej podgrzać wystarczy kupić sobie niewielki termos obiadowy. Taki ciepły posiłek jest dużo lepszy dla naszego organizmu niż kolejna porcja kanapek. Autor: Mama
Moja Mama Gotujeoliwy. Do tego świeże pieczywo, którym nabieramy potrawę. Dobrze smakuje, jak jest jeszcze ciepła, ale przeważnie spożywa się ją na zimno i wtedy również jest wyborna (jako smarowidło do kanapek, zajadane z posypką pokrojonej natki pietruszki, lub z dodatkami - oliwki, pomidory, czy avokado). Może być też używana jako dip do upieczonych lub surowych warzyw. Dzisiaj na blogu pokażę jak przygotować
Moja Mama Gotujeorganizm cukrów, stąd zaleca się ich spożywanie przez diabetyków . Jak to się je? Możemy je spożywać na milion sposobów. Jako dodatek do sałatek i dań głównych, możemy posypywać nimi kanapki, zmielone i połączone z odrobina wody stosować jako zamiennik jajek w wypiekach – pod wpływem płynów ziarna zwiększają bowiem kilkukrotnie swoja objętość i wytwarzają żel, który zawiera
Moja Mama Gotujemamą (mam nadzieję :)), że to, co zdrowe nie musi być niesmaczne, a wręcz przeciwnie może być pożywne i dobre w smaku. Śniadanie też nie musi ograniczać się do kanapek z szynką i serem. Jajecznica, też często serwowana w niedzielę musi czasami "odpocząć". Są produkty, których spożycie nawet w małych ilościach i bez użycia sztućców zagwarantują nam siłę na długi czas
Moja Mama GotujeSałatki to pyszny dodatek do kanapek na śniadanie lub fajna przekąska na imprezę dla Twoich gości. Dzisiaj sałatka z pora, jajek, szynki, sera i pieczarek :) To doskonała kompozycja składników ... polecam również na stół Wielkanocny! Składniki na ok. 6 porcji: 1 mały por 3 jajka 10 pieczarek 15 dag kruchej szynki 25 dag żółtego sera (twardego) 3-4 łyżki majonezu
Alutka-GotujePyszny, słodziutki i zdrowy kremik daktylowy. Idealny do kanapek, naleśników, gofrów czy ciast. Ale najlepszy i tak wyjadany łyżeczką ze słoiczka... Uwaga: zniżka 5% na produkty Agnex na hasło ZDROWE-BAKALIE w sklepie www.sklepagnex.pl (rabat obowiązuje do 30.04.2017 r.). Składniki: 100 g suszonych daktyli- u mnie Agnex 1/3 szkl wody 1 dojrzały banan 1 łyżka nasion chia płatki migdałowe
słodkie i nie tylko historie kulinarneSchab jest smaczny i soczysty, moja rodziną uwielbia taką wędlinę na kanapki. Jest szybki do przyrządzenia, w niecałą godzinę mamy smaczna wędlinę. Składniki: 1,5 kilograma schabu 2 litry wody 3 łyżki majonezu Fanex 2 łyżki musztardy słonecznej Fanex 6 łyżek soli 1 łyżka pieprzu mielonego 3 listki laurowe 4 ziela angielskie 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżka
Bajeczna Kuchniatemperaturze 170 °C. Następnie przez 15 minut w temperaturze 150 °C. Podczas pieczenia pod żadnym pozorem nie otwierać piekarnika aby bułki nie opadły Dla uzyskania lepszego BTW gotowych kanapek serwować z masłem, smalcem i innymi tłustymi dodatkami Smacznego! — BTW całości: 380 g, 662kcal, B 32 g, T 41 g, W 55 g ( w tym tylko 3 g cukru
Ola la LCHFrana pachnie w domu pysznym chlebem, jeszcze ciepłym. Upiekłam go specjalnie na śniadanie. Córka do szkoły kanapki wzięła mąż również i zostało mało co, akurat dla mnie na śniadanko. Składniki: mąka pszenna typ 550 500 g otręby żytnie 9 łyżek drożdże sypkie 16 g cukier pół łyżki sól pół łyżki woda ciepła 360 ml Wykonanie : Mąkę przesiewamy nad misa, dodajemy
Różowa kuchniaPasta z awokado na stałe gości w naszym domu, dodaję do niej tylko różne dodatki i zawsze coś innego, zawsze coś pysznego na kanapki wyczaruję. Dziś polecam pastę z awokado i twarożku, jest pyszna i zdrowa. Polecam wszystkim na końcowe, trudne dni zimowe, trudne dla organizmu naszego gdy nie ma świeżych warzyw i owoców. Pasta z awokado, jaja i twarożku
Moje Małe Czarowaniewystygnięcia. Z płynu, który zostanie po pieczeniu możemy zrobić sos, wystarczy zredukować ilość wody, w razie potrzeby zmiksować. Jeśli chcemy schabik skonsumować w formie wędliny, do sałatki lub kanapki- najlepiej jeśli cierpliwie poczekamy z konsumpcją do rana, niech dobrze wystygnie i schłodzi się przez noc w lodówce. Mięsko jest soczyste, dobrze doprawione. Polecam
Pichceniomaniaoliwą z oliwek, posypujemy suszonymi ziołami i solą. Focaccia smakuje doskonale na ciepło i na zimno. Może stanowić dodatek do przekąsek lub formę pieczywa, z którego przygotować warto przepyszne kanapki. Focaccię można zamrozić
Moja smaczna kuchnia